Επιλογή φορτώματος background

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Επιλογή φορτώματος background

Δημοσίευση από patriot » 11 Ιουν 2004 04:12

Έχω στο μυαλό μου ένα πολύ ωραίο image που θέλω να το βάλω ως background. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Είναι πολύ μεγάλο, (και δεν λέει να το μικρύνω) και για τις φτωχές συνδέσεις της ελλάδας θα είναι αυτοκτονία!! Σκέφτηκα λοιπόν αν μπορούσα να δώσω στον χρήστη την δυνατότητα να το κάνει αυτός load ή όχι, αναλόγως με π.χ αν τσεκάρει ένα κουτάκι. Γίνεται αυτό;; Και πώς; (Υποθέτω με javascript γι' αυτό και έκανα εδώ το θέμα)

ΥΓ: Δεν είναι ανάγκη να είναι background. Θα μπορούσε να είναι και layer κάτι.... Θέλω να είναι δεξιά από το table (εκεί που τελείωνει το table.. η σελίδα είναι και για 800άρηδες και το περιεχόμενο δεν βρίσκεται στο κέντρο αλλά στην άκρη και έτσι περισεύει χώρος στα δεξιά). Ο λόγος που θέλω να είναι background είναι επειδή μόνο ως background δεν έχει διαστάσεις που τρώνε έναν ορισμένο χώρο. Αν απλά βάλω ένα image θα βγαίνει μπάρα στους 800άρηδες και δεν θέλω...

Να υποθέσω ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος έ;; :cry:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
kapcom01
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 13 Ιουν 2004 05:39

Επιλογή φορτώματος background

Δημοσίευση από kapcom01 » 13 Ιουν 2004 16:42

Ιδού η πιο απλή λύση:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<body>
<a href="#" onClick="document.body.background='back.jpg'">Show background</a>
<a href="#" onClick="document.body.background=''">Hide background</a>
</body>
Δυο link, το ένα για να εμφανίζει το background και το αλλο για να το κρύβει.

Όπως βλέπεις δεν εκανα κανενα script, αν το θελεις καπως αλλιως που να απαιτειται script πες μου να βοηθησω.

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Επιλογή φορτώματος background

Δημοσίευση από patriot » 20 Ιουν 2004 10:07

Ευχαριστώ πολύ. Δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο απλό (δεν ξέρω τίποτα από javascript).

Ξαφνιάστικα όταν είδα ότι ήταν τόσο εύκολο και το δοκίμασα αμέσως να δω τι θα γίνει. Το hide background δουλεύει κανονικά. Το show όμως όχι. Το background image δεν εμφανίζεται μετά, άμα πατήσεις hide....

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο όταν πατάω hide με πηγαίνει στην κορυφή της σελίδας. Είναι σαν να έχω πατήσει κάποιο anchor link για να πάω στην κορυφή της. Βέβαια όντως πατάω ένα link και μάλιστα anchor(#) και λογικό θα ήταν να γίνεται αυτό, αλλά γιατί μετά όταν ξαναπατάω show δεν μου εμφανίζει το background αλλά με πηγαίνει στην κορυφή της σελίδας μόνο;
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Επιλογή φορτώματος background

Δημοσίευση από patriot » 20 Ιουν 2004 10:57

Άσε μην ψάχνεσαι. Το βρήκα. Είχα κάνει μια γκαφούλα και γι' αυτό δεν φαινόταν. Τώρα όμως το βλέπω μια χαρά. Thanks για την βοήθεια.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
cvoodan
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2151
Εγγραφή: 13 Μάιος 2003 14:09
Τοποθεσία: Πίσω σου!

Επιλογή φορτώματος background

Δημοσίευση από cvoodan » 20 Ιουν 2004 12:16

Ένας MOD να το κάνει βοήθημα...
"Επιλογή φορτώματος background"
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες