Flash ΜΧ - Άντε να βάλουμε και λίγο κώδικα

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
hohios
Δημοσιεύσεις: 171
Εγγραφή: 10 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: Heraklion Crete,Greece
Επικοινωνία:

Flash ΜΧ - Άντε να βάλουμε και λίγο κώδικα

Δημοσίευση από hohios » 28 Ιουν 2002 18:22

<<ΠΡΟΣΟΧΗ - Τα παρακάτω αφορoύν την νέα έκδοση του FLASH MX>>

Λοιπόν, για να λύσουμε μερικές απορίες...
Τι είναι το prototype???
Με το Prototype (προτότυπο φυσικά) μπορούμε να ορίσουμε νέες μεθόδους σε αντικείμενα (objects). Έτσι τα αντικείμενα κουβαλάνε πάντα αυτές τις μεθόδους, και μπορούμε να τις καλέσουμε σε οποιοδήποτε σημείο της ταινίας μας (movie) χωρίς να χρειάζεται να γράφουμε functions κάθε φορά...
Τα prototype συνήθως το ορίζουμε στο 1ο frame της ταινίας.
Το παράδειγμα που ακολουθεί, δημιουργεί ένα function moveme(targetX,targetY), το οποίο καλείται σε οποιοδήποτε σημείο της εφαρμογής και είναι πλέον μέθοδος που κινεί ένα instance (είτε movieclip είτε button) στις συντεταγμένες targetX και targetY. ΄
Τοποθετήστε τον παρακάτω κώδικα, στο 1ο frame.

Κώδικας: Επιλογή όλων

MovieClip.prototype.moveme=function&#40;targetx,targety&#41; &#123;
	this.onEnterFrame=function&#40;&#41; &#123;
		with&#40;this&#41; &#123;
			_x+=&#40;targetx-_x&#41;*.2;
			_y+=&#40;targety-_y&#41;*.2;
		&#125;
	&#125;
&#125; 
Τώρα φτιάξτε ένα symbol, και ονομάστε το s1. Βάλτε ότι περιεχόμενο θέλετε (κείμενο, γραφικά).
Τοποθετήστε το symbol στο κύριο TimeLine, και δώστε instance name s1 πάλι.
Σε ένα οποιοδήποτε frame που θέλετε να κινήσετε το instance, απλά δώστε την εντόλή, πχ. s1.moveme(100,100);
Αν θέλετε μπορείτε να κινήσετε το instance πατώντας κάποιο button.
Έστω λοιπόν, ότι έχουμε φτιάξει κι ένα button με instance name but_1.
Επιλέγοντας το but_1, γράφουμε τον εξής κώδικα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

on&#40;press&#41; &#123;
	s1.moveme&#40;0,0&#41;;
&#125;
Η φαντασία μπορεί να οργιάσει, και μπορεί κανείς να φτιάξει αρκετά προτότυπα (prototypes), από faders, μαθηματικά, τέλως πάντων οτιδήποτε...
H συνέχεια επί της οθόνης σας...

anetos
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 17 Σεπ 2001 03:00

Flash ΜΧ - Άντε να βάλουμε και λίγο κώδικα

Δημοσίευση από anetos » 12 Οκτ 2002 05:17

An katalaba kala o kodikas einai gramenos se Java?

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27622
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Flash ΜΧ - Άντε να βάλουμε και λίγο κώδικα

Δημοσίευση από cordis » 12 Οκτ 2002 10:28

εμένα προς actionscript μου φέρνει..
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης