js και php μαζί

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
incurable
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 14 Δεκ 2003 06:36
Τοποθεσία: Athens, GR

js και php μαζί

Δημοσίευση από incurable » 06 Αύγ 2004 19:33

Λοιπών παιδία, καταρχάς θα σας εξηγήσω τη ακριβός θέλω να κάνω για να καταλάβετε που κολλάω. Λοιπών θέλω μια σελίδα που τα πάντα να ανοίγουν σε windows τα οποία να έχουν και της βασικές ιδιότητες αυτών (δηλαδή να μεγαλώνουν, να κινούνται στον χορό και να κλείνουν). Προσοχή δεν θέλω νέα παράθυρα από τον browser! Αυτό το έκανα με js... το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω μέσα στα παράθυρα αυτά να υπάρχει και php!!! (ζητάω τόσα πολλά;). Ε λοιπών όπως φαντάζεστε η php δεν δουλεύει μέσα στην js... καμία ιδέα;

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

js και php μαζί

Δημοσίευση από soteres2002 » 06 Αύγ 2004 21:05

incurable έγραψε:Λοιπών παιδία, καταρχάς θα σας εξηγήσω τη ακριβός θέλω να κάνω για να καταλάβετε που κολλάω. Λοιπών θέλω μια σελίδα που τα πάντα να ανοίγουν σε windows τα οποία να έχουν και της βασικές ιδιότητες αυτών (δηλαδή να μεγαλώνουν, να κινούνται στον χορό και να κλείνουν). Προσοχή δεν θέλω νέα παράθυρα από τον browser! Αυτό το έκανα με js... το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω μέσα στα παράθυρα αυτά να υπάρχει και php!!! (ζητάω τόσα πολλά;). Ε λοιπών όπως φαντάζεστε η php δεν δουλεύει μέσα στην js... καμία ιδέα;
boreis na tin kaneis na doulebei me mia rithmisi sto .htaccess tou root tou apache, an exeis apache, i sto srxeio *.config an doulebeis me IIS.

To thema einai oti an ton kaneis include stin html me <link> den tha doulepsei, opote ekei pou kaneis auto to <link rel.....> tha antikatastiseis to tag auto me to php block:

<?php
include("/path/to/arxeio/me/js/kai/php.js");
?>

auto omos einai ligaki epikindino(borei kapoios na to katebasei kai....), idika otan exeis kodikous gia baseis dedomenon mesa stin php. opote an protimas autin tin lisi, tha baleis to arxeio js se ena fakelo ektos WWW.

i diaforetika, tha borouses na baleis aplos ton kodika php xoris na kaneis kamia rithmisi stin parametropoiisi tou server sou. O kodikas php afou ginei include mazi me tin JavaScript stin selida, paradigmatos xarin index.php, tha ektelesti stin index.php. Ta ipoloipa einai themata apla, me tin proipothesi oti exeis balei to js arxeio off WWW!!!

Elpizo na boithisa kai na min berdepsa! An thes perisoteri boithia, styile mail sto soteres2002@greeknetizen.net. an thes kati eksidikeumeno, stile kalitera email kai min kaneis post edo. ego grapsei daemon se php pou kanei forward ta emails mou sto kinito, ok?

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

js και php μαζί

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 06 Αύγ 2004 21:26

gia va eimai ilikrivis dev katalaba ti 8es va kaveis.
av mporouses va mas peis perisoteres plirofories n va mas doseis kodika n akoma kalitera va mas doseis kapoio url va doume ti akribos eivai afto pou evoeis 8a mas diefkolive kalitera.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
incurable
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 14 Δεκ 2003 06:36
Τοποθεσία: Athens, GR

js και php μαζί

Δημοσίευση από incurable » 07 Αύγ 2004 00:09

soteres2002 έγραψε: boreis na tin kaneis na doulebei me mia rithmisi sto .htaccess tou root tou apache, an exeis apache, i sto srxeio *.config an doulebeis me IIS.
Ποιά είναι αυτή η ρύθμιση;

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

js και php μαζί

Δημοσίευση από ThyClub » 07 Αύγ 2004 01:15

Αν κατάλαβα καλά θέλεις να έχεις την ΡΗΡ να δημιουργεί javascript.

Αυτό είναι απλούστατο όπως και με την html.

Το αντίθετο δεν πιστεύω να γίνεται εκτός και αν θέλεις ο χρήστης να είναι ενα βήμα μπροστά :wink:

Άβαταρ μέλους
incurable
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 14 Δεκ 2003 06:36
Τοποθεσία: Athens, GR

js και php μαζί

Δημοσίευση από incurable » 07 Αύγ 2004 16:54

Λοιπών, εχω ενα js για να μου εμφανίζει ενα παράθηρο, στο οποιο μπορώ να εισάγω οτι θέλω εκτός απο php... ρωτάω αν μπορεί να παρακαμθέι αυτό.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

js και php μαζί

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 07 Αύγ 2004 19:57

dld 8es sto para8iro pou avoigeis va mporeis va trekseis php kodika ?
av avoiges veo para8iro ti se empodizei va avoikseis eva .php arxeio ?
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
incurable
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 14 Δεκ 2003 06:36
Τοποθεσία: Athens, GR

js και php μαζί

Δημοσίευση από incurable » 07 Αύγ 2004 20:53

Το θέμα είναι οτι το παράθηρο δεν είναι του browser, αλλα ενα παράθηρο με js μέσα στο πλαίσιο του browser...

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

js και php μαζί

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 07 Αύγ 2004 21:17

pali dev mas diveis va katalaboume
dose kapoiov kodika n url
dev diveis va katalaboume !!!!
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
incurable
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 14 Δεκ 2003 06:36
Τοποθεσία: Athens, GR

js και php μαζί

Δημοσίευση από incurable » 08 Αύγ 2004 16:51

Βρήκα link! www.031.gr αυτό ακριβώς θελώ να φτιάξω αλλα δεν μου δουλεύει η php μέσα στα παραθηρά. Απο οτι βλέπω του 031 δουλέει κανονικά και scripting γλώσσα, π.χ. δείτε την αναζήτηση.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

js και php μαζί

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 08 Αύγ 2004 21:14

vai twra katalaba ti les
afta dev eivai nea para8ira alla divitions pou eivai floated .
dev exo asxoli8ei ka8olou me dhtml gia va se bon8iso idietera alla favtazomai oti to olo skiviko to kavei submit sto object pou dimiourgei to para8iro kai eivai pio logiko malov to periexomevo va to diabazei apo kapoio eksoteriko arxeio oste va mporei va parei divamika parts.
psakse epomevos pos mporeis va kaleseis ta periexomeva kapoiou eksoterikou php arxeiou mesa apo to floating para8iro pou exeis dimiourgisei mesa apo to dhtml sou
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
incurable
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 14 Δεκ 2003 06:36
Τοποθεσία: Athens, GR

js και php μαζί

Δημοσίευση από incurable » 08 Αύγ 2004 22:23

το κακό είναι οτι ούτε εγω εχω ασχοληθεί με dhtml καθόλου. Ξέρετε κανένα link, ώστε να ξεστραβοθούμε καθόλου;

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

js και php μαζί

Δημοσίευση από grjava » 09 Αύγ 2004 00:52

Νομίζω ότι το παρακάτω θα σου κάνει..

Ο παρακάτω κώδικας μπαίνει στο <head>...</head>

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language="JavaScript1.2">

var ns4=document.layers
var ie4=document.all
var ns6=document.getElementById&&!document.all

//drag drop function for NS 4////
/////////////////////////////////

var dragswitch=0
var nsx
var nsy
var nstemp

function drag_dropns&#40;name&#41;&#123;
if &#40;!ns4&#41;
return
temp=eval&#40;name&#41;
temp.captureEvents&#40;Event.MOUSEDOWN | Event.MOUSEUP&#41;
temp.onmousedown=gons
temp.onmousemove=dragns
temp.onmouseup=stopns
&#125;

function gons&#40;e&#41;&#123;
temp.captureEvents&#40;Event.MOUSEMOVE&#41;
nsx=e.x
nsy=e.y
&#125;
function dragns&#40;e&#41;&#123;
if &#40;dragswitch==1&#41;&#123;
temp.moveBy&#40;e.x-nsx,e.y-nsy&#41;
return false
&#125;
&#125;

function stopns&#40;&#41;&#123;
temp.releaseEvents&#40;Event.MOUSEMOVE&#41;
&#125;

//drag drop function for ie4+ and NS6////
/////////////////////////////////


function drag_drop&#40;e&#41;&#123;
if &#40;ie4&&dragapproved&#41;&#123;
crossobj.style.left=tempx+event.clientX-offsetx
crossobj.style.top=tempy+event.clientY-offsety
return false
&#125;
else if &#40;ns6&&dragapproved&#41;&#123;
crossobj.style.left=tempx+e.clientX-offsetx
crossobj.style.top=tempy+e.clientY-offsety
return false
&#125;
&#125;

function initializedrag&#40;e&#41;&#123;
crossobj=ns6? document.getElementById&#40;"showimage"&#41; &#58; document.all.showimage

var firedobj=ns6? e.target &#58; event.srcElement
var topelement=ns6? "HTML" &#58; "BODY"

while &#40;firedobj.tagName!=topelement&&firedobj.id!="dragbar"&#41;&#123;
firedobj=ns6? firedobj.parentNode &#58; firedobj.parentElement
&#125;

if &#40;firedobj.id=="dragbar"&#41;&#123;
offsetx=ie4? event.clientX &#58; e.clientX
offsety=ie4? event.clientY &#58; e.clientY

tempx=parseInt&#40;crossobj.style.left&#41;
tempy=parseInt&#40;crossobj.style.top&#41;

dragapproved=true
document.onmousemove=drag_drop
&#125;
&#125;
document.onmousedown=initializedrag
document.onmouseup=new Function&#40;"dragapproved=false"&#41;



function hidebox&#40;&#41;&#123;
if &#40;ie4||ns6&#41;
crossobj.style.visibility="hidden"
else if &#40;ns4&#41;
document.showimage.visibility="hide"
&#125;

</script>
Και ο παρακάτω οπουδήποτε στο <body>:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="showimage" style="position&#58;absolute;width&#58;250px;left&#58;0;top&#58;0">

<table border="0" width="250" bgcolor="#000080" cellspacing="0" cellpadding="2">
  <tr>
    <td width="100%"><table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0"
    height="36">
      <tr>
            <TD id="dragbar" style="cursor&#58;hand" width="100%" align="center"><ilayer width="100%" onSelectStart="return false"><layer width="100%" onMouseover="dragswitch=1;if &#40;ns4&#41; drag_dropns&#40;showimage&#41;" onMouseout="dragswitch=0"><font face="Verdana"
        color="#FFFFFF"><strong><small>Παράθυρο με PHP</small></strong></font></layer></ilayer></TD>
            <td style="cursor&#58;hand"><a href="#" onClick="hidebox&#40;&#41;;return false"><img src="close.gif" width="16"
        height="14" border=0></a></td>
      </tr>
      <tr>
            <TD width="100%" bgcolor="#FFFFFF" style="padding&#58;4px" colspan="2" align="center">

<!-- ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΣΕ ΡΗΡ---->
<?
echo date&#40;"G&#58;i&#58;s"&#41;
?>

<!-- ΤΕΛΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ----->

</TD>
          </tr>
    </table>
    </td>
  </tr>
</table>
</div>

Το αποτέλεσμα θα είναι αυτό

Μπορείς να αλλάξεις το κείμενο με ένα include file, π.χ.:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!-- ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ---->
<?
include "http&#58;//www.site.gr/file.php";
?>
<!-- ΤΕΛΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ----->
Το αποτέλεσμα το βλέπεις αυτό

Στο κομμάτι κώδικα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

style="position&#58;absolute;width&#58;250px;left&#58;0;top&#58;0"
αλλάζεις τις διαστάσεις (width:250px) και το που θέλεις να εμφανίζετε το παράθυρο (left:0;top:0)

Χρώματα κλπ τα αλλάζεις στο κομμάτι που πάει στο <body>
Το εικονίδιο του Χ μπορείς να το κατεβάσεις εδώ


That's all... :D

Άβαταρ μέλους
incurable
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 14 Δεκ 2003 06:36
Τοποθεσία: Athens, GR

js και php μαζί

Δημοσίευση από incurable » 09 Αύγ 2004 01:11

grjava είμαι υπόχρεος! ευχαριστώ πάρα πολή!!!

Άβαταρ μέλους
incurable
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 14 Δεκ 2003 06:36
Τοποθεσία: Athens, GR

js και php μαζί

Δημοσίευση από incurable » 09 Αύγ 2004 16:23

Το μοναδικό προβλημα που έχει αυτή η εκδοχή, είναι οτι δεν μπορούν ανοίξουν δύο ή και περισσότερα παράθηρα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης