Περί css

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Περί css

Δημοσίευση από RADICAL » 21 Οκτ 2004 13:29

Τι είναι καλύτερο όταν χρησιμοποιούμε css;
Να φτιάχνουμε ένα για όλo το site η ξεχωριστά για κάθε κατηγορίες σελίδων η ακόμα και για μεμονομένες σελίδες;
Υπάρχουν επιπτώσεις στην ταχύτητα; Δηλαδή είναι καλύτερα μια σελίδα να συνδέεται με ένα css που έχει styles μόνο για αυτήν παρά σε ένα css που έχει και tags που δεν τα χρησιμοποιεί;

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Περί css

Δημοσίευση από geraki » 21 Οκτ 2004 15:46

Ένα css αρχείο μένει στην cache και δεν χρειάζεται να διαβάζεται συνέχεια, οπότε μάλλον είναι ταχύτερο.
Ασε που αν θέλεις να αλλάξεις κάτι που είναι κοινό σε όλες τις σελίδες το αλλάζεις μια φορά αντί σε κάθε css αρχείο.
Αυτή είναι και η ευκολία των css άλλωστε.
Εικόνα ← Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Περί css

Δημοσίευση από ThyClub » 25 Οκτ 2004 09:31

Η καλύτερη λύση όπως μπορώ εγώ να φανταστώ είναι να υπάρχουν διάφορα αρχεία css. ΠΧ:

debug.css
print.css
errors.css
layout.css
colors.css

Με αυτό τον τρόπο μπορείς να αλλάξεις ευκολότερα πολλά πράγματα στην σελίδα.

Άβαταρ μέλους
|dD|
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1161
Εγγραφή: 22 Ιαν 2004 16:47
Τοποθεσία: Greece

Περί css

Δημοσίευση από |dD| » 25 Οκτ 2004 10:26

xrisimopiise 1 ke mono, ensvmatvse oles tis "parametrus/sxoliasmous" eki, akoma ke gia tis photo su.

*bebea ine prvsopikes epiloges gia ton ka8 ena apo emas, i idaniki lisi 8a proel8i mono mesa apo tin ergasiaki-prosvpiki su ebiria.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Περί css

Δημοσίευση από Basilakis » 25 Οκτ 2004 10:32

ThyClub έγραψε:Η καλύτερη λύση όπως μπορώ εγώ να φανταστώ είναι να υπάρχουν διάφορα αρχεία css. ΠΧ:

debug.css
print.css
errors.css
layout.css
colors.css

Με αυτό τον τρόπο μπορείς να αλλάξεις ευκολότερα πολλά πράγματα στην σελίδα.
Συμφωνώ... Βασικά κια με του db... Αλα με αυτό περισσότερο... Γιατί μππορείς ποίο εύκολα να κάνεις αλαγές! :hammer:

kafrila22
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 28 Οκτ 2004 03:15

Περί css

Δημοσίευση από kafrila22 » 28 Οκτ 2004 03:18

</table>axaxa3

Άβαταρ μέλους
mandipl
Δημοσιεύσεις: 115
Εγγραφή: 12 Μαρ 2004 07:52
Επικοινωνία:

Περί css

Δημοσίευση από mandipl » 01 Νοέμ 2004 07:59

na rotiso kati.to css prepei na to ftiaxeis apo tin arxi pou xekinas na ftiaxeis ti selida?diladi ego pou exo ena etoimo site kai thelo na valo css ti mporo na kano?na afaireso ton kodika apo oles tis selides kai meta na arxiso?eimai arxarios sto css kai giayto min me parexigite

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Περί css

Δημοσίευση από patriot » 01 Νοέμ 2004 08:34

na rotiso kati.to css prepei na to ftiaxeis apo tin arxi pou xekinas na ftiaxeis ti selida?
Ναι γιατί μετά πρέπει να το τοποθετήσεις από την αρχή σε όλες τις σελίδες σου.
diladi ego pou exo ena etoimo site kai thelo na valo css ti mporo na kano?
Ένας τρόπος είναι να κατεβάσεις όλα σου τα html documents σε ένα folder και μετά να βρεις ένα πρόγραμμα "search and replace" το οποίο να κάνει replace κάτι (οτιδήποτε) σε περισσότερα από ένα html document. Π.χ εγώ έχω το lorenz graf html tool που κάνει μια χαρά δουλειά. Πας και του λες ότι θέλω να κάνεις replace τον τάδε κώδικα (αυτόν που έχεις τώρα) με τον άλλο τάδε κώδικα (αυτόν που έχεις τώρα, [χωρίς αλλαγές αν δεν θες να αλλάξεις τις σελίδες] συν τον κώδικα css) σε όλα τα html documents που έχει το συγκεκριμένο folder και ξεμπέρδεψες.

ΥΓ: Εγώ μόλις συνειδητοποίησα ότι τα filters δεν πιάνουν στον mozilla και κουφάθηκα. Ήξερα για το netscape αλλά όχι για τον mozilla. Είναι αλήθεια ή ο mozilla μου είναι παλιός ;(που νομίζω ότι είναι κιόλας)

ΥΓ2: Ούτε στην opera πιάνουν!! :o


EDIT/. Μήπως ξέρετε κανένα τρόπο να βάλω το αποτέλεσμα του filter:alpha(opacity=70); στον mozilla και στην opera αν όχι με το ίδιο το filter? Τίποτα transparent ισως;
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες