Βοηθεια Για το Flash

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
kostas-theod
Δημοσιεύσεις: 222
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 09:15
Τοποθεσία: Πάτρα-ΕΛΛΑΔΑ

Βοηθεια Για το Flash

Δημοσίευση από kostas-theod » 23 Νοέμ 2004 15:42

Θέλω να φτιαξω ενα flash που θα ξεκιναει με ερωτηση και θα εχει ενα κουμπί που θα ειναι η λύση. Θα πατας πανω του και θα βλέπεις ενα κειμενο. Μετα απο λίγο θα εμφανιζεται μια δευτερη ερωτηση και θα γινεται παλι το ιδιο. Δεν ξέρω ομως τις εντολές.

παραγειγμα : http://www.plaisio.gr/service/service_01_06.tem

Ευχαριστώ ,

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Βοηθεια Για το Flash

Δημοσίευση από spookyb52 » 23 Νοέμ 2004 16:14

Όταν βρώ το κουράγιο αργότερα [ψιλοβαριέμαι τώρα :oops: ] θα σου φτιάξω ένα απλό παράδειγμα με χρήση πινάκων και interval για να δείς.

Η άλλη λύση είναι με frame by frame animation αλλά καλύτερα όλα σε ένα frame και λίγη συγγραφή κώδικα :wink:

kostas-theod
Δημοσιεύσεις: 222
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 09:15
Τοποθεσία: Πάτρα-ΕΛΛΑΔΑ

Βοηθεια Για το Flash

Δημοσίευση από kostas-theod » 23 Νοέμ 2004 16:42

Μπορείς να το κανεις λίγο πιο απλα για προσπαθήσω ?

Ευχαριστώ ,

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Βοηθεια Για το Flash

Δημοσίευση από spookyb52 » 23 Νοέμ 2004 16:53

απλό θα είναι και με κώδικα.. :roll: [και αρκετά ποιο εύκολα θα δέχεται μετατροπές :wink: ]

kostas-theod
Δημοσιεύσεις: 222
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 09:15
Τοποθεσία: Πάτρα-ΕΛΛΑΔΑ

Βοηθεια Για το Flash

Δημοσίευση από kostas-theod » 23 Νοέμ 2004 19:08

θα μου στειλεις ενα παραγειδμα ?

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Βοηθεια Για το Flash

Δημοσίευση από spookyb52 » 23 Νοέμ 2004 20:38



Έτοιμο.. :)

πάρτο από εδώ http://users.freestuff.gr/spookyb52/too ... deigma.zip

Άς αρχίσω :

Να σου εξηγήσω τον κώδικα δέν γίνεται [sorry] :oops:

Τι μπορείς να πειράξεις στον κώδικα :

Μπορείς να προσθέσεις / αφαιρέσεις εύκολα δικές σου ερωτήσεις [άνοιξε το flash και θα καταλάβεις πώς- κοίτα στον κώδικα ]

Από εκεί και πέρα μπορείς να πειράξεις και την πρώτη γραμμή _global.answerTime = 1;

το 1 αντιπροσωπεύει τον χρόνο σε δευτερόλεπτα που θα εμφανίζεται κάθε απάντηση. Άλλαξέ το με ότι σε βολεύει [ θα μπορούσε εύκολα κάθε απάντηση να έχει δικό της χρόνο φτιάχνοντας ένα ακόμη πίνακα αντί για μιά σταθερή μεταβλητή αλλά δέν το έκανα έτσι]

Μπορείς να πειράξεις τα movie clips και να φτιάξεις δικά σου animations αλλά χωρίς να πειράξεις τα instance names και τις διαδρομές αυτών.

Επίσης στα δύο clips μέσα θα βρείς layers με ονομασία code. Περιέχουν κώδικα στο πρώτο και τελευταίο frame και έτσι θα πρέπει να παραμείνουν [μπορείς να προσθέσεις όσα frames θές αλλά προσέχοντας ο κώδικας να παραμείνει εκεί που βρίσκεται - στο πρώτο και τελευταίο frame ]

Τίποτα από τα παραπάνω δέν είναι δύσκολο αρκεί να έχεις μια εξοικωση με το flash [όχι με τον κώδικα - δέν χρειάζεται ]

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

Βοηθεια Για το Flash

Δημοσίευση από tolis_montana » 24 Νοέμ 2004 18:28

ρε spookyb πως μπορουμε να μικρυνουμε το συγεκριμενο fla και πως μπορουμε να αλλαξουμε το avatar σου με ενα αλλο γραφικο ?(παντως ειναι πολυ cool )

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

Βοηθεια Για το Flash

Δημοσίευση από tolis_montana » 24 Νοέμ 2004 18:42

οκ με το γραφικο τα καταφερα χεχεχε λολ

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Βοηθεια Για το Flash

Δημοσίευση από spookyb52 » 24 Νοέμ 2004 19:47

όπως είπα και πρίν... τα γραφικα και το animation σε κάθε κλίπ το αλλάζει κανείς όπως εκείνος νομίζει [δέν μπορώ να δώσω οδηγίες για αυτό :roll: ]

Το μόνο που πρέπει να προσεχθεί είναι ό κώδικας να μή αλλάξει σημείο και οι διαδρομές/ονομασίες των αρχείων

Άβαταρ μέλους
tolis_montana
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 913
Εγγραφή: 13 Απρ 2004 01:15
Τοποθεσία: στο κοσμο μου...
Επικοινωνία:

Βοηθεια Για το Flash

Δημοσίευση από tolis_montana » 24 Νοέμ 2004 21:15

ρωτησα για το μεγεθος ολοκληρου του fla το γραφικο σου
το εσβησα απο τη βιβλιοθικη εκανα import ενα αλλο
το κανα convert (f8 αν θυμαμαι καλα )

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Βοηθεια Για το Flash

Δημοσίευση από spookyb52 » 24 Νοέμ 2004 22:42

Από τα properties του flash movie αλλάζεις το μέγεθος :roll:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες