CSS & background images σε λίστα

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

CSS & background images σε λίστα

Δημοσίευση από geraki » 04 Σεπ 2004 01:50

Εχω αλλάξει το site μου και έκανα το layout μόνο με css, καταργώντας τα tables.

Πρόβλημα: Σε Internet Explorer μόνο. (Σε Firefox δουλεύει κανονικά).

Το μενού είναι με <ul> <li>, με τον ακόλουθο κώδικα (παρόμοιο βασικά, είναι δυναμικό):

Κώδικας: Επιλογή όλων

<ul class="menulevel1">
<li class="sdoc">Αρχική</li>
<li class="docs"><a href="/?pages">Φωτογραφίες</a></li>
<li class="doc"><a href="/?page2">Page2</a></li>
<li class="doc"><a href="/?page3">Page3</a></li>
</ul>

Τα αντίστοιχα classes είναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

ul.menulevel1,ul.menulevel2,ul.menulevel3,ul.sitemaplevel1,ul.sitemaplevel2,ul.sitemaplevel3,ul.submenu,ul.search&#123;padding-left&#58; 0;margin-left&#58; 0;list-style&#58; none;&#125;
li&#123;line-height&#58;1.5;&#125;
.doc&#123;padding-left&#58; 15px;background-image&#58; url&#40;../../?image=doc&#41;;background-repeat&#58; no-repeat;&#125;
.docs&#123;padding-left&#58;15px;background-image&#58; url&#40;../../?image=docs&#41;;background-repeat&#58;no-repeat;&#125;
.sdoc&#123;padding-left&#58; 15px;background-image&#58; url&#40;../../?image=sdoc&#41;;background-repeat&#58; no-repeat;&#125;
.sdocs&#123;padding-left&#58; 15px;background-image&#58; url&#40;../../?image=sdocs&#41;;background-repeat&#58; no-repeat;&#125;
Στον ΙΕ φένονται επιλεκτικά οι εικόνες, και σε hover πάνω από τα links εμφανίζονται.

Πού είναι το πρόβλημα;
Εικόνα &#8592; Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

CSS & background images σε λίστα

Δημοσίευση από geraki » 04 Σεπ 2004 01:57

Φυσικά μπορείτε να δείτε live το πρόβλημα στο www.firefighters.gr
Εικόνα &#8592; Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

CSS & background images σε λίστα

Δημοσίευση από ThyClub » 04 Σεπ 2004 04:44

wow!!!

I like it :wink:

CSS

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

CSS & background images σε λίστα

Δημοσίευση από ThyClub » 04 Σεπ 2004 04:48

Το πρόβλημα είναι στο preloading που δεν έχει σωστά ο ΙΕ.

Κάτι παρόμοιο μου κάνει σε ενα template του zeuscms.

Γενικά καλό είναι να γίνει και καμία αναβάθμιση του ΙΕ απο την Micro$oft γιατί τον πήρε φαλάγγι ο Firefox :wink:

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

CSS & background images σε λίστα

Δημοσίευση από geraki » 04 Σεπ 2004 11:51

Βασικά στον Mozilla μου βγάζει άλλο πρόβλημα, αλλά δεν είναι bug μάλλον, είναι πιό λογικό (είναι κακός ο κώδικάς μου). Στις σελίδες με πολλές εικόνες, δεν προλαβαίνει να διαβάσει το μέγεθος από τις εικόνες και καθώς δεν είχα width και height εμφάνιζει το layout κατευθείαν, και οι εικόνες βγαίνουν παιρνόντας το footer. Οπότε αυτό το διορθώνω στην HTML μέχρι να ενσωματώσω αυτοματη gallery.
Αυτό με το μενού όμως δεν μπορώ να το καταλάβω.
Εικόνα &#8592; Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

CSS & background images σε λίστα

Δημοσίευση από geraki » 04 Σεπ 2004 11:52

Παρεπιπτόντως το site σου δεν βγαίνει, τί έγινε;
Εικόνα &#8592; Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

CSS & background images σε λίστα

Δημοσίευση από ThyClub » 06 Σεπ 2004 00:27

server down?

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

CSS & background images σε λίστα

Δημοσίευση από geraki » 06 Σεπ 2004 01:06

Τεσπα. Το πρόβλημά μου πιστεύεις ότι είναι του ΙΕ και όχι του css μου; Το παλιό template χρησιμοποιούσε το ίδιο css για το μενού, και το πρόβλημα βγαίνει από όταν έβαλα τις επιπλέον κλάσεις και κατήργησα τα tables.
Εικόνα &#8592; Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Fouli_B
Δημοσιεύσεις: 271
Εγγραφή: 10 Ιαν 2004 12:23
Τοποθεσία: θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

CSS & background images σε λίστα

Δημοσίευση από Fouli_B » 06 Σεπ 2004 11:38

στο css αυτό είναι λάθος:background-image: url(../../?image=doc);
οι διαδρομές δίνονται έτσι
background-image:url(image.jpg);

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

CSS & background images σε λίστα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 06 Σεπ 2004 11:40

eivai relative to link kai opos fevete to dimiourgei me divamika me php

dev exei kati la8os
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Fouli_B
Δημοσιεύσεις: 271
Εγγραφή: 10 Ιαν 2004 12:23
Τοποθεσία: θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

CSS & background images σε λίστα

Δημοσίευση από Fouli_B » 06 Σεπ 2004 12:03

ok, δεν ξέρω php γι'αυτό δε το κατάλαβα, προς το παρόν μαθαίνω css
:roll:

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

CSS & background images σε λίστα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 06 Σεπ 2004 14:10

kala to php pou eipa eivai evdiktiko
evoousa server side glossa programatismou
alla ev ti rimi tou logou eipa php
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

CSS & background images σε λίστα

Δημοσίευση από geraki » 06 Σεπ 2004 15:43

Ε ναι με PHP βγαίνουν, δοκίμασα και με κανονικές εικόνες και γίνεται το ίδιο.
Τελικά βρήκα ότι υπάρχει τρίτο πρόβλημα, στον Opera αυτή την φορά, οπότε μάλλον θα το κάνω από την αρχή να δούμε τι θα βγεί....
Εικόνα &#8592; Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Fouli_B
Δημοσιεύσεις: 271
Εγγραφή: 10 Ιαν 2004 12:23
Τοποθεσία: θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

CSS & background images σε λίστα

Δημοσίευση από Fouli_B » 06 Σεπ 2004 19:56

geraki έγραψε:δοκίμασα και με κανονικές εικόνες και γίνεται το ίδιο
εννοείς κάτι τέτοιο
δηλαδή εγώ που το δοκιμάζω μόνο με ie και netscape7 είμαι χαμένη;

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

CSS & background images σε λίστα

Δημοσίευση από geraki » 06 Σεπ 2004 20:29

Δεν είναι το ίδιο ακριβώς. Στο δικό μου δεν αλλάζει η εικόνα με το hover, το class δείχνει :

a. (doc) σελίδα
b. (docs) σελίδα με υποσελίδες (ανοίγει και υπομενού μετά)
c. (sdoc) ανοιχτή σελίδα
δ. (sdocs) ανοιχτή σελίδα με υποσελίδες (έχει ανοίξει και το υπομενού)

Το σπαστικό είναι ότι είναι το μόνο που κράτησα από το default template του cmsimple.
Εικόνα &#8592; Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες