Κάνοντας την php να δουλεύει μέσα σε αρχεία html-htm

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

Κάνοντας την php να δουλεύει μέσα σε αρχεία html-htm

Δημοσίευση από grjava » 01 Ιούλ 2004 01:25

Τώρα που πήρα φόρα ας με πυροβολήσει κάποιος για να σταματήσω.. :lol:

Πολλοί θα έχουν βρεθεί την δυσάρεστη θέση να θέλουν να τοποθετήσουν κώδικα PHP σε σελίδες με κατάληξη HTML, HTM ή SHTML. Αυτό όμως είναι αδύνατο αφού ο server δεν θα εμφανίσει το αποτέλεσμα.

Για όσους έχουν όμως APACHE στον server τους υπάρχει ένα μικρό κολπάκι.

Θα πρέπει να σημειώσω πρώτα από όλα ότι υπάρχει η περίπτωση να μην δουλέψει το tutorial λόγω κάποιας ρύθμισης που θα έχει κάνει o webmaster του server σας (για λόγους ασφαλείας προφανώς)

Η δημιουργία:

Με έναν απλό κειμενογράφο (π.χ. Notepad) θα δημιουργήσουμε ένα αρχείο με όνομα .htaccess (ακριβώς όπως το βλέπετε, πίσω από την τελεία μην γράψετε τίποτα)
Μέσα σε αυτό το αρχείο γράψτε το παρακάτω κομμάτι κώδικα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

AddType application/x-httpd-php .php .htm .html .shtml
Σώστε το αρχείο και ανεβάστε το στον κύριο φάκκελο του server σας (π.χ. http://www.site.gr/.htaccess)

Η ιστοσελίδα σας είναι έτοιμη να δείχνει PHP scripts σε αρχεία με κατάληξη HTML, HTM ή SHTML.

Η δοκιμή

Για να δείτε αν δουλεύει το κολπάκι μας δημιουργήστε μαι σελίδα με κατάληξη .html βάζοντας μέσα τον παρακάτω κώδικα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
    <head>
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7">
<META http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">
<title>Τεστ Σελίδας.</title>
<STYLE type="text/css">
<!--
BODY&#123;
  font-size &#58; 14px;
  font-family &#58; Verdana;
  font-weight &#58; bold;
  color &#58; green;
&#125;
-->
</STYLE>
</head>
    <body>

<?php echo "Αν βλέπεις αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι μπορείς να τοποθετήσεις php scripts μέσα σε html αρχεία ."; ?>
       
</body>
</html>
 
Δώστε ένα όνομα στην σελίδα (π.χ. test.html) και ανεβάστε την στον server σας. Τρέξτε την σελίδα και αν βλέπετε το μήνυμα όλα είναι εντάξει. :D Αν δεν το βλέπετε σημαίνει ότι ο server σας δεν δέχετε την εντολή. :cry:

Τεστ εδώ

Κατεβάστε τα αρχεία εδώ

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Κάνοντας την php να δουλεύει μέσα σε αρχεία html-htm

Δημοσίευση από ThyClub » 01 Ιούλ 2004 01:40

Μα έτσι κι αλλιώς αν βάλεις <?php ...?> tag σε html σελίδα(σε σέρβερ που παρέχει ΡΗΡ έτσι) θα τρέξει. Είναι ενας απο τους λόγους που η ΡΗΡ έγινε τόσο γνωστή. :o

Αυτό που λές θωμά θα χρησίμευε σε αρχεία .inc κτλ που ο προγραμματιστής δεν θα ήθελε να εμφανίζονται στον χρήστη κτλ.

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

Κάνοντας την php να δουλεύει μέσα σε αρχεία html-htm

Δημοσίευση από grjava » 01 Ιούλ 2004 02:01

ThyClub έγραψε:Μα έτσι κι αλλιώς αν βάλεις <?php ...?> tag σε html σελίδα(σε σέρβερ που παρέχει ΡΗΡ έτσι) θα τρέξει. Είναι ενας απο τους λόγους που η ΡΗΡ έγινε τόσο γνωστή. :o

Αυτό που λές θωμά θα χρησίμευε σε αρχεία .inc κτλ που ο προγραμματιστής δεν θα ήθελε να εμφανίζονται στον χρήστη κτλ.
Αν καταφέρεις να βάλεις php να δουλέψει μέσα σε αρχείο με κατάληξη .html και δεις αποτέλεσμα, τότε έλα να σου κάνω δώρο τις φετεινές σου διακοπές :lol: (εκτός και αν ο ίδιος ο server είναι ρυθμισμένος να τα δέχετε, πράγμα λίγο δύσκολο)..

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Κάνοντας την php να δουλεύει μέσα σε αρχεία html-htm

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 01 Ιούλ 2004 02:46

basika ta shtml proorizovte gia ta server side includes :P
ta phtml bazouve etsi
alla kai pali eivai xazomara :P
apla kaveis rename to arxeio se php kai teliovei n ipo8esi
ektos aftou eivai evtelos pava8lio va kaveis parse kai ta html !!! ma ta html exouv sketi html mesa pios o logos gia to parapavisio load !!!
-Ma 8elw va exouve kai php mesa
-Kavto rename :P

parepitovtos ama breis server pou dev eivai piragmevos me ta defults va kavouv parse html arxeia meso php 8a sivisfero kai egw mazi me tov 8oma stis diakopes sou :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
DNET
Δημοσιεύσεις: 531
Εγγραφή: 01 Απρ 2004 13:51
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Κάνοντας την php να δουλεύει μέσα σε αρχεία html-htm

Δημοσίευση από DNET » 01 Ιούλ 2004 03:16

βασικά εμενα η default εγκατάσταση του apache το κάνει κανονικά, χωρίς να έχω κάνει κάποια ρύθμιση....

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Κάνοντας την php να δουλεύει μέσα σε αρχεία html-htm

Δημοσίευση από chchrist » 01 Ιούλ 2004 13:09

Και άμα θέλεις να κάνεις validation στο w3c; δεν υποστηρίζουν αρχεία με κατάληξη php ακόμη.

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Κάνοντας την php να δουλεύει μέσα σε αρχεία html-htm

Δημοσίευση από iNDEFiX » 01 Ιούλ 2004 14:28

Katarxhn oraio o kolpaki alla opos leei kai o Rapid einai anousio :

1. Na peraseis apo ton parser ths PHP ta html, anevazontas etsi to load tou server, mias kai afta einai proorismena na stelntonte katefthian ston httpd

2. Na peraseis apo ton parser arxeia .shtml, mias kai ta shtml einai typos arxeiwn SSI (to kanoniko einai .phtml)

3. Thyclub: afto pou eipes den symvenei pote kai aporo pos exeis afth thn edyposh! :(

PS: to <?php mporei na graftei kai sketo <? :wink: glytonontas 3 bits charakthrwn apo to kathe script :kaloe:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος iNDEFiX την 02 Ιούλ 2004 02:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Κάνοντας την php να δουλεύει μέσα σε αρχεία html-htm

Δημοσίευση από Cha0s » 01 Ιούλ 2004 19:11

Ouaou!

Teleios anousio pragma!

Anaferthike o logos parapano...

Tha pei kapios... exo ena site me 2000 html kai den mporo na ta kano rename...

-Proton einai teleios xazo na les oti exo ena dinamiko site se php me 2000 arxeia...
Poli apla den eiani dinamiko ayto to xali...
-
Deyteron iparxoun renamers gia tetia problimata...Klassiko paradeigma to DreamWeaver pou mporei na enimerosei kai ola ta links (analogos to poso sosta einai stimeno to site panta...)

-Triton diavaste ligo php na katanoisete pos akrivos leitourgei kai tha arxisete meta na skefteste kai pos enas kodikas tha mporouse na ektelestei pio grigora...

Teties mpakalo patentes kako se olous kanoun... (server, user klp)...


Pantos to sigekrimeno paradeigma tha mporouse na einai xrisimo gia alla extensions kai oxi gia ta .htm(l)

Px to www.fds.gr exei balei extensions se ola ta files .fds pou einai to onoma tis eterias... etsi den xereis kai se ti glossa einai grammeno to site kai poulas kai mouri :P:P:P

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

Κάνοντας την php να δουλεύει μέσα σε αρχεία html-htm

Δημοσίευση από grjava » 02 Ιούλ 2004 01:37

Ας υποθέσουμε ότι έχω ένα site το οποίο το είχα δημιουργήσει πριν 6-7 χρόνια όταν την PHP δεν την γνώριζαν πολλοί. Αυτήν την σελίδα λοιπόν την δημιούργησα με shtml σελίδες γιατί έτσι ήξερα και έτσι γούσταρα :) .. Χρησιμοποίησα λοιπόν την τακτική του header - footer αλλά με perl .
Ερώτηση: τώρα που έγινα μάγκας και τα ξέρω όλα (οπότε ξέρω και php) πως θα χώσω σε αυτές ένα όμορφο scriptaki σε php που θέλω? Αν τα μετανομάσω σε php πάπαλα!! δεν θα μου δουλεύει η υπόλοιπη σελίδα..
Ας το πάμε ποιό μακρυά. Έχω ένα site το οποίο χρησιμοποιεί την μέθοδο footer - header αλλά με HTML (κάποιοι θα πούν ότι με απλή html δεν γίνετε, αλλά προσέξτε διότι γίνετε!!) . Αντιμετωπίζω πάλι το ίδιο πρόβλημα με κάποιο php script.. τι κάνω? πάλι μετανομάζω?

Και η τρίτη περίπτωση και η ποιό σοβαρή:
Έχω ένα site το οποίο για να το διαφημίσω και να το προωθήσω το έχω καταχωρήσει σε κάποιες links directories με το url: http://www.oieksypnoitoyfreestuff.gr/home.html
Εδώ τι κάνουμε τώρα? Ψάχνω να βρώ που έχω καταχωρήσει το site για να το αλλάξω..

Και για να τελειώνουμε αυτή την χαζομάρα την έχει γράψει ένα άτομο το οποίο έχει εκδώσει 5-6 βιβλία για php και mysql και είναι ιδρυτικό μέλος του php.net.. αυτά :)

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Κάνοντας την php να δουλεύει μέσα σε αρχεία html-htm

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 02 Ιούλ 2004 01:42

exm kaveis rename se .php kai teliovei n ipo8esi :P
av doulebeis me header kai footer me plain html tote ir8e n ora va ma8eis ti 8a pei php !!!
Av exeis balei to site sou se .html n otidipote
bazeis eva error catcher gramevo se php kai kaveis redirect stnv sosti selida ...

ela twra miv pareksigese ... eipame aple eivai astoxo to va kaveis parse kai ta html oxi omos oti dev eivai xrisimo to va mporeis va peraseis se alles katalikseis

kai kati allo to etsi iksera etsi i8ela dev avtistixi sto epipedo av8ropov pou exouv tiv timi kai ta @@ va mporouv va grafouve tutorials .
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

Κάνοντας την php να δουλεύει μέσα σε αρχεία html-htm

Δημοσίευση από grjava » 02 Ιούλ 2004 02:03

Κάτι έχεις μπερδέψει μάλλον.. έχω την εντύπωση ότι όταν εγώ πρωτοασχολήθηκα με την php εσύ ήσουν αρκετά μικρός (χωρίς να θέλω να σε μειώσω αφού έχουμε μια κάποια διαφορά ηλικίας). Το καλό όμως με μένα είναι ότι ασχολήθηκα (και ασχολούμαι) με ότι νέο κυκλοφορεί (perl, php, asp cf java κλπ). Και το άλλο καλό είναι ότι αυτά που μαθαίνω τα μαθαίνω καλά (από τα χρόνια της cobol και της db το έχω αυτό το κακό :) ) . Το τι καταλήξεις έχω δουλέψει και θα δουλεύω εγώ είσαι λίγο μακρυά μου για να το ξέρεις ( ίσως μερικές μου δουλειές να τις βλέπεις σε κάποια site και να τις θαυμάζεις :) ). Αλλά ο ρόλος μου σε αυτό το forum δεν είναι να δίνω χαζά και ανούσια scriptakia αλλά να βοηθώ αυτούς που προσπαθούν να ξεκινήσουν , επίσης δεν είμαι εδώ για να δηλώσω ότι είμαι εξπέρ της τάδε ή της δείνα γλώσσας αφού όσο ζω μαθαίνω.. (και μου αρέσει πολύ να μαθαίνω).

Σημ.: Τώρα γιατί σε ενόχλησε το παράδειγμα του " έτσι ήξερα και έτσι γούσταρα" δεν το πολυκατάλαβα..

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Κάνοντας την php να δουλεύει μέσα σε αρχεία html-htm

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 02 Ιούλ 2004 02:12

dev 8a apavtiso epi prosopikou ... aloste dev eivai tou epipedou mou
pistebw oti exeis parei poli straba to oti apla eipame oti afto pou grafeis sto tutorial dev exei praktiki aksia opos parousiastike
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high


Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

Κάνοντας την php να δουλεύει μέσα σε αρχεία html-htm

Δημοσίευση από grjava » 02 Ιούλ 2004 02:16

Έχω πάρει στραβά πολλά πράγματα που γίνονται τους τελευταίους μήνες στο fs και δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων τα έμαθα από τρίτους.. δεν πήγα τίποτα προσωπικά.. αν είναι ανούσιο ή όχι δεν το ξέρω.. εμένα όμως κάπου μου χρειάστηκε και το βρήκα χρήσιμο... τέλος συζητήσεως..

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Κάνοντας την php να δουλεύει μέσα σε αρχεία html-htm

Δημοσίευση από iNDEFiX » 02 Ιούλ 2004 03:06

grjava έγραψε:Και για να τελειώνουμε αυτή την χαζομάρα την έχει γράψει ένα άτομο το οποίο έχει εκδώσει 5-6 βιβλία για php και mysql και είναι ιδρυτικό μέλος του php.net.. αυτά :)
Nai kai sto manual to grafei ;) kai poli kala kaneis kai to anafereis! Ego apla ithela na toniso oti afto den tha to sinistousa (mono se spanies periptoseis opos tis dikes sou) kai kalo tha htan na anafereis kai ta meionektimata tou, giati allios einai hmimatheia. Kai mias kai sou aresei na dineis gnoseis kalo einai na anaferoume kai ta arnitika + thetika gia to kathe ti oste na yparxei mia genikh krish. Paratheto kai to parakato apospasma apo to php.net:

"...Or hide it as html code, which has a slight performance hit because all html will be parsed through the PHP engine: "

Pera apo ola afta h adidrash merikwn atomwn htan ontos apotomh kai na sou po ta exo parei kai ego ligaki :evil: :evil: eidika me ton Cha0s pou tha ton krakso :hammer:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης