kathe atomo na pshfizei mono mia fora

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
genetzh$
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 20 Σεπ 2004 13:18
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

kathe atomo na pshfizei mono mia fora

Δημοσίευση από genetzh$ » 14 Νοέμ 2004 01:27

Exo ftiaxei ena poll se PHP kai MYSQL kai thelo periorismous oson afora thn psifoforia.
Dhladh, kathe atomo na pshfizei mono mia fora.Xerei kaneis pws mporo na to kano auto me cookies H' me kapoio allo tropo??
Eyxaristo poly!:)

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

kathe atomo na pshfizei mono mia fora

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 14 Νοέμ 2004 08:26

lipov katarxiv va sou pw oti otav bazeis polls sto internet prepei va avafereis oti ta stixia dev avtiprosopeftika kai oti n me8odos pou xrisimopiite dev eivai statistika sosti.

Twra o pio sigouros tropos oti kapoios dev 8a ksavapsifize ntav va eixe eva username to opio tnv ora tis psifoforias va katagrafotave kai afto va miv tov afive va ksavapsifisei (koivos va exeis kapoia meli pou 8a mporousave movo va psifisouve)
Afto bebea exei os apotelesma va miv psifisei polis kosmos afou dev 8elouve oloi va givouve meloi sto group sou sigoura.

O allos tropos eivai va katagrafeis isos kapoia ip ?
Xmm kai afto problimatiko isos giati stnv me periptosi tis dynamic ip akiroveis kai olous tous alous pou 8a mpouve alla kai isos kai tous emlovtikous

Epomevos kataligoume stov pio avasfali alla taftoxrova pio boliko tropo... ta cookies / sessions
Me afto tov tropo "diasfalizeis" tnv movadikotita touu browser . tis perisoteres fores afto simevei bebea oti klivovtas tov ie kai avoigovtas to firefox mporeis va ksavapsifiseis alla okz eipame ta polls ta online eivai distixos diablita.

Evas eksipvos tropos eivai va kaveis eva cookie to opoio va apo8ikebei mesa to id tou poll pou o user molis xrisimopiise (av to sivdiaseis afto exovtas evergi movo mia boof/poll) tote mporeis va elegxeis poli xovtrika to av ksava psifise.
Sto epomevo evergo poll to id tou 8a allaksei (isos exei prolabei va givei expire kai to cookie mexri tote) kai epomevos 8a mporei va dei tnv vea psifoforia.

Bebea me to cookie ektos to problima tou crossbrowser exeis kai to allo oti mporei va to sbisei.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27626
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

kathe atomo na pshfizei mono mia fora

Δημοσίευση από cordis » 14 Νοέμ 2004 12:23

πολύ σωστά όλα αυτά...

...ένα ακόμα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις είναι η απόφαση που πρέπει να πάρεις για το αν θα καταμετράς τις ψήφους τον ατόμων που μπαίνουν έχοντας απενεργοποιημένα τα cookies....


αυτό το θέμα είναι ένα από τα πιο δύσκολα...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
genetzh$
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 20 Σεπ 2004 13:18
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

kathe atomo na pshfizei mono mia fora

Δημοσίευση από genetzh$ » 14 Νοέμ 2004 13:34

Πολύ καλά ως εδώ, απλά να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο.
Καταρχήν, έχω τρεις πίνακες, τον admin που είναι για τον διαχειριστή, τον question που είναι το ερώτημα της ψηφοφορίας και τον poll_results που περιέχει τα περιεχόμενα.
POLL_RESULTS:

Κώδικας: Επιλογή όλων

#
# Table structure for table poll_results
#

CREATE TABLE `poll_results` (
  `id` mediumint(5) NOT NULL auto_increment,
  `candidate` varchar(30) default NULL,
  `num_votes` int(11) default NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) TYPE=MyISAM DEFAULT CHARSET=greek COLLATE=greek_general_ci;


#
# Dumping data for table poll_results
#

INSERT INTO `poll_results` VALUES (1,'Solaris',1);
INSERT INTO `poll_results` VALUES (2,'Windows',1);
INSERT INTO `poll_results` VALUES (3,'Linux',0);
INSERT INTO `poll_results` VALUES (4,'MacOs',0);
INSERT INTO `poll_results` VALUES (5,'FreeBSD',0);
Μέσω λοιπόν cookies, όταν αναφέρεσαι στο poll id τι ακριβώς εννοείς;
Είναι εύκολο να μου γράψεις ένα απλό παράδειγμα;
Ευχαριστώ πολύ!:)

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27626
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

kathe atomo na pshfizei mono mia fora

Δημοσίευση από cordis » 14 Νοέμ 2004 13:49

στέλνεις ένα cookie στον χρήστη με το poll id
http://gr.php.net/manual/en/function.setcookie.php
μετά κοιτάς αν έχει cookie με το poll id...
http://gr.php.net/manual/en/reserved.va ... es.cookies
αν έχει δεν καταμετράς την ψήφο, αν οχι την καταμετράς και του στέλνεις ένα...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

kathe atomo na pshfizei mono mia fora

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 14 Νοέμ 2004 14:08

Lipov opos sou eipa kai sto msn n diadikasia eivai sxetika apli.
Omos prota 8a prepei va dior8oseis tov pivaka twv apotelesmatov
kai va peraseis allo eva keli opou va avaferete to id tis erotisis pou avtistixouve oi apavtiseis.

Twra to id pou lew eivai to id tis evergis erotisis kai avtistixi se sto id pou exei apo tov pivaka. Dev 8a mpw se leptomeries tis basis ka8os dev eivai to zitoumevo afto.

eva tipiko paradigma 8a mporouse va eivai to eksis

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;$_COOKIE&#91;"pollid"&#93; != md5&#40;$active_poll_id&#41;&#41;&#123; // <<< ekava mia dir8osi edw
// edw bazeis oti exei va kavei me tnv eisagogi

// kodikas gia to update tis apavtisis stnv basi 
// kai stnv sivexeia evimerosi tou browser tou xristi gia to cookie 

// iposiv ta cookies prepei va bgouve prota prota se olo to output
// av exeis stilei xaraktires priva apoa fto tov kodika html n kapoio print/echo
// tote xriazete va elekseis to output buffer me tnv ob_start&#40;&#41; stnv arxi arxi tou script
if&#40;setcookie&#40;"pollid", md5&#40;$active_poll_id&#41;, "/path/pro/to/script/", "www.tosite.sou.gr", 0&#41;&#41;&#123;
// isos kapoio mivima oti o xrisis dexete cookies
&#125;else&#123;
// elegxos stnv periptosi pou de dexete cookies n kati tetoio 
&#125;
 
&#125;else&#123;
// elegos stnv periptosi pou eivai idio epoemvos exoume psifisei idi
&#125;
bebea opos 8a deis o parapavo trops dev eivai poli buletproof opos eipe kai o cordis dev kaveis kapoio elegxo av o xristis ovtos dexete cookies
epomevos eivai poli asta8is aftos o elegxos alla stnv paksi tis perisoteres
fores dev se evoxlei.
Twra 8a xriasteis kai kapoious extra elegxous gia va kaveis sosti doulitsa
alla afto eksartate apo to ti 8es va kaveis akribos
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rapid-eraser την 14 Νοέμ 2004 14:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
genetzh$
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 20 Σεπ 2004 13:18
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

kathe atomo na pshfizei mono mia fora

Δημοσίευση από genetzh$ » 14 Νοέμ 2004 14:18

Paidia sas euxaristo polu
Eisastan polu katatopistikoi:)

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

kathe atomo na pshfizei mono mia fora

Δημοσίευση από Basilakis » 14 Νοέμ 2004 20:48

Εάν κρατάει τις ip σε ένα txt αρχείο και τις ελέγχει;

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

kathe atomo na pshfizei mono mia fora

Δημοσίευση από Cha0s » 14 Νοέμ 2004 23:11

Μπαίνω εγώ τώρα με Dynamic IP.
Ρίχνω την ψήφο μου, κάνω disconnect και ξαναμπαίνω με νέα IP.

Ξαναρίχνω την ψήφο μου και συν της άλλης αν κάποιος άλλος κάνει connect και πάρει την προηγούμενη μου IP πολύ απλά δεν θα του επιτραπεί να ψηφίσει επειδή 'εχει ψηφίσει ήδη', κάτι που δεν είναι αληθές.

Επομένως έχουμε λανθασμένη ψηφοφορία.

Ο καλύτερος τρόπος είναι όπως λειτουργεί το φόρουμ αλλά εκεί ξεφέυγουμε πολύ και δεν έχει νόημα.
Οπότε 2ος καλύτερος τρόπος είναι τα cookies όπως πολύ σωστά αναφέρθηκαν.
Αν ο άλλος είναι κολημένος και θέλει ντε και καλά να ψηφίσει ξανά και να χαλάσει το αποτέλεσμα τις ψηφοφορίας δεν μπορείς να το αποφύγεις εύκολα... (σβήνει τα cookies και ξαναψηφίζει)...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες