A Simple Problem....

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
blueman
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2004 16:16

A Simple Problem....

Δημοσίευση από blueman » 14 Δεκ 2004 11:23

Πρόσφατα ήρθα αντιμέτωπος με το εξής πρόβλημα. Δεν είμαι και κανένας guru της PHP αλλά προσπαθώ να μάθω από εσάς παιδιά.
Έχω φτιάξει ένα πολύ απλό address book. Έχω μια βάση δεδομένων που έχει κρατημένες όλες τις πληροφορίες για έναν contact. Για κάθε contact εμφανίζω σε έναν πίνακα τις πληροφορίες του, που τις αντλώ από την βάση μου (MySql). Θέλω να προσθέσω τώρα την δυνατότητα όταν επιλέγω κάποια πεδία με ένα checkbox(π.χ. μόνο το last name και η company) να γίνονται export ΜΟΝΟ αυτά που έχω επιλέξει. όχι τα υπόλοιπα. Αυτό που σκέφτηκα λοιπόν είναι να σπάσω το querry σε μικρά subquerries αλλά εδώ έρχεται το πρόβλημα μου...

Κώδικας: Επιλογή όλων

$sql = "select ";
if ($lastname_ischecked){
$sql .= "cont.last_name as 'Last Name' ";
}
if ($firstnames_ischecked){
$sql .= "cont.first_names as 'First Name' ";
}
if ($company_ischecked){
$sql .= "c.company_name as 'Company' ";
}
$from = "from contacts cont, companies c ";
$sql = $sql . $from;
Πώς μπορώ λοιπόν να σχηματίσω κάθε φορά το σωστό QUERRY?
δηλαδή με κόμμα ανάμεσα σε αυτά που έχω τσεκαριστεί?

Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας ζάλισα αλλά είμαι newbie ακόμα. Αν κάτι έχω γράψει που δεν καταλαβαίνετε μπορώ να κάνω διευκρινησεις. Thanks again.

blueman
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2004 16:16

A Simple Problem....

Δημοσίευση από blueman » 15 Δεκ 2004 10:38

Μιας και κανείς δεν έχει απαντήσει μέχρι τώρα με λίγο ψάξιμο κατάφερα και έλυσα κάπως το πρόβλημα μαυ βέβαια με λίγο μπακαλίστικο τρόπο αλλά δουλεύει μια χαρά.
Α. Έβαλα κάθε subquery σε έναν πίνακα
Β. Έκανα array_filter για να μην μετράει τις μηδενικές τιμές
Γ. Χρησιμοποίησα την implode για να προσθέσω ","ανάμεσα στο κάθε string που προέκυπτε από τα subqueries
Δ. έκανα trim το τελικό string που προέκειπτε ώστε να απαλαγό από τυχών "," που μπορεί να υπήρχαν στην αρχή ή στο τέλος του string.

Αν έχει κάποιος άλλος να προτείνει κάτι πολύ ευχαρίστως να ακούσω με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντησή του.

Thanks again. :wink:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης