2 ερωτησούλες!

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

2 ερωτησούλες!

Δημοσίευση από Basilakis » 26 Νοέμ 2004 18:55

Καλησπέρα σας,


Θα ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις...
1)Κάνω το εξής και δεν δουλεύει γιατί;
$sql = "select * from phpbb_catalog order by id limit 5 where type=portals";
Δοκίμασα χωρίς το where και δούλευε μια χαρά. Με αυτό όμως δεν παίζει..
Υπόψην πως την λέξη portals την έβαλα και μέσα σς \"\" και πάλυ δεν έπαιζε!

2)Έχω φτιάξει μία φόρμα σε php η οποίο κ'αθε φορά που γίνετε reload προσθέτει νέα γραμή στον πίνακα της
MySql με την τελευταία κατοχύρωση!... Πώς μπορώ να το διωρθώσω αυτό;

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

2 ερωτησούλες!

Δημοσίευση από softius » 26 Νοέμ 2004 19:39

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql = "SELECT * FROM phpbb_catalog WHERE type=portals ORDER BY id LIMIT 0,5";

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

2 ερωτησούλες!

Δημοσίευση από Basilakis » 26 Νοέμ 2004 20:36

Και με το άλλο τι παίζει... Μπορεί να μου πεί κάποιος;

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

2 ερωτησούλες!

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 26 Νοέμ 2004 20:55

logiko dev eivai afto :P
afou av ksava kaveis reload to script ksava trexei :P kai fisika epavalambavei tnv diadikasia pou eivai programatismevo va kavei...

mporeis va grapseis kpoio kodika pou va stelvei isos kapoio cookie stov xristi oste va mporeis va elekseis oti exei ksava perasei apo afto to script alla to poso mporeis va epitixeis kati kalo me afto eivai allo zitima
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

2 ερωτησούλες!

Δημοσίευση από Basilakis » 26 Νοέμ 2004 21:04

Αν βάλω ένα form validation; Θα το σταματάει αυτό;

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

2 ερωτησούλες!

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 26 Νοέμ 2004 21:08

exei va kavei me tnv logiki tou script ... kai oxi me kati pou grafeis la8os
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

2 ερωτησούλες!

Δημοσίευση από Basilakis » 26 Νοέμ 2004 21:17

Ναι το ξέρω αυτό.. Αυτό που λέεω είναι να κάνει έλεγχιο στο update της σελίδας... Και να βάζει πως δεν έχει συμπληρωθεί.. Αλλιώς πρέπει να το κάνω να πηγαίνει σε άλλη σελίδα έτσι;

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

2 ερωτησούλες!

Δημοσίευση από iNDEFiX » 26 Νοέμ 2004 21:27

Basilakisweb έγραψε:Και με το άλλο τι παίζει... Μπορεί να μου πεί κάποιος;
$sql = "select * from phpbb_catalog order by id limit 5 where type=portals";

To limit mpenei meta to where kai to order by. O tropos pou syntaseis mia sql query akolouthei mia "logikh" tou styl:

1) vriskeis tis eggrafes (WHERE),
2) tis kathgoriopoieis (ORDER, GROUP, ktl) kai
3) tis epilegeis (LIMIT ktl)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος iNDEFiX την 26 Νοέμ 2004 21:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

2 ερωτησούλες!

Δημοσίευση από Basilakis » 26 Νοέμ 2004 21:31

Mike ρε συ αυτό που λές δεν παίζει... Γιατί το δοκίμασα! Βέβαια το ποίο πάνω δεν το δοκίμασα ακόμη...

Όσο για τον κώδικα thanks a lot! Θα τον βάλω μέσα στη φόρμα και θα σας πώ!

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

2 ερωτησούλες!

Δημοσίευση από iNDEFiX » 26 Νοέμ 2004 21:34

Vasika ton evgala ton kodika giati nomizo oti den doulevei... tha to tsekaro kai tha sou po. Oso gia to query standard einai etsi, apla tsekare gia kanena syntax error

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

2 ερωτησούλες!

Δημοσίευση από Basilakis » 26 Νοέμ 2004 21:47

Το error που βγάζει είναι το εξής:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\appserv\www\catalog\index.php on line 190

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

2 ερωτησούλες!

Δημοσίευση από Basilakis » 27 Νοέμ 2004 19:11

Ξέρετε τι μπορεί να φταίει;

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27626
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

2 ερωτησούλες!

Δημοσίευση από cordis » 27 Νοέμ 2004 22:08

μήπως το type=portals πρέπει να γίνει type='portals' ;

αν είναι αυτό θέλω link από την σελίδα.. :P :lol:
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

2 ερωτησούλες!

Δημοσίευση από Basilakis » 27 Νοέμ 2004 22:14

το δοκίμασα και αυτό... Τι ενωείς link απο την σελίδα;

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27626
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

2 ερωτησούλες!

Δημοσίευση από cordis » 27 Νοέμ 2004 22:41

έβαλες αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql = "SELECT * FROM phpbb_catalog WHERE type=`portals` ORDER BY id LIMIT 0,5";
και δεν δούλεψε;

μήπως το type είναι αριθμητικό και όχι αλφαριθμητικό;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης