Εχω ενα προβλημα!δεν μπορω να δημιουργησω εικονες με την php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
nikmon19
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 03 Αύγ 2004 19:41

Εχω ενα προβλημα!δεν μπορω να δημιουργησω εικονες με την php

Δημοσίευση από nikmon19 » 03 Αύγ 2004 20:05

Γραφω τον κωδικα για να δημιουργησω μια εικονα με την PHP και μολις παω να την δω με εμφανιζει ενα σφαλμα οτι η συναρτηση π.χ imagecolor() δεν ειναι διαθεσιμη!!!γιατι???????πρεπει να κανω καμια ρυθμιση??
ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
Tanaka
Δημοσιεύσεις: 174
Εγγραφή: 27 Απρ 2004 21:40
Τοποθεσία: Κορωπί

Εχω ενα προβλημα!δεν μπορω να δημιουργησω εικονες με την php

Δημοσίευση από Tanaka » 03 Αύγ 2004 20:29

Δεν έχεις ενεργοποιήσει ένα extension της Php, την GD library, η οποία παρέχει αυτές τις δυνατότητες στην php,να δημιουργείς εικόνες. Διάβασε στο manual της Php πως θα κάνεις εγκατάσταση αυτό το extension (στα windows πειράζεις το php.ini στο σημείο με τα διάφορα extensions, ενώ στο linux πρπει να το κάνεις compile την php με αυτή την επιλογή).

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Εχω ενα προβλημα!δεν μπορω να δημιουργησω εικονες με την php

Δημοσίευση από soteres2002 » 06 Αύγ 2004 12:25

nikmon19 έγραψε:Γραφω τον κωδικα για να δημιουργησω μια εικονα με την PHP και μολις παω να την δω με εμφανιζει ενα σφαλμα οτι η συναρτηση π.χ imagecolor() δεν ειναι διαθεσιμη!!!γιατι???????πρεπει να κανω καμια ρυθμιση??
ευχαριστω
koita mipos prpei na baleis tin imagecolorallocate()?
en pasi epriptosi prepei na kaneis compile tin php eme GD opso eipe kai o allos o filos mas, apo tin PEAR.

alla prosekse! borei kai na tin exeis egkeatestimeni tin GD, alla rikse mia matia kai sto php.ini

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης