scriptaki enalagis eikonon

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
gorgee
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: 19 Οκτ 2003 16:13

scriptaki enalagis eikonon

Δημοσίευση από gorgee » 27 Ιούλ 2004 14:32

uparxi kanena script pou na alazi mia fotografia meta apo ena orismeno xroniko diastima px 90 meres?

ego exo ena alla einai me defterolepta kai fantazome gia na to metatrepso tha bgei enas exofrenikos arithmos defterolepton. :kaloe:

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

scriptaki enalagis eikonon

Δημοσίευση από EneMe » 27 Ιούλ 2004 14:44

Aυτό το script που έχεις σ'ιγουρα δεν κάνει, γιατί μετράει τον χρόνο που η σελίδα έχει εμφανιστεί στον browser.
Δεν πιστεύω ότι κάποιος θα καθήσει στην σελίδα σου 90 μέρες συνέχεια για να δει την επόμενη εικόνα! :P

gorgee
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: 19 Οκτ 2003 16:13

scriptaki enalagis eikonon

Δημοσίευση από gorgee » 27 Ιούλ 2004 17:45

lol sostos :)
alla i eikona tha einai to piso meros tis eikonas kai skeftome na alazi kathe epoxi p.x. xioni ton ximona k.l.p.
xerete kanena kodika pou na me volevi

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

scriptaki enalagis eikonon

Δημοσίευση από EneMe » 27 Ιούλ 2004 20:05

Λογικά θα πρέπει να "παίρνει γραμμή" από το ρολόι και το ημερολόγιο του υπολογιστή του επισκέπτη! ;)

gorgee
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: 19 Οκτ 2003 16:13

scriptaki enalagis eikonon

Δημοσίευση από gorgee » 27 Ιούλ 2004 20:43

pou tha vro kati tetoio omos?

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

scriptaki enalagis eikonon

Δημοσίευση από softius » 27 Ιούλ 2004 21:20

gorgee, έστω ότι έχεις 4 εικόνες πχ. season1.jpg (για χειμώνα) season2.jpg (για άνοιξη) κοκ.

Το πιο κάτω javascript, με βάση τον μήνα, φορτώνει την ανάλογη εικόνα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript">
<!--
  var today = new Date&#40;&#41;;
  var month = &#40;today.getMonth&#40;&#41; == 11&#41; ? 0 &#58; today.getMonth&#40;&#41; + 1;
  var season = Math.floor&#40;month/3&#41;;
  document.writeln&#40;'<img src="season'+ season +'.jpg" alt="" />'&#41;;
-->
</script>

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

scriptaki enalagis eikonon

Δημοσίευση από grjava » 28 Ιούλ 2004 04:07

Υπάρχει και η PHP εκδοχή του θέματος:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$date = &#40;date&#40;"F j"&#41;&#41;;

if &#40;$date == "December 1"&#41;
echo "<IMG src=\"http&#58;//www.selida.gr/winter.gif\"  border=\"0\">\n";

elseif &#40;$date == "March 1"&#41;
echo "<IMG src=\"http&#58;//www.selida.gr/spring.gif\"  border=\"0\">\n";

elseif &#40;$date == "June 1"&#41;
echo "<IMG src=\"http&#58;//www.selida.gr/summer.gif\"  border=\"0\">\n";

elseif &#40;$date == "September 1"&#41;
echo "<IMG src=\"http&#58;//www.selida.gr/autumn.gif\"  border=\"0\">\n";

?>
Αλλάζεις τα URL με τα δικά σου και βάζεις τις ημερομηνίες που θες να εμφανίζονται (στα Αγγλικά πάντα π.χ. July 28 )

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

scriptaki enalagis eikonon

Δημοσίευση από softius » 28 Ιούλ 2004 10:18

grjava, αυτό που έγραψες δεν θα δουλεύει μόνο για τέσσερις μέρες του χρόνου? Τουλάχιστον, από ότι έχω καταλάβει, ο gorgee ζήτησε κάτι που θα αλλάζει την εικόνα στην αρχή κάθε εποχής. Για παράδειγμα τι γίνεται στην December 2?

PS: Τώρα αν εννοείς ότι θα τρέχει το php script τέσσερις φορές τον χρόνο και θα παίρνει το αποτέλεσμα και θα το κάνει save, είσαι σωστός :)

Πάντα φιλικά ;)

gorgee
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: 19 Οκτ 2003 16:13

scriptaki enalagis eikonon

Δημοσίευση από gorgee » 29 Ιούλ 2004 10:46

paidia den mou doulevei oute to ena oute to alo script :(

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

scriptaki enalagis eikonon

Δημοσίευση από Basilakis » 23 Αύγ 2004 10:43

Το δεύτερο s ript για να δουλέψει θέλει να τρέχεις php... Οπότε ένα το κάνεις στον υπολογιστή σου και δεν έχεις loclahost δεν γίνετε... Το πρώτό απο ότιο είδα με μία ματία στα γρήγορα είναι πολύ σωστό!

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

scriptaki enalagis eikonon

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 23 Αύγ 2004 12:28

va kavo mia dior8osi localhost exouve oloi sto pc tous (osoi toulaxistov exouve network suport)

afto pou evoeis eivai kapoio serverice pou va elegxei ta http requests kai va ta metaferei stnv php (cgi / module) ta request. koivos kapoio idios httpd (px apache + module php)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

scriptaki enalagis eikonon

Δημοσίευση από Basilakis » 23 Αύγ 2004 15:05

Σωστά... Το είπα λάθος... συγνώμη!

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες