BBcode

Βοήθεια λύσεις και νέα από τον χώρο των open source ή έτοιμων εφαρμογών που έχουν φτιαχτεί με την PHP όπως oscommerce, κ.α.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

BBcode

Δημοσίευση από Basilakis » 02 Ιουν 2004 18:48

Γνωρίζει κανείς απο πού μπορώ να πάρω bbcode για να το βάλω σε μία φόρμα; Δοκίμασα απο το phpbb και απο κάποιο ακόμη forum αλλά δεν δούλεβε.... :hammer: :hammer:

Άβαταρ μέλους
cvoodan
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2151
Εγγραφή: 13 Μάιος 2003 14:09
Τοποθεσία: Πίσω σου!

BBcode

Δημοσίευση από cvoodan » 02 Ιουν 2004 21:37

Τι εννοείς να πάρεις bbcode?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

BBcode

Δημοσίευση από ThyClub » 02 Ιουν 2004 21:47

Εννοείς το scriptάκι που βάζει τον κώδικα στην textarea???

Ενα εύκολο είναι:
include "bb.php";
ECHO "
<script language=\"JavaScript\" type=\"text/JavaScript\">
var name;
var bbcode;
function insert(name)
{
if(name=='<img src= alt= />')
{bbcode='<img src=\"\" alt=\"\" />'}
else if(name=='<a href= title=> </a>')
{bbcode='<a href=\"\" title=\"\"> </a>'}
else if(name=='<strong> </strong>')
{bbcode=name;}
else if(name=='<em> </em>')
{bbcode=name;}
else if(name=='<ul><li></li></ul>')
{bbcode=name;}
else
{
bbcode=\":\" + name + \":\"
}
document.publish.mainstory.value=document.publish.mainstory.value + bbcode;
}
</script>";
Κατευθείαν κομμένο απο το ZeusCMS :wink:

makis
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 21 Απρ 2002 23:48

BBcode

Δημοσίευση από makis » 02 Ιουν 2004 23:58

giati den koitas sto official phpbb site?

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

BBcode

Δημοσίευση από Cha0s » 03 Ιουν 2004 00:26

Γιατί δεν το φτιάχνεις μόνος σου;

:kaloe: :kaloe: :kaloe: :kaloe: :kaloe:

(Πλακίτσα...)

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

BBcode

Δημοσίευση από ThyClub » 06 Ιουν 2004 14:01

Σε ενα .ini αρχείο:
[bb]
:b:=<strong>
:/b:=</strong>
:i:=<em>
:/i:=</em>
:code:=<br /><strong>Code:</strong><br /><code>
:/code:=</code>
:quote:=<br /><strong>Quote:</strong><br /><q>
:/quote:=</q><br />
:img:=<img src->-'
:/img:=' alt->-'Image' />
και η function:

Κώδικας: Επιλογή όλων

function bbcode&#40;$string&#41;
&#123;
$bb_array = parse_ini_file&#40;"inifiles/bb.ini"&#41;;
		$bb = array_keys&#40; $bb_array &#41;;
		$string = str_replace&#40; $bb, $bb_array, $string &#41;;
return $string;
&#125;
Το έφτιαξα για την 0.3 του Δια και δουλεύει τέλεια :wink:

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

BBcode

Δημοσίευση από Cha0s » 06 Ιουν 2004 15:24

Χμμ...

Πολύ καλό και απλό αλλά...
Στην περίπτωση που κάποιος γράψει :b: μπλα μπλα μπλα

και κάνει το ποστ χωρίς να κλείσει το :/b: τότε θα κάνει replace και θα γίνουν όλα bold μέχρι εκεί που θα κλείσει το <td>
Ακόμα και με client side έλεγχο με javascript δεν είναι σωστό.

Για παράδειγμα το phpBB έχει τέτοιο σύστημα το οποίο αν δεν βρει tag για κλείσιμο δεν κάνει καν replace!

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

BBcode

Δημοσίευση από ThyClub » 06 Ιουν 2004 20:07

Σωστή παρατήρηση. Thanks cha0s :D Θα το φτιάξω

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

BBcode

Δημοσίευση από Basilakis » 06 Ιουν 2004 20:26

Εγω σας ευχαριστώ παιδιά.. Αλλά μπορώ να κάνω κάτι και με τα images?

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

BBcode

Δημοσίευση από ThyClub » 12 Ιουν 2004 01:04

Στην περίπτωση που κάποιος γράψει :b: μπλα μπλα μπλα

και κάνει το ποστ χωρίς να κλείσει το :/b: τότε θα κάνει replace και θα γίνουν όλα bold μέχρι εκεί που θα κλείσει το <td>
Βρήκα μια έτοιμη class που το κάνει και αυτό με μερικούς άλλους ελέγχους . Βέβαια στην αρχή δεν δούλευε όπως ακριβώς ήθελα αλλά με λίγο edit όλα γίνονται:wink:

Άβαταρ μέλους
Dazed_and_confused
Δημοσιεύσεις: 743
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2003 19:38
Τοποθεσία: Χίος, Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

BBcode

Δημοσίευση από Dazed_and_confused » 06 Οκτ 2004 03:16

ThyClub έγραψε:Σε ενα .ini αρχείο:
[bb]
:b:=<strong>
:/b:=</strong>
:i:=<em>
:/i:=</em>
:code:=<br /><strong>Code:</strong><br /><code>
:/code:=</code>
:quote:=<br /><strong>Quote:</strong><br /><q>
:/quote:=</q><br />
:img:=<img src->-'
:/img:=' alt->-'Image' />
και η function:

Κώδικας: Επιλογή όλων

function bbcode&#40;$string&#41;
&#123;
$bb_array = parse_ini_file&#40;"inifiles/bb.ini"&#41;;
		$bb = array_keys&#40; $bb_array &#41;;
		$string = str_replace&#40; $bb, $bb_array, $string &#41;;
return $string;
&#125;
Το έφτιαξα για την 0.3 του Δια και δουλεύει τέλεια :wink:
πολύ καλό thy, αλλά έχω πρόβλημα στο :img: μου βγάζει parse error.

ήθελα να κάνω κάτι σαν emoticon σε bbcode, του στυλ
:mountza: = <img src=images/mountza.gif>
alla den.. :) kamia idea?

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP έτοιμες εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες