Ορίστε κάποια πράγματα για τα Links σας!

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Ορίστε κάποια πράγματα για τα Links σας!

Δημοσίευση από Basilakis » 12 Δεκ 2004 21:07

Ο Filter είχε βγάλει παλιότερα ένα βοήθημα το οποίο είχε την ονομασία: Ορίστε κάποια πράγματα στο link για το email ! Έτσι τώρα εγώ σας παρουσιάζω ένα νέο βοήθημα το οποίο σας αναφέρει πώς να ορίσετε κάποια πράγματα για τα link της σελίδα σας.


Λοιπόν ένα απλό link σε μία σελίδα θα είναι κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="http&#58;//www.freestuff.gr">Freestuff.gr</a>
Όπου στον κώδικα μας όπου βλέπουμε το href= είναι η περιοχή στην οποία θέλουμε να πηγαίνει το link μας και εκεί που υπάρχει το Freestuff.gr βάζουμε το όνομα που θέλουμε να έχει ο δεσμός μας.

Όταν τώρα θέλουμε να ανοίγει η σελίδα που έχουμε βάλει στο link μας σε νέο παράθυρο τότε βάζουμε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="http&#58;//www.freestuff.gr" target="_blank" >Freestuff.gr</a>
Προσθέτουμε δηλαδή το κομμάτι target="_blank" λέμε δηλαδή να ανοίξει τον δεσμό μας σε νέο άδειο παράθυρο προσθέτοντας μέσα τα περιεχόμενά του.

Τι γίνετε τώρα εάν έχουμε κάποιο iframe στην σελίδα μας και θέλουμε το link μας να ανοίγει το περιεχόμενο μέσα στο frame μας;
Ας υποθέσουμε πως ο κώδικας στο iframe μας είναι ο εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<IFRAME name=main src="main.html" frameBorder=0 width="100%" height=339></IFRAME>
Βλέπουμε πως έχουμε ορίσει το όνομα του iframe σε main. Οπότε το Link μας θα έχει την εξής μορφή:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<A href="main.html" target="main">Περιεχόμενο</a>
Επίσης ίσως θα θέλετε να περάσετε κάποιο style στο link σας έτσι ώστε να μην παίρνει την αρχική μορφή του. Έτσι ο κώδικας μας είναι ο εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="http&#58;//www.freestuff.gr" target="_blank" class="Links2">Freestuff.gr</a>
Όπου class="Links2" βάζουμε το δικό μας στοιχείο μέσα από το style που έχουμε δημιουργήσει.

Πολλές φορές βλέπουμε σε κάποια links να υπάρχει το εξής περίεργο. Όταν πηγαίνεις πάνω του τότε αυτόματα στην status bar δημιουργείτε κάποιοι κείμενο. Αυτό γίνετε εάν προσθέσουμε στον κώδικα μας ένα πολύ μικρό χαρακτηριστικό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="http&#58;//www.freestuff.gr" target="_blank" onMouseOver="window.status='Freestuff.gr'; return true;" onMouseOut="window.status=''; return true;">Freestuff.gr - Free Internet Services</a>

Προσθέσαμε δηλαδή το κομμάτι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

onMouseOver="window.status='Freestuff.gr'; return true;" onMouseOut="window.status=''; return true;"
Τι κάνουμε τώρα με αυτό το κομμάτι. Λέμε στο link μας πως όταν ο επισκέπτης θα πάει το mouse πάνω στον δεσμό μας τότε στην Status bar γράψε Freestuff.gr (onMouseOver="window.status='Freestuff.gr'; return true;"). Μετά επιστρέψουμε της status bar στο κανονικό:
onMouseOut="window.status=''; return true;">
Εάν θέλουμε όταν πάρει το mouse πάνω από το link να γράφει κάτι άλλο τότε τον παραπάνω κώδικα τον αντικαθιστούμε με αυτό:
onMouseOut="window.status='Freestuff.gr - Ελληνικό Portal';
Όπου αντί να μην γράφει τπτ η status bar μας θα γράφει Freestuff.gr &#8211; Ελληνικό Portal

Τώρα ακόμη κάτι το οποίο μας προκαλεί περιέργεια. Έχετε παρατηρήσει πως κάποιες φορές όταν αφήσεις το link σου πάνω στον δεσμό πως ανοίγει ένα κίτρινο κουτάκι το οποίο γράφει κάποια πράγματα; Αυτό μπορείτε να το κάνετε προσθέτοντας στο link σας το εξής στοιχείο
title="Freestuff.gr &#8211; Αρχκή σελίδα"

Έτσι το link σας ολοκληρωμένο θα είναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="http&#58;//www.freestuff.gr" target="_blank" onMouseOver="window.status='Freestuff.gr'; return true;" onMouseOut="window.status=''; return true;" title="Freestuff.gr &#8211; Αρχκή σελίδα">Freestuff.gr - Free Internet Services</a>

Μπορώ να κάνω ένα κουμπί να φέρετε σαν δεσμός;

Βεβαίως με ένα πολύ απλό κομμάτι κώδικα. Θα ήταν καλή ιδέα να το κάνετε αυτό αλλά προσοχή γιατί τα κουμπιά για δεσμούς δεν θα είναι και τόσο όμορφα για την σελίδα σας. Βέβαια θα μπορούσατε να βάλετε μερικά και να προσθέσετε και κάποιο style για να τα ομορφύνετε και να μην τα έχετε με ένα απλό γρι όπως είναι τα προεπιλεγμένα κουμπιά φορμών. Ο κώδικας για να κάνετε ένα κουμπί δεσμό είναι ο εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form><input type="button" value="Freestuff.gr" onClick="window.location.href='http&#58;//www.freestuff.gr'"></form>
Όπου value βάζετε το όνομα το οποίο θέλετε να έχει το κουμπί σας και όπου window.location.href βάζετε το url που θέλετε να πηγαίνει το κουμπί σας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε και κάτι ακόμη το οποίο θα μας χρησιμεύσει αρκετά. Μπορούμε να βάλουμε link το οποίο θα πηγαίνει σε κάποιο σημείο της σελίδας μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε τα εξής στοιχεία:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a name="top"></a>
Αυτό στο σημείο το οποίο θέλουμε να πηγαίνει το εσωτερικό μας link και το link μας πρέπει να είναι κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="#top">Επιστροφή στην αρχή</a>
Όπου top και στα 2 κομμάτια κώδικα είναι το όνομα το οποίο θέλουμε να βάλουμε στο σημείο στο οποίο θα πηγαίνει η σελίδα μας.




Τι είδους link μπορώ να έχω;

Μπορείτε να έχετε links τα οποία εκτός από σελίδες θα μπορούν να οδηγούν και σε άλλα:
Url &#8211; http://
Ftp &#8211; ftp://
Email Someοnone &#8211; mailto:
Telnet &#8211; telnet://

Νομίζω ένα αρκετά αναλυτικό βοήθημα. Προσθέστε το σε αυτά εάν θέλετε.

Άβαταρ μέλους
FOINIKAS
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 22 Μαρ 2005 20:21
Τοποθεσία: Γέρακας - Αττικής
Επικοινωνία:

Ορίστε κάποια πράγματα για τα Links σας!

Δημοσίευση από FOINIKAS » 08 Φεβ 2006 09:38

Μου δημιουργήθηκε η εξής απορία. Έστω ότι έχω ενα anchor (όρος του dreamweaver) σε μιά σελίδα έστω a.html. Μπορώ σε μιά σελίδα b.html να βάλω link που να οδηγεί στην a.html αλλά στο συγκεκριμένο σημείο που έχω το anchor?
:question:

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

Ορίστε κάποια πράγματα για τα Links σας!

Δημοσίευση από iffor » 08 Φεβ 2006 12:08

Αν δεν κάνω λάθος, αρκεί στο href του link που βρήσκεται στην b.html, να έχεις href="a.html#anchor".
Αν δεν κάνω λάθος! :wink:
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
FOINIKAS
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 22 Μαρ 2005 20:21
Τοποθεσία: Γέρακας - Αττικής
Επικοινωνία:

Ορίστε κάποια πράγματα για τα Links σας!

Δημοσίευση από FOINIKAS » 08 Φεβ 2006 12:16

Έτσι είναι!!!
Ευχαριστώ πολύ!!!
:kaloe:

Remali|R|
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 02 Φεβ 2006 20:53
Επικοινωνία:

Ορίστε κάποια πράγματα για τα Links σας!

Δημοσίευση από Remali|R| » 13 Φεβ 2006 08:00

Basilakisweb θέλω να σε συγχαρώ για την άψογη δουλεία... μπράβο. :clap: :victory: Με βοήθησες να θυμηθώ 5 βασικά πραγματάκια... έχω να γράψω html από τα 14 μου :) Καιρός να αρχίσω πάλι :)
Gennithikes san Remali|R|, Megaloses san Remali|R|, Sou simperiferthikan san Remali|R|, Zis san Remali|R|, Kai tha pethanis san Remali|R|

taouki
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 04 Φεβ 2006 19:14

Ορίστε κάποια πράγματα για τα Links σας!

Δημοσίευση από taouki » 13 Φεβ 2006 19:06

ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!
Μία ερώτηση: Όταν ανοίγει το link σε νέο παράθυρο, πως μπορώ να αλλάξω τις διαστάσεις του?Δηλαδή το παράθυρο που ανοίγει να είναι μικρότερο από το αρχικό.

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

Ορίστε κάποια πράγματα για τα Links σας!

Δημοσίευση από iffor » 14 Φεβ 2006 11:11

just googling it!!!
Αν και μου φαίνεται ότι έχει απαντηθεί ήδη αυτό το θέμα σε κάποιο από τα post του freestuff, αλλα δεν θυμάμαι σε ποιο!!!!
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Ορίστε κάποια πράγματα για τα Links σας!

Δημοσίευση από panosru » 15 Φεβ 2006 15:24

nai exei apanththei kai allou alla kai prosfata edo:
Αλλαγή Ανάλυσης Σελίδας Χωρις Link

apo ton soteres2002

@iffor : na sou po kaneis graffiti sta trena????? :lol: shmera pou phgeina sthn sxolh perase ena treno pou eixe ena megalo graffiti pou egrafe iffor!!! XaXAxAXAXA
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

Ορίστε κάποια πράγματα για τα Links σας!

Δημοσίευση από iffor » 15 Φεβ 2006 21:17

Καλόοοοο :lol:
Όχι φίλε μου! Δεν ήμουν εγώ! Που χρόνος μεταξύ δουλειάς - γυναίκας για να πάω να "μπογιατίσω" κανά τρενάκι! :P
Πάντος μου κάνει εντύπωση που χρησιμοποιούν και σε γράφιτι τον μαθηματικό όρο του iffor (από το if και το for, δύο βασικές τεχνικές για την ολοκλήρωση λογικών πράξεων ) !!!
Τι μαθαίνει κανείς!!!! :pint:
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

panosru
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 1885
Εγγραφή: 13 Σεπ 2005 16:13
Τοποθεσία: Camp

Ορίστε κάποια πράγματα για τα Links σας!

Δημοσίευση από panosru » 15 Φεβ 2006 23:51

malon einai arxika apo kati gi' ayton :P :lol: ektos kai an oi mathimatikoi apo thn anergeia to riksan sto graffiti! :lol:

taouki
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 04 Φεβ 2006 19:14

Ορίστε κάποια πράγματα για τα Links σας!

Δημοσίευση από taouki » 18 Φεβ 2006 17:29

euxaristw polu agoria!

ibizakias
Δημοσιεύσεις: 154
Εγγραφή: 23 Απρ 2008 11:34

Ορίστε κάποια πράγματα για τα Links σας!

Δημοσίευση από ibizakias » 13 Ιουν 2008 17:51

thelw to link mou na anoigei se kainourio parathuro kai epeidi tha anoigei mia photo thelw i photo automata na ginetai fit sto kainourio parathuro pou anoigei to link exwntas orisei tis diastaseis tou parathurou. pws ginetai auto? eyxaristw!
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Ορίστε κάποια πράγματα για τα Links σας!

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 13 Ιουν 2008 18:03

Μάλλον θες κατι τέτοιο

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language="javascript" type="text/javascript"><!--
var i=0;
function resize&#40;&#41; &#123;
  i=0;
//  if &#40;navigator.appName == 'Netscape'&#41; i=20;
  if &#40;window.navigator.userAgent.indexOf&#40;'MSIE 6.0'&#41; != -1 && window.navigator.userAgent.indexOf&#40;'SV1'&#41; != -1&#41; &#123;
      i=30; //This browser is Internet Explorer 6.x on Windows XP SP2
  &#125; else if &#40;window.navigator.userAgent.indexOf&#40;'MSIE 6.0'&#41; != -1&#41; &#123;
      i=0; //This browser is Internet Explorer 6.x
  &#125; else if &#40;window.navigator.userAgent.indexOf&#40;'Firefox'&#41; != -1 && window.navigator.userAgent.indexOf&#40;"Windows"&#41; != -1&#41; &#123;
      i=25; //This browser is Firefox on Windows
  &#125; else if &#40;window.navigator.userAgent.indexOf&#40;'Mozilla'&#41; != -1 && window.navigator.userAgent.indexOf&#40;"Windows"&#41; != -1&#41; &#123;
      i=45; //This browser is Mozilla on Windows
  &#125; else &#123;
      i=80; //This is all other browsers including Mozilla on Linux
  &#125;
  if &#40;document.documentElement && document.documentElement.clientWidth&#41; &#123;
//    frameWidth = document.documentElement.clientWidth;
//    frameHeight = document.documentElement.clientHeight;

  imgHeight = document.images&#91;0&#93;.height+40-i;
  imgWidth = document.images&#91;0&#93;.width+20;

  var height = screen.height;
  var width = screen.width;
  var leftpos = width / 2 - imgWidth / 2;
  var toppos = height / 2 - imgHeight / 2;

    frameWidth = imgWidth;
    frameHeight = imgHeight+i;

  window.moveTo&#40;leftpos, toppos&#41;;


//  window.resizeTo&#40;imgWidth, imgHeight&#41;;
  window.resizeTo&#40;frameWidth,frameHeight+i&#41;;
	&#125;
  else if &#40;document.body&#41; &#123;
    window.resizeTo&#40;document.body.clientWidth, document.body.clientHeight-i&#41;;
  &#125;
  self.focus&#40;&#41;;
&#125;
//--></script>

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Ορίστε κάποια πράγματα για τα Links σας!

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 13 Ιουν 2008 18:13

Παραθέτω κι άλλον ένα σε περίπτωση που θέλετε την εμφάνιση της % ανάλογα την ανάλυση του επισκέπτη
Το ίδιο το είχα αναφέρει κι εδώ : http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=35835

Κώδικας: Επιλογή όλων

#nw &#123; 
   width&#58;80%; 
   max-width&#58;1300px; 
   min-width&#58;1000px; 
   &#125; 
    
/* IE only. Controls Width of Site and Main Content*/ 
* html #nw &#123; 
   width&#58;expression&#40;&#40;d=document.compatMode=="CSS1Compat" ? document.documentElement &#58; document.body&#41; && &#40;d.clientWidth > 1300? "1300px" &#58; d.clientWidth > 1048? "80%" &#58; d.clientWidth < 1048? "1000px" &#58; "80%"&#41;&#41;; /* this prevents the site from getting smaller than 1000px or wider than 1300px in IE */ 
   &#125; 
/* end IE only */ 
/* end site and main content width section */ 


/*wrappers - page or section containers*/ 
#nw &#123; 
   text-align&#58;left; 
   vertical-align&#58;top; 
   margin&#58;0 auto; 
   &#125;
Μπορείτε να αλλάξετε την μέγιστη τιμή αλλά και την ελάχιστη και φυσικά το της %

ibizakias
Δημοσιεύσεις: 154
Εγγραφή: 23 Απρ 2008 11:34

Ορίστε κάποια πράγματα για τα Links σας!

Δημοσίευση από ibizakias » 16 Ιουν 2008 10:48

kai pou akrivws ston kwdika grafw to onoma tis eikonas kai to path sto opoio vrisketai? gia na katalaveis akrivws thelw mia eikona na tin kanw resize kai na einai mikri kai na einai kai link kai molis kanw klik na anoigei ena neo parathuro me tin eikona auti na ginetai fit stis diastaseis tou parathurou pou tha exw dwsei. mexri to simeio pou tha petaei se neo parathuro to exw kataferei me kwdika html. apla den to exw kanei akoma na ginetai fit sto parathuro. eyxaristw!
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες