Unicode Prob! Άντε λύσε το τώρα :(

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
hohios
Δημοσιεύσεις: 171
Εγγραφή: 10 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: Heraklion Crete,Greece
Επικοινωνία:

Unicode Prob! Άντε λύσε το τώρα :(

Δημοσίευση από hohios » 14 Ιουν 2002 19:54

Λοιπόν... Έχω ένα movie σε transparent mode (wmode=transparent - διαφανές στον browser)... Αφού λοιπόν έχω κάνει embed τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί το movie, κανονικά όταν ο χρήστης γράφει ελληνικά σε ένα πλαίσιο κειμένου, πρέπει όλα να πηγαίνουν καλά...(!)
ΛΑΘΟΣ....
Σου βγάζει τελείως άλλα γράμματα.... (με λατινικούς χαρακτήρες δεν υπάρχει πρόβλημα)
Αν όμως κάνεις το movie opaque ή window, τέλως πάντων όχι transparent το πρόβλημα αυτό παύει να υφίσταται...
Έψαξα για λύση πάρα πολλές ώρες, τίποτα...
Καμιά ιδέα;

Άβαταρ μέλους
Cleo
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: 04 Οκτ 2001 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Unicode Prob! Άντε λύσε το τώρα :(

Δημοσίευση από Cleo » 14 Ιουν 2002 20:44

1-Τι γραμματοσειρά χρησιμοποιείς?
2-Είναι δυναμικό το text?
3- Δώσε μου το url για να καταλάβω

Άβαταρ μέλους
hohios
Δημοσιεύσεις: 171
Εγγραφή: 10 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: Heraklion Crete,Greece
Επικοινωνία:

Unicode Prob! Άντε λύσε το τώρα :(

Δημοσίευση από hohios » 14 Ιουν 2002 20:51

Δεν έχω ανεβάσει ακόμη τα αρχεία. Είναι ένα guestbook με ASP και είναι ιστορία τώρα να το ανεβάσω για τα το δείς.
Έχει δυναμικά κείμενα, και embeded font verdana.
Πάντως κάνε το εξής απλό...
Δημιούργησε ένα movie, βάλε ένα input text, και δώσε embed all characters.
Κάνε Publish με transparent window.
Στην html σελίδα πλέον με το flash, πήγαινε να γράψεις ελληνικά... και πες μου...
Δεν ξέρω, ίσως να φταίνε και τα xp που έχω...
Cleo έγραψε:1-Τι γραμματοσειρά χρησιμοποιείς?
2-Είναι δυναμικό το text?
3- Δώσε μου το url για να καταλάβω

Άβαταρ μέλους
Cleo
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: 04 Οκτ 2001 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Unicode Prob! Άντε λύσε το τώρα :(

Δημοσίευση από Cleo » 14 Ιουν 2002 21:45

Το Flash δεν υποστηρίζει Verdana Ελληνικά δυστυχώς
Δοκίμασε μία άλλη γραμματοσειρά να δεις π.χ. ARIAL GREEK
Πάντως αν θέλεις να μοιάζουν με Verdana τα γράμματα σου
θα σου δώσω μια γραμματοσειρά που έκανα εγώ και μοιάζει με Verdana και γράφει σε Flash CLEO_FLA.ttf
Μπορείς να την κατεβάσεις απο ΕΔΩ!
Προσοχή πρέπει να την εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου
θα γράψεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ αλλά με ΑΓΓΛΙΚΟ πληκτρολόγιο
και ΔΕΝ υποστηρίζει τόνους και bold γράμματα, εάν θέλεις την πλήρη γραμματοσειρά στείλε μου email
Παράδειγμα

ΠΡΟΣΟΧΗ Αγγλικό πληκτρολογιο

Άβαταρ μέλους
hohios
Δημοσιεύσεις: 171
Εγγραφή: 10 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: Heraklion Crete,Greece
Επικοινωνία:

Unicode Prob! Άντε λύσε το τώρα :(

Δημοσίευση από hohios » 15 Ιουν 2002 12:25

Cleo μου δεν κατάλαβες...
Το Flash υποστηρίζει Ελληνικά και σε Device Fonts αλλά ακόμη καλύτερα όταν τα Fonts είναι embeded. (ίσως δεν σου είπα ότι δουλέβω με Flash MX, όντως έχει πολλούς νεωτερισμούς και ευελιξία).
Κάθε είδους γραμματοσειρά, όταν έχει γίνει embeded στο movie, παίζει μια χαρά, τουλάχιστον στο MX αφού είναι πλήρως unicoded.
Λοιπόν, όταν το flash movie παίζεται στον browser με wmode=window (κανονικά δηλαδή) δεν υπάρχει πρόβλημα να γράψεις Ελληνικά. Όταν το βάλεις σε wmode=transparent έχει πρόβλημα...
Ένα παράδειγμα εδώ!

Άβαταρ μέλους
Cleo
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: 04 Οκτ 2001 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Unicode Prob! Άντε λύσε το τώρα :(

Δημοσίευση από Cleo » 15 Ιουν 2002 13:07

Εξακολουθώ να λέω οτι είναι θέμα VERDANA και Flash
Δες την δική σου σελίδα με το δικό μου .swf
ΕΔΩ!

Άβαταρ μέλους
hohios
Δημοσιεύσεις: 171
Εγγραφή: 10 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: Heraklion Crete,Greece
Επικοινωνία:

Unicode Prob! Άντε λύσε το τώρα :(

Δημοσίευση από hohios » 15 Ιουν 2002 13:12

Το πρόβλημα αυτό προκύπτει σε όλες τις γραμματοσειρές. Απλά είναι bug του flash player... (εφ'όσον με wmode=window το πρόβλημα δεν υφίσταται).sniff!
Άντε τώρα να πείσεις την Macromedia να fixάρουν αυτό το bug, και να βγάλουν καινούρια έκδοση του player...


Cleo έγραψε:Εξακολουθώ να λέω οτι είναι θέμα VERDANA και Flash
Δες την δική σου σελίδα με το δικό μου .swf
ΕΔΩ!

TempusFugit
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 06 Οκτ 2001 03:00
Επικοινωνία:

Unicode Prob! Άντε λύσε το τώρα :(

Δημοσίευση από TempusFugit » 23 Ιουν 2002 22:02

Cleo στην γραμματοσειρά που έφτιαξες δεν μπορείς να αντικαταστήσεις τους τονούμενους λατινικούς χαρακτήρες με ελληνικούς τονούμενους; Επίσης θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και τα δύο επιπλέον "a" (ctrl+alt+q, ctrl+alt+w) για τα δυο έξτρα φωνήεντα του ελληνικού αλφαβήτου... Δεν ξέρω αν γίνεται όντως, απλά μια σκέψη έκανα...

ΥΓ Σ' ευχαριστώ για τον preloader που μου έδειξες...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης