ερωτήσεις για tables

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

ερωτήσεις για tables

Δημοσίευση από greekbytes » 21 Ιουν 2004 17:31

αν ψάξεις μπορείς να βρείς πολλές πληροφορίες σχετικά με το DOCTYPE :
http://www.w3schools.com/tags/tag_doctype.asp
http://gutfeldt.ch/matthias/articles/doctypeswitch.html

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

ερωτήσεις για tables

Δημοσίευση από ThyClub » 21 Ιουν 2004 23:09

chchrist έγραψε:Δηλαδή ThyClub θα μπορούσαμε να βάλουμε external style link μεσα στο th;
Όχι.

Όταν λέω οτι καθορίζει το head του table εννοώ οτι σε μια μηχανή αναζήτησης ή σε κάποιο άλλο μηχάνημα πχ screen reader θα επισημαίνεται.

Φαντάσου να ακούς το :
<table><tr><td></td></tr></table>
table tag tr tag td tag hello backslashtd tag backslashtr tag backslashtable tag
κατάλαβες τίποτα;;;

ενώ με:
<table summary="food for persons"> <th><td>Mike</td><td>John</td></th><tr><td>apple</td><td>Pear</td>
</tr></table>

ακούς:
table summary food for persons
table header . Mike . John
table row . apple . Pear end table

Το έχω ακούσει. Είναι τρομερό το οτι αλλάζοντας 2 tags γίνεσαι κατανοητός .

Και για να απαντήσω στην ερώτησή σου:
Μπορείς να κάνεις ενα css με:

th{
....
}

και να κάνεις το TH να εμφανίζεται όπως εσύ θέλεις. :wink:

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

ερωτήσεις για tables

Δημοσίευση από chchrist » 21 Ιουν 2004 23:23

φοβερό ούτε που το είχα φανταστεί.

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

ερωτήσεις για tables

Δημοσίευση από Knorcedger » 22 Ιουν 2004 17:58

Ένα.....κουφό που συνάντησα κατά την ενασχόλησή μου με τους πίνακες είναι αυτό. Ενώ στον ie 6.0 φαίνεται κανονικά, στο firefox 0.9 γίνεται κάτι τελείως τρελό, δεν φαίνεται το πάνω μέρος της σελίδας, κάνει scrolling μόνο προς τα κάτω όπου υπάρχει λευκή σελίδα
Ο κώδικας είναι αυτός

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>
<body style="margin&#58;0 ; padding&#58;0;">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" height="100%" width="100%">
   <tr>
      <td>
         <table background="topbg.jpg" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" height="92" width="100%">
            <tr>
               <td><img src="BG1.jpg" width="383" height="92" hspace="0" vspace="0" border="0" align="left">
	  	       </td>
            </tr>
         </table>
         <table align="left" background="left.jpg" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" height="100%" width="151">
            <tr>
               <td>
	           </td>
            </tr>   
         </table>
         <table align="right" bgcolor="#6F7A9E" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" height="100%" width="100%">
            <tr>
               <td>
	           </td>
            </tr>	  
         </table>
      </td>
   </tr>
</table>
</body>
</html>
Αν μπορεί κάποιος, ας με βοηθήσει, γιατί γίνεται αυτό;;
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

ερωτήσεις για tables

Δημοσίευση από Knorcedger » 23 Ιουν 2004 14:23

Ρε παιδιά, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, ώστε να αρχίσω να ξαναφτιάχνω επιτέλους τη σελίδα μου :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

ερωτήσεις για tables

Δημοσίευση από xmavidis » 23 Ιουν 2004 15:56

Να είσαι υπομονετικός πρώτα απ' όλα. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει :wink:

Στο θέμα μας τώρα! :P
Καλύτερα να δημιουργήσεις ένα αρχείο css και να τα ελέγχεις όλα από εκεί. Αν το κάνεις αυτό πιθανόν δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα η σελίδα σου με τους καινούργιους browsers
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

ερωτήσεις για tables

Δημοσίευση από Knorcedger » 23 Ιουν 2004 16:21

Ξέχασα να πω πως αν δεν απαντήσετε θα γεμίσω το site με ιούς. Μήπως σας βρίσκεται κανένας πρόχειρος :D

xmavidis, ευχαριστώ για την παρατήρησή σου. Πάω να μελετήσω το css (είμαι τελείως άσχετος) και θα επανέλθω με τον κηδεμόνα μου
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

ερωτήσεις για tables

Δημοσίευση από xmavidis » 23 Ιουν 2004 16:35

σε περιμένουμε!!! :lol:
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

ερωτήσεις για tables

Δημοσίευση από Knorcedger » 23 Ιουν 2004 17:32

Μελέτησα και επανήλθα. Απ'οτι είδα το css επηρεάζει το κείμενο και τις εικόνες. Πράγματι είναι πολύ χρήσιμο, αλλά το δικό μου πρόβλημα, νομίζω πως δεν έχει σχέση με αυτό. Δες εδώ
τι γίνεται. Ενώ με τον ie6.0 όλα είναι καλά, με το firefox 0.9 έχει ένα πολύ περίεργο πρόβλημα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω και γι'αυτό ζητάω τη συνδρομή σας....
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

ερωτήσεις για tables

Δημοσίευση από xmavidis » 23 Ιουν 2004 17:46

Με css μπορείς να επιρεάσεις και το στήσιμο των πινάκων. :wink:
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

ερωτήσεις για tables

Δημοσίευση από Knorcedger » 23 Ιουν 2004 17:50

Μα όπως βλέπεις και παραπάνω στον κώδικα, ο πίνακας είναι height=100% kai width=100%, πως μπορεί να επιρεαστεί;;;
Anyway, πάω αμέσως να το ξαναψάξω, ίσως θα μπορούσες και εσύ να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος...
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

ερωτήσεις για tables

Δημοσίευση από xmavidis » 23 Ιουν 2004 17:56

Κι εγώ τώρα μαθαίνω css και δεν μπορώ να σου δόσω τον κώδικα.

Περίμενε λίγο να απαντήσουν αυτοί που ξέρουν! :wink:
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

ερωτήσεις για tables

Δημοσίευση από ThyClub » 23 Ιουν 2004 22:08

Στο
<body style="margin:0 ; padding:0;">
βάλε καλύτερα:
<body style="margin:0px ; padding:0px;">
Αυτό ίσως βοηθήσει :wink:

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

ερωτήσεις για tables

Δημοσίευση από patriot » 23 Ιουν 2004 22:14

Να ρωτήσω κάτι; Γιατί έχεις 3 tables μέσα σε ένα table - δηλ, σύνολο 4 tables - αντί να έχεις μόνο ένα με 4 rows? Απλά ρωτάω... δεν σημαίνειότι είναι και ότι καλύτερο...

Δεύτερον. Δεν ξέρετε ότι το πλάτος/ύψος ένος table βασίζεται στο περιεχόμενο; Αν π.χ το περιεχόμενο είναι 1% του table μόνο τόσο θα πιάσει το table. Το ότι του έχεις βάλει 100% στο πλάτος σημαίνει ότι το ανώτερο που θα φτάσει θα είναι τόσο γιατί αν ήταν περισσότερο θα έβγαινε κάτω μπάρα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να είναι και τόσο. Π.χ ένας άνθρωπος ζει 100 χρόνια. Πολλοί όμως πεθαίνουν πριν φτάσουν όυτε τα μισά. Έτσι και τα tables.

Στο ύψος, που δε μας νοιάζει για το αν θα βγει μπάρα είναι περιτό να βάλουμε κάμποσο τοις εκατό. Αν όμως βάλουμε τελικά, που θα ξέρει πόσο είναι αυτό το "τοις εκατό" αφού η σελίδα μπορεί να έχει μια μικρή μπάρα ή μια μεγάλη μπάρα; Εδώ το "τοις εκατό" βασίζεται καταναγκαστικά στο περιεχόμενο το οποίο είναι ανεξάντλητο. Γι' αυτό και είναι περιτό να το βάλουμε. Αν το βάλουμε δεν θα το λογαριάσει αν το περιεχόμενο είναι περισσότερο.
Μα όπως βλέπεις και παραπάνω στον κώδικα, ο πίνακας είναι height=100% kai width=100%, πως μπορεί να επιρεαστεί;;;
Με css? Όταν το κάνεις με css το κάνεις με σκοπό το style να επιρεάσει όλα τα tables, σε όλες τις σελίδες. Θέλεις όλες να είναι έτσι; Τότε βάλε αυτό:

table {height:100px;width:100px;}

Σημείωση: px = pixels
Σημείωση Νο2: Με βάση το αποπάνω style μόνο τα tables, θα έχουν τις αποπάνω ιδιότητες. Όχι τα rows και τα columns του table. Αν θες και αυτά πρόσθεσε τα "tr" και "td".

ie6.0 όλα είναι καλά, με το firefox 0.9
Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει. Ο κώδικας είναι σωστός (εκτός αν έχει κανένα τυπογραφικό που δεν έτυχε να πέσει στην αντίληψη μου) και είναι ολα εντάξει. Δεν έχω firefox και αυτήν την στιγμή, δεν μπορώ να το κατεβάσω και αν το κάνω install γιατί έχω ένα πρόβλημα με το pc μου. Μπορείς να μου περιγράψεις το πρόβλημα σου;;

ΥΓ: Αν δεν είχα πρόβλημα, που θα μπορούσα να βρω το firefox?
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

ερωτήσεις για tables

Δημοσίευση από patriot » 23 Ιουν 2004 22:18

ThyClub έγραψε:Στο
<body style="margin:0 ; padding:0;">
βάλε καλύτερα:
<body style="margin:0px ; padding:0px;">
Αυτό ίσως βοηθήσει :wink:
Για ποιο λόγο να βάλει style μέσα στο body; Το παλιό netscape δεν βλέπει όλων των ειδών τα styles. Καλύτερα θα ήταν να βάλει html.

Για explorer
topmargin="0"
leftmargin="0"

Για Netscape
marginwidth="0"
marginheight="0"

ΥΓ: Όλα αυτά, όχι μόνο τα μεν ή τα δε.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης