Πως εμφανίζω μόνο τα 2 δεκαδικά .... ;;;

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ZauZ
Δημοσιεύσεις: 408
Εγγραφή: 12 Οκτ 2003 23:29
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Πως εμφανίζω μόνο τα 2 δεκαδικά .... ;;;

Δημοσίευση από ZauZ » 07 Νοέμ 2004 14:58

Exoume ta ekseis :

Mia metavliti $noumero = "3.3245454545";

me tin entoli echo emfanizo to noumero.
diladi :

echo("$noumero") kai mou emfanizei olokliro to makrinari.

Yparxei tropos , na min emfanizete to 3.3245454545

alla sti thesi tou , na emfanizonte ta 2 dekadika stoixeia ???
diladi na emfanizete to 3.32 ?

Ayto borei na ginei stis entoles echo kai print h prepei na ginei kata tin apothikeysi tou arithmoy ?

Kamia idea ?

yg : Isos na einai ... mallon einai diladi ... para poli aplo !! :)

Thanks :)
https://www.pelatologio.gr - Online τιμολόγηση, διαχείριση αποθήκης και υποχρεώσεων

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Πως εμφανίζω μόνο τα 2 δεκαδικά .... ;;;

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 07 Νοέμ 2004 15:06

Profavos dev ekaves tov kopo va avoikseis to manual tis php oute gia plaka ...
Tespa av kai me ekvebrizei afavtasta afto (va avtigrafo dld to manual se posts mou epidi simera 8a paw comdex kai eimai sta kefia mou avte va sou kavo tnv xari :P)

Arxika exoume tnv round() n opoia kavei strogkilopiisi opos fevete kai apo to ovoma.
px

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
echo round&#40;3.4&#41;;         // 3 
echo round&#40;3.5&#41;;         // 4 
echo round&#40;3.6&#41;;         // 4 
echo round&#40;3.6, 0&#41;;      // 4 
echo round&#40;1.95583, 2&#41;;  // 1.96 
echo round&#40;1241757, -3&#41;; // 1242000 
echo round&#40;5.045, 2&#41;;    // 5.04 
echo round&#40;5.055, 2&#41;;    // 5.06 
?>
episis exoume tnv ceil() n opoia epistrefei tov proto megalitero integer ari8mo pou sivavtame meta tov dekadiko mas

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
echo ceil&#40;4.3&#41;;    // 5 
echo ceil&#40;9.999&#41;;  // 10 
?>
alla kai to avapodo gia tov proto mikrotero integer

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
echo floor&#40;4.3&#41;;   // 4 
echo floor&#40;9.999&#41;; // 9 
?>
kai telos afto pou 8eleis malov to aplo formarisma evos ari8mou
me tnv number_format()

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?

$number = 1234.56; 

// english notation &#40;default&#41; 
$english_format_number = number_format&#40;$number&#41;; 
// 1,234 

// French notation 
$nombre_format_francais = number_format&#40;$number, 2, ',', ' '&#41;; 
// 1 234,56 

$number = 1234.5678; 

// english notation without thousands seperator 
$english_format_number = number_format&#40;$number, 2, '.', ''&#41;; 
// 1234.57 

?>
episis formarisma mporeis va kaveis me tis
sprintf(), printf(), sscanf() alla malov dev zitas kati toso eksezitimevo.

afta ta oliga
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
ZauZ
Δημοσιεύσεις: 408
Εγγραφή: 12 Οκτ 2003 23:29
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Πως εμφανίζω μόνο τα 2 δεκαδικά .... ;;;

Δημοσίευση από ZauZ » 10 Νοέμ 2004 17:16

Thanks file mou !
Oxi to manual tis php den ekana to kopo na to anikso , giati de to eixa efkero. (kati tou tipou daniko kai agiristo isxiei... opote moni dieksodos edo sto forum gia apantiseis! )

Thanks kai pali :)
https://www.pelatologio.gr - Online τιμολόγηση, διαχείριση αποθήκης και υποχρεώσεων

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Πως εμφανίζω μόνο τα 2 δεκαδικά .... ;;;

Δημοσίευση από Cha0s » 10 Νοέμ 2004 21:12

Όση ώρα έκανες να συντάξεις το μήνυμα σου θα είχες κατεβάσει το manual.

http://gr.php.net/distributions/manual/ ... ual_en.chm :hammer:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης