Κόψιμο κειμένου στο "Read more".

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Κλειδωμένο
Ryu
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: 24 Σεπ 2004 16:32

Κόψιμο κειμένου στο "Read more".

Δημοσίευση από Ryu » 10 Οκτ 2004 03:35

Σε πολλές σελίδες βλέπουμε να "κόβεται" το κείμενο στην μέση για να συνεχίζεται ολόκληρο σε μια άλλη σελίδα.

Παράδειγμα:

"Ένα συγκλονιστικό και τρομερό νέο μπλα, μπλα, μπλα, μπλα.....
Διαβάστε περισσότερα εδώ"

Το αποπάνω κείμενο θα κάνει το χρήστη να πατήσει το "Διαβάστε περισσότερα" αν φυσικά τον ενδιαφέρει ως θέμα. Πατώντας το "διαβάστε περισσότερα" θα βρεθεί σε μια άλλη σελίδα για να το διαβάσει όλόκληρο. Εγώ θέλω να κάνω κάτι παρόμοιο αλλά όχι αυτό ακριβώς. Αν και συνήθως αυτό το κάνουν για να αναγκάσουν τον χρήστη να κάνει sign up και να αποκτήσουν ένα ακόμα μέλος (αν θέλει να διαβάσει το περισσότερα) εγώ αντιθέτως δεν θέλω αυτό. (Δεν μου αρέσει η ιδέα να λέω σε κάποιον "κάνε αυτό αλλιώς δε"). Εγώ θέλω απλά να κόβεται το κείμενο στην μέση λόγο έλειψης χώρου. Έχω φτιάξει ένα πολύ ωραίο layout το οποίο απαιτεί iframe, του οποίου οι διαστάσεις είναι 250χ330. Το κείμενο όμως είναι πολύ μεγαλύτερο από 330 που είναι το height και έτσι βγαίνει μπάρα. Εγώ όμως δεν θέλω μπάρα έτσι έχω βάλει "scrolling=no". Θέλω λοιπόν το κείμενο να χωρίζεται στην μέση - Ή ΣΕ ΟΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ - με βάση το μέγεθος του iframe. Δεν ξέρω αν γίνεται ακριβώς αυτό γι' αυτό σκέφτηκα ας γίνεται τουλάχιστον με βάση τους π.χ 500 αλφαβητικούς χαρακτήρες. Π.χ όταν οι χαρακτήρες φτάσουν τους 500, αυτομάτως να δημιουργείται ένα "next" link για την επόμενη σελίδα. Από όσο ξέρω αυτό γίνεται με php (on-the-fly...σωστά; ) αλλά δυστυχώς δεν ξέρω php. Υπάρχει κανένας έτοιμος κώδικας; Βρήκα ένα κώδικα αλλά δεν είναι αναλόγος με των αριθμό των χαρακτήρων αλλά με βάση των αριθμών των σελίδων κάτι που δεν με βολεύει αφού οι σελίδες δεν έχουν όριο. Μπορεί κάποιος να μου πει κανένα κώδικα; Ή ίσως να τροποποιήσει αυτόν;

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$pages = "3"; // How many pages you want on the page
$article = <<<EOF
Hello,

This article is about nothing much... This is just here for a page example.

&#123;ENDPAGE1&#125;
I could go on forever... bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla

&#123;ENDPAGE2&#125;
And again... bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla.

&#123;ENDPAGE3&#125;
EOF;
?>

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
// Remove this code below if you don't
// what it to add breaks automatically.
$article = nl2br&#40;$article&#41;;

if &#40;$pages > 1&#41; &#123;
if &#40;!$page || $page <= "0"&#41; &#123;
$page = "1";
&#125;

$article = "&#123;ENDPAGE0&#125; ".$article;

$pagea = $page - 1;
$pageb = $page + 1;

// Check that the page exists
$match_count = preg_match_all&#40;"/&#123;ENDPAGE"."$pagea"."&#125;&#40;.*?&#41;&#123;ENDPAGE"."$page"."&#125;/is", $article, $matches&#41;;
if &#40;$match_count == "" || $match_count == "0"&#41; &#123;
$article = "This page does not exist!";
&#125; else &#123;
if&#40; preg_match&#40; "/&#123;ENDPAGE"."$pagea"."&#125;&#40;.*?&#41;&#123;ENDPAGE"."$page"."&#125;/is", $article, $match &#41; &#41;
$article = $match&#91;1&#93;;
&#125;

// Generate Page Numbers
if &#40;$page > "1"&#41; &#123;
$prev = "<a href=\"$PHP_SELF?page=$pagea\"><< Prev</a> &#58;";
&#125; else &#123;
$prev = "<< Prev &#58;";
&#125;
if &#40;$page < "$pages"&#41; &#123;
$next = "&#58; <a href=\"$PHP_SELF?page=$pageb\">Next >></a>";
&#125; else &#123;
$next = "&#58; Next >>";
&#125;
for &#40;$p=1 ;$p <=$pages  ; $p++ &#41;
&#123;
if &#40;$page == $p&#41; &#123;
$direct_bar .= "<b>$p</b> ";
&#125; else &#123;
$direct_bar .= "<a href=\"$PHP_SELF?page=$p\">$p</a> ";
&#125;
&#125;
&#125;

// Finish off the page
print <<<EOF
<p>$prev $direct_bar $next</p>
EOF;

print $article;

print <<<EOF
<p>$prev $direct_bar $next</p>
EOF;
?>

Ryu
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: 24 Σεπ 2004 16:32

Κόψιμο κειμένου στο "Read more".

Δημοσίευση από Ryu » 12 Οκτ 2004 14:34

Εκείνο το κείμενο ακόμα περιμένει..... Δεν το λυπάστε το καημένο;

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Κόψιμο κειμένου στο "Read more".

Δημοσίευση από xmavidis » 12 Οκτ 2004 14:56

Αν περιμένεις μερικές εβδομάδες θα έχω έτοιμο ένα τέτοιο script.
Αν πάλι βιάζεσαι σου προτείνω το cutenews [ http://www.cutephp.com/ ]
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Κόψιμο κειμένου στο "Read more".

Δημοσίευση από Basilakis » 15 Οκτ 2004 20:39

Περίμενε μερικές μερούλες... Τώρα είδα το post... ίΣως ρίξω μία ιδέα..!

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Κόψιμο κειμένου στο "Read more".

Δημοσίευση από Cha0s » 16 Οκτ 2004 18:35

Περίμενε σε κανα δυο χρόνια να του ρίξω και εγώ μια ματιά μήπως σε βοηθήσω.

Καλά script των 5-10 λεπτών το φτάσατε "βδομάδες";

Τι να πω...

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Κόψιμο κειμένου στο "Read more".

Δημοσίευση από Basilakis » 16 Οκτ 2004 19:38

Koita den eimai gnwsths toso kalos opws alloi.. Afto pou skefthka egw einai na kaneis ena script poy na ta trabaei apo thn mYsql... Tha exei paidia poy tha einai to id to mikrotext kai to megalotext.. To mikro text tha to emfanizeis sthn selida poy thel;eis kai tha kaneis to linbk Readmore na ginete symfwna me to id toy arthou...!

Άβαταρ μέλους
xmavidis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1217
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 19:59
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Κόψιμο κειμένου στο "Read more".

Δημοσίευση από xmavidis » 16 Οκτ 2004 19:51

Εγώ ετοιμάζω ένα τέτοιο script!
I want to know God’s thoughts; the rest are details.
Albert Einstein

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Κόψιμο κειμένου στο "Read more".

Δημοσίευση από Basilakis » 16 Οκτ 2004 20:23

Σωστός.. Δεν ε΄ναι κάτι δύσκολό... Πολού γρήγορα γίνετε... Αν μπορώ θα το έχω έτοιμο αύριο αλλά πολύ απλό..!

Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

Κόψιμο κειμένου στο "Read more".

Δημοσίευση από hik-hok » 16 Οκτ 2004 20:38

δέν χρειάζονται 2 πεδία στην SQL για μικρό μεγάλο κείμενο

άν θέλει κάποιος να εμφανίζεται κομμάτι κειμένου μπορεί να χρησιμοποιήσει κάτι σάν το

Κώδικας: Επιλογή όλων

$length=500;
echo substr&#40;substr&#40;$per, 0, $length&#41;, 0, strrpos&#40;substr&#40;$keimeno, 0, $length&#41;, " "&#41;&#41;;
δείτε και ΕΔΩ

τώρα για να βγαίνει σε σελίδες χρειάζεται ένα pagination script
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Κόψιμο κειμένου στο "Read more".

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 17 Οκτ 2004 06:04

Basika eksartate to sistima kai to ti 8es va kaveis gia to av 8a xrisimopiseis telika 2 n 1 pedio gia va doseis to keimevo mesa.
Se kapoies periptoseis 8es va dikseis eva mikro intro pou isos eivai kai asxeto apo to teliko keimevo
alles fores oi protes grames tou keimevou eivai arketes

file Ryu etsi apo periergia pou eides tov kodika
n toulaxistov apo pou epireastikes gia va ftiakseis
to script pou edoses pavo ? etsi apo epriergia rotaw
giati stream copy
px
print <<<EOF
<p>$prev $direct_bar $next</p>
EOF;

briskeis movo sto pear (poli kalos kodikas) paketo tis php iparxouve teties ilopiiseis :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Ryu
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: 24 Σεπ 2004 16:32

Κόψιμο κειμένου στο "Read more".

Δημοσίευση από Ryu » 21 Οκτ 2004 01:57

Ευχαριστώ που απαντήσατε. Εγώ δυστυχώς δεν μπορούσα γιατί έχω πρόβλημα με το pc τώρα τελευταία....


## xmavidis
Λυπάμαι αλλά δεν μου κάνει αυτό που μου έδωσες...


## Basilakisweb
Πόσες μερούλες; Γιατί μετά τις 26 δεν μπορώ... Σόρρυ αν σε πιέζω :cry: Ευχαριστώ όμως για την βοήθεια. :kaloe:
Afto pou skefthka egw einai na kaneis ena script poy na ta trabaei apo thn mYsql...
Έδωσα το συγκεκριμένο script γιατί από όσο κατάλαβα/ξέρω δεν χρειάζεται mysql. Δεν ξέρω ούτε php ούτε mysql έτσι δεν θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω. Όταν λοιπόν βρήκα τον κώδικα, επειδή ξέρω ότι βάζεις ένα οποιοδήποτε php script στο σημείο που θες να εμφανίζεται στο html document (αν φυσικά ο server υποστηρίζει php) γι' αυτό το έβαλα. Αν είναι να ασχοληθώ με php και mysql θα πρέπει να μου κάνετε εντατικά μαθήματα. :hammer:

## hik-hok
Επειδή όπως είπα δεν ξέρω php....

## Rapid-eraser
Se kapoies periptoseis 8es va dikseis eva mikro intro pou isos eivai kai asxeto apo to teliko keimevo alles fores oi protes grames tou keimevou eivai arketes
Όποια και από τις δύο και αν είναι μου κάνει γι' αυτό που το θέλω.
file Ryu etsi apo periergia pou eides tov kodika
n toulaxistov apo pou epireastikes gia va ftiakseis
to script pou edoses pavo ? etsi apo epriergia rotaw
Στο devpapers.com. Όλα αυτά τα "dev" είναι πολύ χρήσιμα. Και το devguru είναι πολύ καλό. Από όσο έχω καταλάβει όλα τα "dev' είναι καλά. Αναρωτέμαι αν ανήκουν στην ίδια εταιρία.....

Ryu
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: 24 Σεπ 2004 16:32

Κόψιμο κειμένου στο "Read more".

Δημοσίευση από Ryu » 23 Οκτ 2004 00:53

Εγώ απάντησα αλλά επειδή μάλλον δεν το προσέξατε....

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Κόψιμο κειμένου στο "Read more".

Δημοσίευση από Cha0s » 23 Οκτ 2004 01:29

Το προσέξαμε... so?

Ryu
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: 24 Σεπ 2004 16:32

Κόψιμο κειμένου στο "Read more".

Δημοσίευση από Ryu » 23 Οκτ 2004 01:57

Πώς είχα την εντύπωση ότι κάτι είχε μείνει στην μέση....; Απλά κάποιος (ποιος άραγε; ) μπορεί κάτι να έκανε.....

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Κόψιμο κειμένου στο "Read more".

Δημοσίευση από Basilakis » 23 Οκτ 2004 13:55

Καλησπέρα,

Λοιπόν σου είπα αναλυτικά πως μπορεί να γίνει με Mysql... Αυτό που έδωσες εσύ εγώ δεν ξέρω πώς μπορώ να το κάνω... Δεν είμαι κανέας φοβωερός developer σαν κάποιους άλους απο εδω μέσα πυ φυσικά τους χρωστάω πολλά για τις γνλώσεις μου και τις εμπιερίες που έχω αποκτήσει.. Ο Rapid με έχει βοηθήσει αρκετές φορές και πάντα λέει: Δεν θα σου δώσω την λύση... Θα σου πώ πως θα το κάνεις... Το οτι είπα πως θα το έκανα σύμαινε πως θα το έκανα locl και μετά θα σου έδινα τηνν λύση!

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες