ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΜΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑ!!!!!!!

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
nikmon19
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 03 Αύγ 2004 19:41

ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΜΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑ!!!!!!!

Δημοσίευση από nikmon19 » 22 Αύγ 2004 22:46

ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΙΝΑΚΑ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΔΙΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ:2004-04-02.ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΞΑΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΤΟΣ ΔΗΛ. ΜΟΝΟ ΤΟ 2004???????????? :(

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΜΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑ!!!!!!!

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 22 Αύγ 2004 23:20

fisika favtazomai oti dev avoikses to manual ka8olou

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
ereg &#40;"&#40;&#91;0-9&#93;&#123;4&#125;&#41;-&#40;&#91;0-9&#93;&#123;1,2&#125;&#41;-&#40;&#91;0-9&#93;&#123;1,2&#125;&#41;", $date, $regs&#41;;
// n timi $regs&#91;3&#93; exei ta xrovia
// $regs&#91;2&#93; tous mives
// $regs&#91;1&#93; tis meres
?> 
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΜΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑ!!!!!!!

Δημοσίευση από softius » 23 Αύγ 2004 10:51

Αυτό που σου δίνει ο Rapid-eraser είναι κώδικας, για να πάρεις το έτος, αφού το ανακτήσεις από την βάση.

Αν χρησιμοποιείς MySQL μπορείς να πάρεις κατ' ευθείαν το έτος, χρησιμοποιώντας την YEAR:

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT YEAR&#40;to_pedio_sou&#41;
FROM o_pinakas_sou
Ίσως να σου φανεί χρήσιμη και η DATE_FORMAT, η οποίο δουλεύει παρόμοια με την date της php.

Περισσότερα για παρόμοιες συναρτήσεις μπορείς να δεις εδώ

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΜΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑ!!!!!!!

Δημοσίευση από iNDEFiX » 23 Αύγ 2004 16:45

Enas akoma tropos:

1. Dialegeis thn hmerominia apo ton pinaka sou: SELECT column FROM table ...

2. Ean to apotelesma einai $RESULT[date] (px. 2004-04-02) tote kaneis to ekshs: $year = substr("$RESULT[date]", 0, 4);

kai sou epistrefei tous 4 protous xarakthres apo to apotelesma sou, diladi: 2004

Prosopika protino na xreisimopoihseis to parapano pou eipe o softius, an xreiazesai mono thn hmerominia sto apotelesma sou

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΜΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑ!!!!!!!

Δημοσίευση από softius » 24 Αύγ 2004 11:41

Η μέθοδος που ανάφερα είναι πιο χρήσιμη σε περιπτώσεις που θέλουμε να ανακτήσουμε ένα υποσύνολο των εγγραφων του πινακα. Έστω ότι θέλουμε να ανακτήσουμε τις εγγραφες του 2004.

Σε αυτήν την περίπτωση το ερώτημα θα ήταν

Κώδικας: Επιλογή όλων

SELECT *
FROM o_pinakas_sou
WHERE YEAR&#40;to_pedio_sou&#41;='2004'
Αν βεβαια το μονο που ζητάς είναι να πάρεις το έτος, από τις επιλεγμένες εγγραφες, και οι τρεις μέθοδοι σου κάνουν την δουλειά.

Άβαταρ μέλους
Tanaka
Δημοσιεύσεις: 174
Εγγραφή: 27 Απρ 2004 21:40
Τοποθεσία: Κορωπί

ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΜΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑ!!!!!!!

Δημοσίευση από Tanaka » 17 Σεπ 2004 13:04

Επίσης είναι καλό να δουλεύεις με timestamps ώστε να μπορείς να εκμεταλευτείς την βάση σου σε ότι αφορά την διαχείρηση αυτών των πεδίων

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης