Επιλογή γλώσσας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
aguila21
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3510
Εγγραφή: 30 Απρ 2003 21:44
Επικοινωνία:

Επιλογή γλώσσας.

Δημοσίευση από aguila21 » 30 Ιούλ 2004 14:44

Υπάρχει τρόπος να επιλέγεται η γλώσσα της σελίδας που θα δει ο επισκέπτης ανάλογα με τη χώρα απο την οποία επισκέπτεται;Δηλάδη κάποιος που μπένει απο την Ισπανία να βλέπει την Ισπανική έκδοση και κάποιος που μπένει απο τις ΗΠΑ την Αγγλική.Γίνεται στην HTML ή μόνο μέσω κάποιας γλώσσας προγραμματισμού;

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Επιλογή γλώσσας.

Δημοσίευση από geraki » 30 Ιούλ 2004 16:51

Στον Apache αν θυμάμαι καλά, μπορείς να έχεις τα html αρχεία με επιπλέον κατάληξη τον κωδικό της γλώσσας, και ανάλογα με την ρύθμιση του browser του επισκέπτη ώς προς την γλώσσα, να του εμφανίζει το ανάλογο αρχείο. π.χ. (όλοι ζητάνε το index.html) αυτός που έχει ρυθμίσμένο των browser να προτιμά ελληνικά θα δει το index.html.el , ιταλικά το index.html.it , γαλλικά το index.html.fr κλπ.
Εικόνα ← Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

aguila21
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3510
Εγγραφή: 30 Απρ 2003 21:44
Επικοινωνία:

Επιλογή γλώσσας.

Δημοσίευση από aguila21 » 30 Ιούλ 2004 16:54

Ευχαριστώ.Θα το δοκιμάσω

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Επιλογή γλώσσας.

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 30 Ιούλ 2004 19:22

mporeis me php va deis tnv metabliti pou stelvei o browser stov httpd me tnv glossa apodoxis
(sivi8os eivai n glossa pou exoume setarei va avoigei to encoding tis selidas av dev exoume epileksei to auto) opote mproeis va kaveis koumavto kai apo ekei
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

aguila21
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3510
Εγγραφή: 30 Απρ 2003 21:44
Επικοινωνία:

Επιλογή γλώσσας.

Δημοσίευση από aguila21 » 30 Ιούλ 2004 19:44

geraki δοκίμασα αυτό που μου είπες αλλά δε δούλεψε.Ιδίως αν το "σώσω" ως index.html.es δεν το ανοίγει ο browser.Αν το "σώσω" ως index.es.html το ανοίγει αλλά δε δουλεύει.Είπα σε έναν φίλο Ισπανό να μπεί στη σελίδα αλλά μόνο Ελληνικά είδε...


Rapid μπορείς να μου δώσεις κάποιον κώδικα (αν έχεις βέβαια);

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Επιλογή γλώσσας.

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 30 Ιούλ 2004 20:01

dev exo alla mporw va sto ftiakso twra :)
esto oti exoume to parakato skiviko
eva arxeio me elivika kai eva arxeio me agglika
kai 8eloume va kavoumer redirect katalila
(bebea dev eviai afti n or8i odos
oute kai n pio apli n pio sivtomi alla to epeleksa gia
va givei katavoito to paradigma

episis episimavo oti 8eloume php gia va doulepsei to parakato)

ftiaxvoume eva index.php sto opoi bazoume to parakato kodika

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
if&#40;$_SERVER&#91;"HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"&#93;=="el"&#41;&#123;
include "greek.html";
&#125;else&#123;
include "agglika.html";
&#125;
xrisimopio tnv $_SERVER["HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"] stiv opoia apo8ikebete n metabliti pou eixa pei sto proigoumevo post.
meso aftis mporo va krivo pia selida va kavo include sto script mou

Evas apo tous pio idavikous tropous bebea eivai n xrisi tou smarty lib kai twv temps .

o tropos pou sou eipave priv me ta index.html.en
8elei config apo tov apache . av dev eivai evergopiimevo to module pou kavei afti tnv epilogi eivai profaves oti dev 8a sou doulepsei . simboulepsou tov admin tou server giati av eivai elef8ero sto sistima eivia n pio boliki lisi av dev 8es va mplekseis me kodika
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
Youli
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1586
Εγγραφή: 29 Δεκ 2000 01:00
Τοποθεσία: Στο ηρωικό Τριπιτσούνι

Επιλογή γλώσσας.

Δημοσίευση από Youli » 30 Ιούλ 2004 20:59

Α ρε rapid αθάνατε :P !!! Κοίτα σε πόσες σειρές απάντησες εσύ και σε πόσες θα απαντήσω εγώ :lol:

Η λύση σου, φίλε aquila21 βρίσκεται
εδώ

:kaloe: :kaloe:

aguila21
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3510
Εγγραφή: 30 Απρ 2003 21:44
Επικοινωνία:

Επιλογή γλώσσας.

Δημοσίευση από aguila21 » 30 Ιούλ 2004 21:29

Έχω άλλες δύο ερωτήσεις.1)Αυτόν τον κώδικα τον τοποθετούμε στο body;
2)Εντάξει για 2 γλώσσες.Αλλά για τρείς;Γράφουμε αλλο ένα "else";

Είμαι άσχετος :oops:

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Επιλογή γλώσσας.

Δημοσίευση από xmavidis » 30 Ιούλ 2004 21:44

Προσθέτεις το else if για κάθε γλώσσα.
Νομίζω ότι πρέπει να το βάλεις πάνω από το <html>

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
if&#40;$_SERVER&#91;"HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"&#93;=="el"&#41;&#123;
include "greek.html";
&#125;else if&#40;$_SERVER&#91;"HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"&#93;=="en"&#41;
&#123;
include "agglika.html";
&#125; 
else if &#40;$_SERVER&#91;"HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"&#93;=="de"&#41;
&#123;
include "germanika.html";
&#125; 
?>
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

aguila21
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3510
Εγγραφή: 30 Απρ 2003 21:44
Επικοινωνία:

Επιλογή γλώσσας.

Δημοσίευση από aguila21 » 30 Ιούλ 2004 22:15

Σας ευχαριστώ.Μένει να το δοκιμάσω.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Επιλογή γλώσσας.

Δημοσίευση από ThyClub » 31 Ιούλ 2004 10:47

<?php
$text=$_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'];
$lang=substr($text,0,2);
include "index$lang.html";

?>
Επιστρέφει την γλώσσα που ο χρήστης έχει πρώτη επιλογή. Και κάνει include την index(γλώσσα).html

Μπορείς να κάνεις και με header και με ότι θές.

Απλούστερο νομίζω :wink:

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες