Πρόβλημα με τα ελληνικά σε dynamic text

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
pvnrt1407
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 14 Δεκ 2003 20:07

Πρόβλημα με τα ελληνικά σε dynamic text

Δημοσίευση από pvnrt1407 » 15 Νοέμ 2004 17:35

Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει μέσα από το freestuff.gr. Ενώ γενικότερα το παρακολουθώ από καιρό, έχω γράψει μόνο άλλη μία φορά (αν δεν κάνω λάθος!).
Εντωμεταξύ έχω ένα πρόβλημα και θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται! Εχω ένα κεντρικό swf το οποίο περιλαμβάνει έναν αριθμό links. Κάποια από αυτά τα link φορτώνουν μέσα σε αυτό το swf κάποια άλλα swf με την διαδικασία του loadMovie(). Τα τελευταία (δηλ.αυτά που φορτώνονται) περιλαμβάνουν δυναμικά κείμενα τα οποία εισάγουν το κειμενο τους από ένα εξωτερικό .txt αρχείο ( ΠΡΟΣΟΧΗ : το κείμενο είναι στα ελληνικά). Οταν το .swf το οποίο φορτώνεται το ανοίγω μόνο του μου βγάζει μια χαρά τα ελληνικά. Οταν όμως το εισάγω στο κεντρικό swf μου βγάζει αλλαμπουρνέζικα. Τι μπορεί να φταίει αφου λειτουργει μια χαρα μόνο του, αλλά όχι όταν το εισάγω στη κεντρική ταινία?

Σημειώσεις : 1) Σ'όλα τα .swf χρησιμοποιώ τον κώδικα system.useCodepage = true , αλλά είτε τον έχω είτε δεν τον έχω, δεν αλλάζει τίποτα.
2) Το αρχείο .txt όταν το σώζω με encoding unicode δεν μου εμφανίζεται στο dynamic text του .swf που φορτώνεται αλλά μου εμφανίζεται στο κεντρικό .swf (βέβαια με αλλαμπουρνέζικα). Αντιθέτως όταν το σώζω με encoding ANSI τότε εμφανίζεται και στις δύο ταινίες αλλά με το προβλημα που περιγράφω στην αρχή. Τι μπορεί να συμβαίνει?
3) Στην ιστοσελίδα της Macromedia βρήκα ότι για την λειτουργία με τα ελληνικά texts, θα έχουμε πρόβλημα αν χρησιμοποιήσουμε τον κώδικα system.useCodepage = true γιατί κάποιοι υπολογιστες που έχουν ως βασική codepage κάποια άλλη, διαφορετική της ελληνικής, δεν θα τα βλέπουν. Προτείνει την εντολή #include (xxxxx.as) όπου το as θα έχει σωθεί με encoding UTF - 8. Μπορείτε να μου πείτε πως ακριβώς δουλεύει γιατί το προσπάθησα, αλλά τίποτα.Τι να έκανα άραγε λάθος?

Ο,τι δεν καταλαβαίνεται (από τον τρόπο που τα περιγράφω) πείτε μου να τα εξηγήσω καλύτερα αν μπορώ. Αν θέλετε θα μπορούσα να φτιάξω κάτι παρόμοιο για να σας το στείλω και να δείτε καλύτερα το πρόβλημα.
Θα ήθελα την βοήθεια σας...Ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
HoMESICk_ALIEN
Δημοσιεύσεις: 77
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004 16:24

Πρόβλημα με τα ελληνικά σε dynamic text

Δημοσίευση από HoMESICk_ALIEN » 04 Δεκ 2004 02:59

Βρήκες άκρη τελικά; Αν όχι let us know..

Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

Πρόβλημα με τα ελληνικά σε dynamic text

Δημοσίευση από Expl0it » 04 Δεκ 2004 18:28

Δεν χρειάζεται να μπλεχτείς με system.useCodepage γιατί δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις παρα μόνο σε αυτούς που έχουν codepage ελληνική !

Ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι να επιλέξεις το dynamic text σου και στα properties θα βρείς ένα button που λέγεται character ! Πάτησε το και στο menu που θα σου ανοίξει τσέκαρε το Specify Ranges ! Μετά κράτα πατημένο το Ctr και επέλεξε τα : τα 4 πρώτα και κατέβα πιο κάτω και τσέκαρε και το Greek ! Είσαι οκ απο εκεί και πέρα τα ελληνικά θα παίζουν μια χαρά ! Αρκεί βέβαια και οι γραμματοσειρά που θα έχεις βάλει στο Dynamic Text να είναι υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες ! Επίσης το .txt αρχείο σου θα πρέπει να είναι UTF-8
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης