iso-8859-7 σε utf8 και το αντίστροφο

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

iso-8859-7 σε utf8 και το αντίστροφο

Δημοσίευση από geraki » 13 Δεκ 2004 11:57

Η διαδικασία εγγραφής στο site γίνεται από αυτούς; Δηλαδή σου δίνουν κώδικα για να ελέγχεις αν ο επισκέπτης έχει κάνει εγγραφή; Από την χρέωση που του γίνεται πόσα παίρνεις;
Εικόνα ← Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

iso-8859-7 σε utf8 και το αντίστροφο

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 13 Δεκ 2004 12:12

ta sites pou mpevouve sto imode logika pervave apo to gateway tis cosmote opote apo ekei givete n epilogi gia to pios mporei va dei to site kai pios oxi.
Apo oti katalaba to site sou mporei va eivai opoudipote sto internet apla oti pervaei mesa sto imode eivai ta epelegmeva sites pou exei n cosmote mesa sto gateway tis ...
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

web1234
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 12 Δεκ 2004 12:40

iso-8859-7 σε utf8 και το αντίστροφο

Δημοσίευση από web1234 » 13 Δεκ 2004 12:19

Den einai ypoxreotiko na xreoneis gia tis ypiresies sou sto imode.
Mporeis ean theleis na xreoneis apo 0,5 - 3 euro tin ypiresies pou dineis.

Ean den theleis ta pragmata einai poli apla.

Alla ean pali theleis sou dinoun sxediagramma tin alalysis tous systimatos ..kodika den sou dinoun ...o user prin ftasei ston diko sou server me to site sou , perna prota apo ton server tou imode ...i didikasia eggrafon - diagrafon einai poli apli kai ean mporeis na kaneis to ypoloipo site sou sigoura mporeis na kaneis kai to systima eggrafon - diagrafon ean exeis xreosimes ypiresies.

To thema einai na exeis kati endiaferon gia aytous ...den pisteyo na se apasxolisei poli i diadikasia anaptyxis ...apla ego eixa mono liges ores diathesimes ...na kano ayta pou ithela...kai xathika ligo...

Ean mporo na sou po kati allo grapse...na sou apantiso ean xero

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

iso-8859-7 σε utf8 και το αντίστροφο

Δημοσίευση από geraki » 13 Δεκ 2004 16:01

Αυτό που ρωτάω είναι το εξής (Για την περίπτωση που χρεώνεις δηλαδή):
Ανεβάζω ένα i-mode site, και μπλοκάρω ότι δεν έρχεται από ip της cosmote?
Η εγγραφή γίνεται από την cosmote ή μέσω του δικού σου site ενημερώνεται το σύστημα της cosmote?
Εικόνα ← Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

web1234
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 12 Δεκ 2004 12:40

iso-8859-7 σε utf8 και το αντίστροφο

Δημοσίευση από web1234 » 14 Δεκ 2004 10:56

Ναι πολύ σωστά μπλοκάρεις ότι δεν έρχεται από ip της cosmote.

Τώρα για την χρέωση ο server της cosmote και ο δικός σου (web site) συνεργάζονται για τις εγγραφές και διαγραφές των χρηστών στις χρεώσιμες υπηρεσίες.
Οπότε και τα 2 databases (Cosmote και δική σου ) ενημερώνονται ταυτόχρονα.
User > Cosmote Server > Web Site Server.


Εαν θέλεις περισσότερα σου γράψω πάλι σε λίγο ...είμαι λίγο σε πίεση τώρα ...και επανέρχομαι εαν χρειάζεσαι περισσότερα...

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

iso-8859-7 σε utf8 και το αντίστροφο

Δημοσίευση από geraki » 14 Δεκ 2004 11:41

Έγινες απολύτως κατανοητός, ευχαριστώ. Καλή επιτυχία. Να μας πεις ποιά είναι η σελίδα (αν και δεν έχω Cosmote).
Εικόνα ← Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Άβαταρ μέλους
fronimitis
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 11 Οκτ 2004 09:23
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

iso-8859-7 σε utf8 και το αντίστροφο

Δημοσίευση από fronimitis » 20 Ιαν 2005 10:46

Δεν θελω να μπλεξω με classes (βασικα, δεν εχω ασχοληθει μαζι τους ακομα), σιγουρα πρεπει να υπαρχει ευκολοτερος τροπος, με μια μικρη function.
Η σειρα/διαταξη των ελληνικων χαρακτηρων στο iso-8859-7 και utf-8 ειναι ιδια, οποτε απλα χρειαζεται μια προσθεση...

Εχω γραψει κατι σαν το παρακατω, αλλα δε δουλευει:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$out = '';
for &#40;$i = 0; $i<strlen&#40;$string&#41;; ++$i&#41; &#123;
   $ch = ord&#40;$string&#123;$i&#125;&#41;;
   if &#40;$ch < 0x80&#41; $out .= chr&#40;$ch&#41;; 
   else
     if &#40;$ch >= 0xB6&#41;
       if &#40;$ch < 0xFF&#41;
             $out .= "\x03".&#40;$ch - 0x3B&#41;;  //this doesn't work &#58;-/
&#125;
$string=$out;
Το προβλημα φανταζομαι ειναι στη γραμμη "this doesn't work". Καμμια ιδεα;

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27626
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

iso-8859-7 σε utf8 και το αντίστροφο

Δημοσίευση από cordis » 27 Ιαν 2005 14:22

για την ιστορία η σωστή χρήση της Class: Convert character set

είναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$FromCharset = "iso-8859-7"; 
$ToCharset = "utf-8"; 
$text = new ConvertCharset&#40;&#41;; 
$name= $text ->Convert&#40;$name, $FromCharset, $ToCharset&#41;;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

iso-8859-7 σε utf8 και το αντίστροφο

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 27 Ιαν 2005 15:59

:P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
charavge
Δημοσιεύσεις: 378
Εγγραφή: 14 Σεπ 2006 15:47

iso-8859-7 σε utf8 και το αντίστροφο

Δημοσίευση από charavge » 30 Μάιος 2011 14:13

cordis έγραψε:για την ιστορία η σωστή χρήση της Class: Convert character set

είναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$FromCharset = "iso-8859-7"; 
$ToCharset = "utf-8"; 
$text = new ConvertCharset&#40;&#41;; 
$name= $text ->Convert&#40;$name, $FromCharset, $ToCharset&#41;;
Αυτό ακριβώς έψαχνα!
Είχα πρόβλημα με τη mail(). Eνώ όλo το κείμενο ήταν στα ελληνικά, όταν ήθελα να στείλω τιμές από βάση δεδομένων δεν εμφανίζονταν σωστά.

Thanks :D

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

iso-8859-7 σε utf8 και το αντίστροφο

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 30 Μάιος 2011 14:25

δοκίμασε και iconv()
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης