help me me parametro

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

help me me parametro

Δημοσίευση από tolis_montana » 25 Ιούλ 2004 23:35

<script language="JavaScript1.2">

/*
Pausing updown message scroller-
Last updated: 99/07/05 (Bugs fixed, ability to specify background image for scroller)
© Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
For full source code, installation instructions,
100's more DHTML scripts, and Terms Of
Use, visit dynamicdrive.com
*/

//configure the below five variables to change the style of the scroller
var scrollerwidth=150
var scrollerheight=120
var scrollerbgcolor='lightyellow'
//set below to '' if you don't wish to use a background image
var scrollerbackground='scrollerback.gif'

//configure the below variable to change the contents of the scroller
var messages=new Array()
messages[0]="<font face='Arial'><a href='http://dynamicdrive.com'>Click here to go back to Dynamicdrive.com frontpage</a></font>"
messages[1]="<font face='Arial'><a href='http://wsabstract.com'>Visit Website Abstraction for award winning JavaScript tutorials</a></font>"
messages[2]="<font face='Arial'><a href='http://www.geocities.com/ResearchTriang ... 4490'>Want to learn DHTML? Click here</a></font>"
messages[3]="<font face='Arial'><a href='http://www.freewarejava.com'>Looking for Free Java applets? Visit Freewarejava.com!</a></font>"
messages[4]="<font face='Arial'><a href='http://dynamicdrive.com/link.htm'>If you find this script useful, please click here to link back to Dynamic Drive!</a></font>"

///////Do not edit pass this line///////////////////////

if (messages.length>1)
i=2
else
i=0

function move1(whichlayer){
tlayer=eval(whichlayer)
if (tlayer.top>0&&tlayer.top<=5){
tlayer.top=0
setTimeout("move1(tlayer)",3000)
setTimeout("move2(document.main.document.second)",3000)
return
}
if (tlayer.top>=tlayer.document.height*-1){
tlayer.top-=5
setTimeout("move1(tlayer)",100)
}
else{
tlayer.top=scrollerheight
tlayer.document.write(messages)
tlayer.document.close()
if (i==messages.length-1)
i=0
else
i++
}
}

function move2(whichlayer){
tlayer2=eval(whichlayer)
if (tlayer2.top>0&&tlayer2.top<=5){
tlayer2.top=0
setTimeout("move2(tlayer2)",3000)
setTimeout("move1(document.main.document.first)",3000)
return
}
if (tlayer2.top>=tlayer2.document.height*-1){
tlayer2.top-=5
setTimeout("move2(tlayer2)",100)
}
else{
tlayer2.top=scrollerheight
tlayer2.document.write(messages)
tlayer2.document.close()
if (i==messages.length-1)
i=0
else
i++
}
}

function move3(whichdiv){
tdiv=eval(whichdiv)
if (tdiv.style.pixelTop>0&&tdiv.style.pixelTop<=5){
tdiv.style.pixelTop=0
setTimeout("move3(tdiv)",3000)
setTimeout("move4(second2)",3000)
return
}
if (tdiv.style.pixelTop>=tdiv.offsetHeight*-1){
tdiv.style.pixelTop-=5
setTimeout("move3(tdiv)",100)
}
else{
tdiv.style.pixelTop=scrollerheight
tdiv.innerHTML=messages
if (i==messages.length-1)
i=0
else
i++
}
}

function move4(whichdiv){
tdiv2=eval(whichdiv)
if (tdiv2.style.pixelTop>0&&tdiv2.style.pixelTop<=5){
tdiv2.style.pixelTop=0
setTimeout("move4(tdiv2)",3000)
setTimeout("move3(first2)",3000)
return
}
if (tdiv2.style.pixelTop>=tdiv2.offsetHeight*-1){
tdiv2.style.pixelTop-=5
setTimeout("move4(second2)",100)
}
else{
tdiv2.style.pixelTop=scrollerheight
tdiv2.innerHTML=messages
if (i==messages.length-1)
i=0
else
i++
}
}

function startscroll(){
if (document.all){
move3(first2)
second2.style.top=scrollerheight
second2.style.visibility='visible'
}
else if (document.layers){
document.main.visibility='show'
move1(document.main.document.first)
document.main.document.second.top=scrollerheight+5
document.main.document.second.visibility='show'
}
}

window.onload=startscroll

</script>




<ilayer id="main" width=&{scrollerwidth}; height=&{scrollerheight}; bgColor=&{scrollerbgcolor}; background=&{scrollerbackground}; visibility=hide>
<layer id="first" left=0 top=1 width=&{scrollerwidth};>
<script language="JavaScript1.2">
if (document.layers)
document.write(messages[0])
</script>
</layer>
<layer id="second" left=0 top=0 width=&{scrollerwidth}; visibility=hide>
<script language="JavaScript1.2">
if (document.layers)
document.write(messages[1])
</script>
</layer>
</ilayer>

<script language="JavaScript1.2">
if (document.all){
document.writeln('<span id="main2" style="position:relative;width:'+scrollerwidth+';height:'+scrollerheight+';overflow:hiden;background-color:'+scrollerbgcolor+' ;background-image:url('+scrollerbackground+')">')
document.writeln('<div style="position:absolute;width:'+scrollerwidth+';height:'+scrollerheight+';clip:rect(0 '+scrollerwidth+' '+scrollerheight+' 0);left:0;top:0">')
document.writeln('<div id="first2" style="position:absolute;width:'+scrollerwidth+';left:0;top:1;">')
document.write(messages[0])
document.writeln('</div>')
document.writeln('<div id="second2" style="position:absolute;width:'+scrollerwidth+';left:0;top:0;visibility:hidden">')
document.write(messages[1])
document.writeln('</div>')
document.writeln('</div>')
document.writeln('</span>')
}
</script>



einai ena script dhtml mallon to bala se la8os katigoria an eine as metafer8i . poia parametros allazei gia na to katebaso 1 klik kato p,x de xero an katalabenete alla sto fp moy to bgazei pano dexia kai 8elo na to katebaso isia kato opos akribos eine stixismeno ... an katalabe kapoios as boithisei

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

help me me parametro

Δημοσίευση από tolis_montana » 26 Ιούλ 2004 00:12

mporei na gini me inframe ?

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

help me me parametro

Δημοσίευση από patriot » 26 Ιούλ 2004 03:07

Πρώτον δεν λέγεται inframe, λέγεται iframe.

Δεύτερον αν εννοείς ο συγκεκριμένος κώδικας να μεταβληθεί σε iframe, από την στιγμή που ένας κώδικας αποτελείτε από παραμέτρους και μεταβλητές ασφαλώς και θα μπορούσε να γίνει. Αλλά είναι πολύ κουραστικό από την στιγμή που δεν χρειάζεται.

Τρίτον αν εννοείς να μπει μέσα σε iframe τότε απλά βάλε τον σε ένα html document κάνε το save με π.χ όνομα "scroller" και απλά βάλε το iframe εκεί που θες να φαίνεται. Όμως από την στιγμή που και το ίδιο το iframe θα πρέπει να το τοποθετήσεις κάπου και αυτό γίνεται με style sheets και είναι ολοφάνερο ότι δεν ξέρεις από style sheets (αν ήξερες θα ήξερες πως να βάλεις τον ίδιον τον κώδικα - χωρίς το iframe - εκεί που θες) πάλι θα έχεις πρόβλημα. Σκοπός σου είναι να μην αρρωστήσεις εξαρχής δηλ να μάθεις style sheets όχι μετά να παίρνεις φάρμακα για να γίνεις καλά. Άκου λοιπόν ποιες μεταβλητές μπορείς να αλλάξεις:


1) var scrollerwidth=150 - πλάτος
2) var scrollerheight=120 - ύψος
3) var scrollerbgcolor='lightyellow - το χρώμα του φόντου
4) <font face='Arial'><a href='http://dynamicdrive.com'>Click here to go back to Dynamicdrive.com frontpage</a></font> - και όλα τα σχετικά αποκάτω αντίστοιχα με ότι html θες

5) document.writeln('<div id="first2" style="position:absolute;width:'+scrollerwidth+';left:0;top:1;">')
document.write(messages[0]) - το absolute μπορείς να το αλλάξεις με: relative, static, fixed. (Το ίδιο και στις αποκάτω γραμμές) To "0" του left και του top με ότι αριθμό θες (Το ίδιο και στις αποκάτω γραμμές)
document.writeln('</div>')
document.writeln('<div id="second2" style="position:absolute;width:'+scrollerwidth+';left:0;top:0;visibility:hidden">')
document.write(messages[1])

Υπάρχουν 2-3 πραγματάκια που μπορείς να αλλάξεις ακόμα αλλά άλλαξε αυτά πρώτα, γιατί είναι κάπως ποιο επικίνδυνα όλα μαζί (μπορεί να γίνει μπέρδεμα... όχι επειδή είναι δύσκολα αλλά επειδή είναι πολλά)
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

help me me parametro

Δημοσίευση από tolis_montana » 26 Ιούλ 2004 13:55

μα δεν θελω να αλλαξω τις διαστάσης του script αλλα να το κατεβασω λιγο ποιο κατω
με τις ιδιες διαστασης...ακριβως στο σημειο που ειναι (πανω αριστερα )
εγω το θελω (λιγο ποιο κατω αριστερα )

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

help me me parametro

Δημοσίευση από patriot » 26 Ιούλ 2004 17:58

Lol, δεν πρόσεξες τι είπα. Ξέρεις τι σημαίνει "position"; Σημαίνει "τοποθεσία". Θα το τοποθετήσεις ή δεξιά ή αριστερά ή πάνω ή κάτω (όπου θες εσύ) με βάση τις αντίστοιχες αγγλικές λέξεις. Υποθέτω το left και το top ξέρεις ότι σημαίνουν αριστερά και πάνω (όταν λέει top εννοεί πόση απόσταση από την κορυφή). Γιατί νομίζεις ότι σου έβαλα με κόκκινα ότι μπορείς να αλλάξεις μόνο; Άμα ήταν θα έβαζα ένα κοκκινάδι από δω μέχρι εκεί να τελειώνουμε και δεν θα έβαζα δύο ΜΟΝΟ τελείες κάθε φορά. Έβαλα σε κοκκινο το left γιατί μπορείς να το αλλάξεις με το right (δεξιά) και έβαλα και το "0" σε κόκκινο για να δεις ότι μπορείς να το αλλάξεις με κάποιον άλλο αριθμό. Και έκανα το ίδιο και με το top (το οποίο μπορείς να το αλλάξεις με το bottom [πάτος/τέρμα]) και έβαλα και το absolute (απόλυτα σταθερό) γιατί μπορείς να το αλλάξεις με το relative, το fixed ή το static. Σου έδωσα τόσες επιλογές να κάνεις και εσύ ακόμα παραπονιέσαι. Μου μοιάζεις με τεμπελάκος! :kaloe: (Τα υπόλοιπα τα έβαλα προαιρετικά) Στο ξαναλέω λοιπόν. Άλλαξε αυτά που σου είπα πριν, στον αριθμό "5)".
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

help me me parametro

Δημοσίευση από tolis_montana » 26 Ιούλ 2004 18:20

ok sorry tnx for help

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

help me me parametro

Δημοσίευση από patriot » 26 Ιούλ 2004 20:24

Δεν κάνει τίποτα... :wink: Και ούτε σε αποπήρα. Απλά πρέπει να μάθεις να το ψάχνεις μόνος σου. Δεν μπορείς να βασίζεσαι στους άλλους κάθε φορά. Τι θα κάνεις έτσι και π.χ σου κοπεί καμιά σύνδεση για κανένα μήνα; Θα χάσεις ένα μήνα άσκοπα; Λίγη προσπάθεια δεν βλάπτει. :wink:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

help me me parametro

Δημοσίευση από tolis_montana » 30 Ιούλ 2004 16:48

ειμε σε νετ ρε γρουσουζι P:) to isdn efage mpoynia kai ξεκολισε το usb kai kanei 200 eyro !!!!!! to νετμοδ einai m....s telika oi otetzides

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

help me me parametro

Δημοσίευση από ThyClub » 31 Ιούλ 2004 10:57

to isdn efage mpoynia kai ξεκολισε το usb kai kanei 200 eyro !!!!!!
Ρε που φτάσαν οι τιμές :lol: :lol: :lol:

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

help me me parametro

Δημοσίευση από tolis_montana » 31 Ιούλ 2004 14:27

ola ok re paidia to piga se ena filaraki ilektroniko kai my ekane patenta to usb kollimeno pano sto plastiko (ayto de einai modem eine teras alla doyleyei ..)

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης