Αλλαγή του κλασικού κέρσορα

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Legend_fe
Δημοσιεύσεις: 347
Εγγραφή: 23 Δεκ 2002 12:11
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Αλλαγή του κλασικού κέρσορα

Δημοσίευση από Legend_fe » 17 Ιούλ 2004 16:50

Γεια σας. Μήπως ξέρετε κάποιο script για να αλλάξω τον κλασικό κέρσορα στο site μου ;
Έχω δοκιμάσει με CSS το

Κώδικας: Επιλογή όλων

    cursor: url(imgs/cursor.cur);
Αλλά δεν δούλεψε.

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Αλλαγή του κλασικού κέρσορα

Δημοσίευση από geraki » 17 Ιούλ 2004 17:06

Κώδικας: Επιλογή όλων

cursor:url("imgs/cursor.cur"),text;
Εικόνα ← Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Άβαταρ μέλους
Legend_fe
Δημοσιεύσεις: 347
Εγγραφή: 23 Δεκ 2002 12:11
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Αλλαγή του κλασικού κέρσορα

Δημοσίευση από Legend_fe » 17 Ιούλ 2004 17:13

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά ούτε αυτό δουλεύει. :(

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Αλλαγή του κλασικού κέρσορα

Δημοσίευση από geraki » 17 Ιούλ 2004 21:55

Κοίτα τo url σου. Σ'εμένα δουλεύει κανονικά.
Υπ'όψιν ότι δουλεύει στον ΙΕ αλλά όχι σε Mozilla.
Εικόνα ← Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Αλλαγή του κλασικού κέρσορα

Δημοσίευση από geraki » 17 Ιούλ 2004 22:00

Αν το βάζεις σε css file, βάλτο έτσι:

body { cursor:url("imgs/cursor.cur"),text;
}

Σε html έτσι:

<BODY style="cursor:url('imgs/cursor.cur'),text">
Εικόνα &#8592; Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Άβαταρ μέλους
Legend_fe
Δημοσιεύσεις: 347
Εγγραφή: 23 Δεκ 2002 12:11
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Αλλαγή του κλασικού κέρσορα

Δημοσίευση από Legend_fe » 18 Ιούλ 2004 01:03

Μα ο κωδικός που μου λες βγαίνει παντού για κέρσορας για text-fields! To δοκίμασα και χωρίς το text αλλά πάλι τζίφος ... :(

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Αλλαγή του κλασικού κέρσορα

Δημοσίευση από geraki » 18 Ιούλ 2004 14:22

Όντως το text είναι περιττό. Δοκίμασε με absolute url να δεις, δουλεύει;
Εικόνα &#8592; Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

Αλλαγή του κλασικού κέρσορα

Δημοσίευση από grjava » 18 Ιούλ 2004 15:58

Στο τέλος κάθε γραμμής στο css μπαίνει και ένα ερωτηματικό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<style>
<!--
BODY&#123;
cursor&#58;url&#40;"imgs/cursor.cur"&#41;;
&#125;
-->
</style>

Άβαταρ μέλους
Legend_fe
Δημοσιεύσεις: 347
Εγγραφή: 23 Δεκ 2002 12:11
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Αλλαγή του κλασικού κέρσορα

Δημοσίευση από Legend_fe » 18 Ιούλ 2004 22:53

Και πάλι τίποτα. Το css που μου δείνετε το βάζω σε file.css και το δοκίμασα και σε μία σελίδα έτσι σκέτο...

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Αλλαγή του κλασικού κέρσορα

Δημοσίευση από cordis » 19 Ιούλ 2004 00:09

το αρχείο cursor.cur που το έχεις;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
Legend_fe
Δημοσιεύσεις: 347
Εγγραφή: 23 Δεκ 2002 12:11
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Αλλαγή του κλασικού κέρσορα

Δημοσίευση από Legend_fe » 19 Ιούλ 2004 00:35

Μέσα σε ένα φάκελο "imgs"

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Αλλαγή του κλασικού κέρσορα

Δημοσίευση από cordis » 19 Ιούλ 2004 00:36

και η σελίδα που βάζεις το css σε πιο directory είναι;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
Legend_fe
Δημοσιεύσεις: 347
Εγγραφή: 23 Δεκ 2002 12:11
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Αλλαγή του κλασικού κέρσορα

Δημοσίευση από Legend_fe » 19 Ιούλ 2004 00:40

Στο κεντρικό directory.
Κεντρικό
σελίδα.php
υποφάκελος imgs | υποφάκελος styles
cursor.cur ...........| style.css

Ελπίζω να καταλάβες πως τα έχω ...

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Αλλαγή του κλασικού κέρσορα

Δημοσίευση από cordis » 19 Ιούλ 2004 00:56

για δοκίμασε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<style> 
<!-- 
BODY&#123; 
cursor&#58;url&#40;"/imgs/cursor.cur"&#41;; 
&#125; 
--> 
</style>
αλλιώς δώσε full url

Κώδικας: Επιλογή όλων

<style> 
<!-- 
BODY&#123; 
cursor&#58;url&#40;"http&#58;//www.mysite.com/imgs/cursor.cur"&#41;; 
&#125; 
--> 
</style>
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες