στοιχιση σε στήλες - μεταφορα σε σκηνη μέσα απο movie clip

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
diti
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 09 Ιαν 2004 17:41
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικοινωνία:

στοιχιση σε στήλες - μεταφορα σε σκηνη μέσα απο movie clip

Δημοσίευση από diti » 11 Οκτ 2004 16:56

1) θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το datagrid αλλά δεν θέλω να αλλάζει στοιχεία ο χρήστης από τον πίνακα ούτε να ταξινομεί. Εγώ θέλω απλώς να στοιχίσω ένα κείμενο σε στήλες.

2) Στο 2ο frame της 1ης σκηνής έχω βάλει ένα movie clip. Αυτό το Movie clip κάνει σε γενικές γραμμές τα εξής: κινούνται κάποια buttons και κάποια στιγμη σταματάνε. Όταν κάνει ο χρήστης κλικ σε ένα button θέλω να πηγαίνει στη 2η σκηνή και να εμφανίζει το θέμα ανάλογα με το button που έκανε κλικ ο χρήστης. Όταν κάνει κλικ ο χρήστης βλέπω ότι τελειώνει το movie clip, δηλ. πηγαίνει στο τελευταίο frame. Όταν στο τελευταίο frame δίνω gotoAndPlay("Scene 2",1); ξαναπαίζει το movie clip αντί να πάει στην 2η σκηνή. Εντωμεταξύ στην 1η σκηνή έχω βάλει την εντολή stop() στο frame που εχω το movie clip γιατί αλλιως δεν σταματάει για να πατήσει κλικ ο χρηστης στο button και τοτε πηγαινει στην 2η σκηνή. Σε γενικες γραμμες η ιδέα είναι το movie clip να σταματαει να παιζει σε καποιο frame και όταν ο χρηστης πατήσει καποιο button να συνεχιζει να παιζει το movie clip και στη συνεχεια να πηγαινει σε άλλη σκηνη.

Fouli_B
Δημοσιεύσεις: 271
Εγγραφή: 10 Ιαν 2004 12:23
Τοποθεσία: θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

στοιχιση σε στήλες - μεταφορα σε σκηνη μέσα απο movie clip

Δημοσίευση από Fouli_B » 11 Οκτ 2004 19:55

Για το 2. δεν θα ήτανε πιο «καθαρό» το κάθε button να φορτώνει ένα εξωτερικό movie clip αυτοτελές; Μια ιδέα λέω, δυστυχώς δε μπορώ να βοηθήσω παραπάνω λόγω αυξημένων υποχρεώσεων μέχρι και την Τετάρτη.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης