HTML μέσα σε .gif

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
ManosWdd
Δημοσιεύσεις: 288
Εγγραφή: 17 Ιουν 2004 01:48
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.

HTML μέσα σε .gif

Δημοσίευση από ManosWdd » 17 Ιουν 2004 13:21

Καλησπέρα ψάχνω εδώ και καιρό να βρω μέσα στο fireworks πως θα βάλω HTML μέσα σε .gif . Βασικά θέλω να βάλω ένα script που θα έχει αντίστροφη μέτρηση στους Ολυμπιακούς. Ξέρω πως μπορώ να το βάλω και σαν background σε table και από πάνω η αντιστροφή αλλά θέλω το πρώτο.

Νομίζω πως κάτι παρόμοιο γίνεται και με κάτι signatures που λένε το ip ή που λένε τα posts σε ένα site κτλ κτλ..
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

HTML μέσα σε .gif

Δημοσίευση από EneMe » 17 Ιουν 2004 13:30

Κατ'αρχήν το script δεν είναι html, είναι το λιγότερο javascript.
Tώρα... τί δουλειά έχει ο κώδικας με ένα αρχείο εικόνας;

Προφανώς θέλεις να έχει μια εικόνα και από πάνω να παίζει το script!

Mε πίνακες έχεις δοκιμάσει; Να βάλεις σαν backround την εικόνα σου και σαν περιεχόμενο του κελιού το script σου!
Βέβαια είναι παίδεμα να έχει τις σωστές διαστάσεις ο πίνακας (και κυρίως το ύψος) ώστε να φαίνεται ολόκληρη η εικόνα...

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

HTML μέσα σε .gif

Δημοσίευση από ThyClub » 17 Ιουν 2004 23:04

αυτό που ζητάς γίνεται μόνο με GD library. Κάθε φορά η εικόνα δημιουργείται on the fly.

Καμία σχέση με την κατηγορία. Μάλλον σε Προγραμματισμό με ΡΗΡ θα πρεπε να είναι :wink:

ManosWdd
Δημοσιεύσεις: 288
Εγγραφή: 17 Ιουν 2004 01:48
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.

HTML μέσα σε .gif

Δημοσίευση από ManosWdd » 17 Ιουν 2004 23:19

Ooopss! Σορρυ παιδιά απλά δεν ήξερα που να το ανοίξω και τι αφορούσε..
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

HTML μέσα σε .gif

Δημοσίευση από ThyClub » 17 Ιουν 2004 23:36

Δεν ήταν σπόντα σε σένα αλλά σε κάποιο mod της περιοχής να το μεταφέρει :wink:

ManosWdd
Δημοσιεύσεις: 288
Εγγραφή: 17 Ιουν 2004 01:48
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.

HTML μέσα σε .gif

Δημοσίευση από ManosWdd » 17 Ιουν 2004 23:39

Ναι το κατάλαβα :) Η συγνώμη πήγαινε και στους moderators...
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

HTML μέσα σε .gif

Δημοσίευση από ThyClub » 18 Ιουν 2004 00:24

ManosWdd :arrow: Το φωτεινό παράδειγμα :D :D

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

HTML μέσα σε .gif

Δημοσίευση από Cha0s » 18 Ιουν 2004 02:13

Δεν χρειάζεται GD ούτε PHP.
Με Javascript και imagακια με αριθμούς μπορεί να γίνει έυκολα.

Ένα απλό countdown είναι...
Το οποίο θα μετράει αντίστροφα βάση της ημερομηνίας που έχει ο υπολογιστής του client.

JavaScript δεν γνωρίζω οπότε όποιος ξέρει κάτι ας πει.
Σε PHP γίνεται χαλαρά και πάλι χωρίς την χρήση GD.
Πάλι με στατικά imagακια - αριθμούς που θα φορτώνονται ανάλογα με τις μέρες που έχουν μείνει και θα σχηματίζεται ο αριθμός.

Think Simple.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

HTML μέσα σε .gif

Δημοσίευση από Cha0s » 18 Ιουν 2004 02:14

ThyClub έγραψε:Δεν ήταν σπόντα σε σένα αλλά σε κάποιο mod της περιοχής να το μεταφέρει :wink:
Εγώ δεν κοιτάω άλλες περιοχές εκτός του PHP πλέων λόγω χρόνου οπότε λογικό είναι να μην το είδα...

ManosWdd
Δημοσιεύσεις: 288
Εγγραφή: 17 Ιουν 2004 01:48
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.

HTML μέσα σε .gif

Δημοσίευση από ManosWdd » 18 Ιουν 2004 02:29

Ακόμη δεν κατάλαβα πως θα το κάνω. Κάποιος να με βοηθήσει σας παρακαλώ ? :?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Tanaka
Δημοσιεύσεις: 174
Εγγραφή: 27 Απρ 2004 21:40
Τοποθεσία: Κορωπί

HTML μέσα σε .gif

Δημοσίευση από Tanaka » 18 Ιουν 2004 10:39

Έστω ότι έχουμε images όπου κάθε αριθμός αντιστοιχεί και στο όνομα του αρχείου (το image με αριθμό 1 έχει ονομασία 1.gif)

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$startOlympics = mktime&#40;0,0,0,8,14,2004&#41;;
$today = mktime&#40;&#41;;

$duration = $startOlympics - $today;

$dayMod = $duration  % 86400;
$days = &#40;$duration - $dayMod&#41; / 86400;
$rest = $duration - $days * 86400;
$duration = $rest;

$hourMod = $duration % 3600;
$hours = &#40;$duration - $hourMod&#41; / 3600;
$rest = $duration - $hours * 3600;
$duration = $rest;

$minutesMod = $duration % 60;
$minutes = &#40;$duration - $minutesMod&#41; / 60;
$rest = $duration - $minutes * 60;
$duration = $rest;

$seconds = $duration;
?>
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
	<tr>
		<td><img src="<?php echo $days . ".gif";?>" border="0"></td>
		<td><img src="<?php echo $hours . ".gif";?>" border="0"></td>
		<td><img src="<?php echo $minutes . ".gif";?>" border="0"></td>
		<td><img src="<?php echo $seconds . ".gif";?>" border="0"></td>
	</tr>
</table>

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

HTML μέσα σε .gif

Δημοσίευση από ThyClub » 18 Ιουν 2004 11:47

Cha0s έγραψε:
ThyClub έγραψε:Δεν ήταν σπόντα σε σένα αλλά σε κάποιο mod της περιοχής να το μεταφέρει :wink:
Εγώ δεν κοιτάω άλλες περιοχές εκτός του PHP πλέων λόγω χρόνου οπότε λογικό είναι να μην το είδα...
Πλακίτσα ρε :wink:

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

HTML μέσα σε .gif

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 01 Ιούλ 2004 02:50

parepiptovtos to initiation <?php
dev eivai aparetito stiv 4 kai 5 php dev xriazete
va to bazete stov kodika sas .... outos n allos
ama 8elate backwords compatibility me 3 dev 8a douleba ta script sas outos n allos :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

HTML μέσα σε .gif

Δημοσίευση από soteres2002 » 06 Αύγ 2004 12:14

ManosWdd έγραψε:Καλησπέρα ψάχνω εδώ και καιρό να βρω μέσα στο fireworks πως θα βάλω HTML μέσα σε .gif . Βασικά θέλω να βάλω ένα script που θα έχει αντίστροφη μέτρηση στους Ολυμπιακούς. Ξέρω πως μπορώ να το βάλω και σαν background σε table και από πάνω η αντιστροφή αλλά θέλω το πρώτο.

Νομίζω πως κάτι παρόμοιο γίνεται και με κάτι signatures που λένε το ip ή που λένε τα posts σε ένα site κτλ κτλ..
se gif den boreis na ensomatoseis HTML, ta gif einai diadyka arxeia eikonon, pos tha xoseis HTML mesa. mispos ennoeis na kaneis me kapoio script na emfanizetai kati stin ikona sou.an nai auto einai allo thema!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες