password & username με html..?

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

password & username με html..?

Δημοσίευση από stonekito » 15 Νοέμ 2004 17:52

Basilakisweb έγραψε:Εγώ πάλυ δεν θα σού δώσω κάποιο έτοιμο Script έτσι ώστε να το κατεβάσεις.. Θα σου πώ κάτι ποίο εύκολα ακόμα, γιατί θα το διαβάσεις πρίν το κάνεις...

http://www.spoono.com/php/tutorials/tutorial.php?id=34

Ένα πάρα πολύ καλό tutorial το οποίο τα γράφει όλλα αναλυτικά! Δοκίμασε το και νομίζω θα μίνεις εικανοποιειμέμνος!
θα πρεπει να ξερω mysql php ..

Δεν ξερω mysql ομως apo php κατι κανω..

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27626
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

password & username με html..?

Δημοσίευση από cordis » 15 Νοέμ 2004 17:56

μήπως θα πρέπει να αρχίσεις να διαβάζεις;
... γιατί θα σου χρειαστεί.. ;)
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

password & username με html..?

Δημοσίευση από stonekito » 15 Νοέμ 2004 18:00

cordis έγραψε:μήπως θα πρέπει να αρχίσεις να διαβάζεις;
... γιατί θα σου χρειαστεί.. ;)

Θα το ηθελα πολυ να το κανω αλλα το χριαζομαι αυτο συντομα ,δεν προλαβενω να φτασω σε καποιο σταδιο σαν αυτο./

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

password & username με html..?

Δημοσίευση από Basilakis » 17 Νοέμ 2004 16:12

Τότε να σου προτίνω κάτι άλλο... Θέλεις όλοι οι χρήστες σου να μπαίνουνε σε μία σελίδα ή σε διάφορες; Ανάλογα με το username τους; Γιατί αν το θέλεις αυτό τότε υπάρχει κάποιο javascript το οπόιο μπορεί να σου τα δώσει αυτά... Αλά να ξέρεις πως δεν μπορείς να χρησιμοποιείσεις τους χρήστες... Σαν ονόματα δηλαδή!

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

password & username με html..?

Δημοσίευση από Cha0s » 17 Νοέμ 2004 16:14

Javascript;

Κάνει μετά κάποιος View Source βλέπει τι παίζει από πίσω και μπαίνει...

Νο Security at all...

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

password & username με html..?

Δημοσίευση από Basilakis » 17 Νοέμ 2004 16:24

Μα αυτό που θα γίνετε θα είναι να φορτώνει τις σελίδες με το username... Περνάει και την σελίδα μέσα απο ένα prog που σου κωδικοποιεί τον κώδικα...! Δεν θα γίνει οκ;

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

password & username με html..?

Δημοσίευση από Cha0s » 17 Νοέμ 2004 16:30

Δεν σου κωδικοποιεί τον κώδικα.
Στον κάνει scramble και δεν μπορείς να τον διαβάσεις.
Αν κάποιος έχει το utility που κάνει το scramble πολύ ευκολα κάνει και de-scramble και βλέπει χύμα τον κώδικα.

+ Ότι ο scrambled κώδικας παίζει σε IE μόνο (απότι θυμάμαι... δεν ξέρω αν νεότερες εκδόσεις των υπολοίπων browsers τον διαβάζουν τώρα...)

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

password & username με html..?

Δημοσίευση από Basilakis » 17 Νοέμ 2004 16:34

Οκ... δεν το γνώριζα... Anyway..Δεν νομίζω πάντος χωρίς php να τρέξει σωστά!

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

password & username με html..?

Δημοσίευση από Cha0s » 17 Νοέμ 2004 16:36

Γενικώς χωρίς κάποια serverside γλώσσα δεν θα υπάρχει κάτι αξιόπιστο και secure.

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

password & username με html..?

Δημοσίευση από stonekito » 19 Νοέμ 2004 11:19

Cha0s έγραψε:Γενικώς χωρίς κάποια serverside γλώσσα δεν θα υπάρχει κάτι αξιόπιστο και secure.
Διλαδη δεν υπαρχει κατι στα μετρα μου.

Εμενα με νοιαζει να μπορει καποιος να κανει ενα user name κ password και να μπορει να ειναι και καλα συνεργατης μας.

τιποτα αλλο.

γινεται.

και να τον βγαζει κατι τετοιο?

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

password & username με html..?

Δημοσίευση από Basilakis » 19 Νοέμ 2004 15:56

Αυτό υπάρχει αλά και πάλυ είναι php... Και απο ότι γνωρίζω δεν μπορείς να βάλεις κάτι παραπάνω απο ένα και μόνο username και password...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?PHP

// include this file where you want to limit access. 

$username =  "test";
$password =  "123";

function authenticate&#40;&#41; &#123;
  Header&#40; "WWW-authenticate&#58; basic realm=\"Protected\""&#41;;
  Header&#40; "HTTP/1.0 401 Unauthorized"&#41;;
  echo   "You must enter a valid login ID and password!\n";
  exit;
&#125;

function CheckPwd&#40;$user,$pass&#41; &#123;
  global $username,$password;
  return &#40;$user != $username || $pass != $password&#41; ? false &#58; true;
&#125;

if&#40;!isset&#40;$PHP_AUTH_USER&#41;&#41; &#123;
  authenticate&#40;&#41;;
&#125;
elseif&#40;!CheckPwd&#40;$PHP_AUTH_USER,$PHP_AUTH_PW&#41;&#41; &#123;
  authenticate&#40;&#41;;
&#125;
?>

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

password & username με html..?

Δημοσίευση από stonekito » 19 Νοέμ 2004 16:34

Να ρωτησω αυτο που μου εδωσες ,με ποιον τροπο το καταχωρο στο site, επιδει δεν μου εκανε κατι..

ειναι σαν script.. λεω εγω τωρα..?

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

password & username με html..?

Δημοσίευση από Basilakis » 19 Νοέμ 2004 16:40

Τιο βάζεις μπροστά απο το χαρακτηριστικά html...

Πρέπει η σελίδα σου να είναι αποθυκευμένη σαν .php και να τρέχεις PHP στον server σου!

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

password & username με html..?

Δημοσίευση από stonekito » 19 Νοέμ 2004 16:53

Basilakisweb έγραψε:Τιο βάζεις μπροστά απο το χαρακτηριστικά html...

Πρέπει η σελίδα σου να είναι αποθυκευμένη σαν .php και να τρέχεις PHP στον server σου!
Διλαδη , οταν καποιος παταει συνεργατες και μπενει στην σελιδα πχ sinergates.php θα βαλω εκει τον κωδικα αυτον.?

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

password & username με html..?

Δημοσίευση από Cha0s » 19 Νοέμ 2004 17:30

Μπορείς άμα θες να κλειδώσεις έναν φάκελο του site σου και για να μπει κάποιος να θέλει User & Pass χωρίς χρήση PHP.

Εκεί θα παίξεις με .htaccess και Apache.
Αλλά θα έχεις πολύ περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με κάτι που θα μπορούσες να φτιάξεις σε PHP.

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες