link gia download window...

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
coyote
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 21 Ιουν 2004 04:03
Τοποθεσία: Αθήνα

link gia download window...

Δημοσίευση από coyote » 29 Ιούλ 2004 05:03

pos boro na exo ena link pou otan to pataei o xristis na emfanizete to parathiraki "File Download" ??

Άβαταρ μέλους
DNET
Δημοσιεύσεις: 531
Εγγραφή: 01 Απρ 2004 13:51
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

link gia download window...

Δημοσίευση από DNET » 29 Ιούλ 2004 14:51

link στο αρχείο ίσως???

Άβαταρ μέλους
Youli
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1586
Εγγραφή: 29 Δεκ 2000 01:00
Τοποθεσία: Στο ηρωικό Τριπιτσούνι

link gia download window...

Δημοσίευση από Youli » 29 Ιούλ 2004 17:27

Τι ίσως, σίγουρα μη σου πω.... :P

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

link gia download window...

Δημοσίευση από EneMe » 29 Ιούλ 2004 20:28

Mην το γελάτε το παιδί ρε, το link ενός mp3 ψάχνει να βρει το media player ας πούμε!

Προφανώς θέλει να αποφύγει το "δεξί κλικ - αποθήκευση ως"...

Άβαταρ μέλους
coyote
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 21 Ιουν 2004 04:03
Τοποθεσία: Αθήνα

link gia download window...

Δημοσίευση από coyote » 29 Ιούλ 2004 21:31

basika EneMe auto akribos thelo...pos ginete ??

Άβαταρ μέλους
Tanaka
Δημοσιεύσεις: 174
Εγγραφή: 27 Απρ 2004 21:40
Τοποθεσία: Κορωπί

link gia download window...

Δημοσίευση από Tanaka » 30 Ιούλ 2004 09:46

Με php μπορείς να το κάνεις. Χρησιμοποιήσε header τα οποία θα δηλώνουν ότι ο χρήστης θα κατεβάσει ένα αρχείο. Για ένα pdf αρχείο μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

header('Content-type: application/pdf');
header('Content-Disposition: attachment; filename="test.pdf"');

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

link gia download window...

Δημοσίευση από EneMe » 30 Ιούλ 2004 11:18

Mε html δεν ξέρω πώς γίνεται... Και από τα άλλα δεν έχω ιδέα... :-?

To php ίσως σε βοηθήσει...

Άβαταρ μέλους
coyote
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 21 Ιουν 2004 04:03
Τοποθεσία: Αθήνα

link gia download window...

Δημοσίευση από coyote » 30 Ιούλ 2004 21:05

pou grapho ton php kodika ??

Άβαταρ μέλους
Tanaka
Δημοσιεύσεις: 174
Εγγραφή: 27 Απρ 2004 21:40
Τοποθεσία: Κορωπί

link gia download window...

Δημοσίευση από Tanaka » 03 Αύγ 2004 20:48

coyote έγραψε:pou grapho ton php kodika ??
Έστω ότι έχεις ένα link με το οποίο θα θέλεις να κατεβάζεις το test.pdf
Αντί να βάλεις να είναι link το αρχείο που θέλεις να κατεβάσει ο χρήστης, θα βάλεις για link μία σελίδα και θα βάλεις τον κώδικα σε php.
Φυσικά αν θέλεις να χρησιμοποιείς την σελίδα για να κατεβάζεις διάφορα αρχεία καλύτερα είναι να περνάς το αρχείο με μία μεταβλητή και έτσι η σελίδα να αποφασίσει ποιό αρχείο να "σερβίρει"

Άβαταρ μέλους
DNET
Δημοσιεύσεις: 531
Εγγραφή: 01 Απρ 2004 13:51
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

link gia download window...

Δημοσίευση από DNET » 03 Αύγ 2004 20:57

EneMe έγραψε:Mην το γελάτε το παιδί ρε, το link ενός mp3 ψάχνει να βρει το media player ας πούμε!

Προφανώς θέλει να αποφύγει το "δεξί κλικ - αποθήκευση ως"...
με την περιγραφή που έδωσε αυτό κατάλαβα... τα νύχια μου θα μυρίσω???

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

link gia download window...

Δημοσίευση από ThyClub » 04 Αύγ 2004 01:00

Μερικές φορές ειδικά στον ΙΕ 5.5 υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα κατεβάσματα αρχείων τύπου pdf, mp3 excell κτλ.

Εκτός απο την παραπάνω λύση με ΡΗΡ μπορείς ακόμα:

header("ACCEPT RANGES : bytes");
header("pragma: public");

και μερικά άλλα που αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι :wink:

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης