μου βγαζει τον κωδικα (source) στην σελιδα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

μου βγαζει τον κωδικα (source) στην σελιδα

Δημοσίευση από stonekito » 21 Δεκ 2004 10:45

Γεια σας εχω ενα προβλημα οταν παω να βαλω κωδικα php μεσα στο html μου βγαζει τον κωδικα στην σελιδα...Και αλλες φορες δεν κανει τιποτα...

πχ.
Εχω αυτον τον κωδικα και δεν κανει τιποτα..

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<title>PHP File </title>
</head>
<body>
<?php

//part 1
if &#40;!isset&#40;$PHP_AUTH_USER&#41;&#41; 
&#123; 
    header&#40;"WWW-Authenticate&#58; Basic realm=\"Spoono Password.\""&#41;; 
    Header&#40;"HTTP/1.0 401 Unauthorized"&#41;; 
    exit; 
&#125;     

//part 2
else if&#40;&#40;$PHP_AUTH_USER=="spoono"&#41; && &#40;$PHP_AUTH_PW=="spoono"&#41;&#41; 
&#123; 
   echo "You got in...";
   //place the code for the whole user page in here 
   //you can also set up a redirect to the user page if you want
&#125; 

//part 3
else  
&#123; 
   echo "<html><body bgcolor=ffffcc>Faiiiiiiiil"; 
   //fail try again
&#125; 
?>
<?

</body>
</html>
η αυτο μου βγαζαζει κατι τρελα...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<title>PHP File </title>
</head>
<body>
<big><big>
<?php echo $_SERVER&#91;"REMOTE_ADDR"&#93;; ?><br><?php echo "<br>" ?>
<?php echo $_SERVER&#91;"SERVER_ADDR"&#93;; ?><br><?php echo "<br>" ?>

<?php
	if &#40;strstr&#40;$_SERVER&#91;"HTTP_USER_AGENT"&#93;,"MSIE"&#41;&#41;
	&#123;
		?>
		<b>Έχετε τον Internet Explorer</b>
		<?
	&#125; else &#123;
		?>
		<b>Δεν έχετε τον Internet Explorer</b>
		<?
	&#125;
?>

<?php
	mysql_connect&#40;"localhost","dideflor","********"&#41;;                      

	mysql_select_db&#40;"dideflor-db1"&#41;;  

	$result = mysql_query&#40;"SHOW TABLES;"&#41;;

	while &#40;$row = mysql_fetch_row&#40;$result&#41;&#41; &#123;

	   echo "<br><b>Πίνακας &#58; $row&#91;0&#93;\n </b>";

	&#125;
	echo "<br>";
	echo "<b>Περιεχόμενα του πεδίου name του πίνακα persons &#58; </b>";
	echo "<br>";

	$result = mysql_query&#40;"SELECT name FROM persons"&#41;;

	while &#40;$row = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41; &#123;
	    echo&#40;"<P>" . $row&#91;"name"&#93; . "</P>"&#41;;
	&#125;

	mysql_close&#40;&#41;;

?>
<?php echo phpinfo&#40;&#41;; ?>
</body>
</html>
τι κανω.
Μιπος να μην τον σωζω σαν html αλλα σαν php αλλα και παλη μου βγαζει προβλημα οταν το ανοιγω.......

Το πατα πανω ειναι για να βαλω κωδικους......

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

μου βγαζει τον κωδικα (source) στην σελιδα

Δημοσίευση από mrpc » 21 Δεκ 2004 11:20

Πρέπει να το σώζεις σαν php αρχείο κατ'αρχήν.
Μετά πως το καλείς; π.χ. http://localhost/arxeio.php?
ή direct το αρχείο;
γιατί αν καλείς direct το αρχείο, είναι λογικό να μην περνάει από τον parser της php.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

μου βγαζει τον κωδικα (source) στην σελιδα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 21 Δεκ 2004 11:30

episis dev xriazete va epavalambaveis to <?php ka8e fora pou avoigeis tag kai sketo <? eivai sosto.
n evarksi tou tag me afto tov tropo ntav aparetiti movo stnv php3 opou o parser dev ntav poli ekseligmevos

episis miv ksexvas to arxeio sou prepei va exei kataliksi .php opos eipe o mrpc
kai va to trexeis apo tov parser (xrisimopiovtas kapoio httpd isos :P) gia va deis apotelesmata
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

μου βγαζει τον κωδικα (source) στην σελιδα

Δημοσίευση από stonekito » 21 Δεκ 2004 11:40

mrpc έγραψε:Πρέπει να το σώζεις σαν php αρχείο κατ'αρχήν.
Μετά πως το καλείς; π.χ. http://localhost/arxeio.php?
ή direct το αρχείο;
γιατί αν καλείς direct το αρχείο, είναι λογικό να μην περνάει από τον parser της php.
λοιπον κοιτα τι γινεται.
Οταν το σωζω σαν php μου βγαζει ενα αρχειο οπου ειναι οταν δεν αντιστηχη σε καποιο Προγραμμα ενα αγνωστο.
πχ
Εικόνα.Php Αρχειο
Και αυτο που ειπες πως γινεται http://localhost/arxeio.php? το ? διλαδη πρεπη να το εχω παντα στο ιντερνετ για να δουλεψει δεν μπορω να κανω προτα καποια τεστ στο pc μου?

και πως θα ξερω αν περναει απο τον parser της php

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

μου βγαζει τον κωδικα (source) στην σελιδα

Δημοσίευση από stonekito » 21 Δεκ 2004 11:45

xrisimopiovtas kapoio httpd

Μπορεις να μου πεις καποιο?

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

μου βγαζει τον κωδικα (source) στην σελιδα

Δημοσίευση από mrpc » 21 Δεκ 2004 11:46

Localhost = αρχεία στον υπολογιστή σου
Όταν δίνεις http://localhost ή http://127.0.0.1, βλέπεις τον τοπικό web server σου, π.χ. τον apache.
Φαντάζομαι ότι έχεις στήσει το appserv άρα έχεις apache και php.
Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις τα αρχεία Php στο folder που βλέπει ο apache, μάλλον θα είναι c:\appserv\www ή κάτι τέτοιο, και μετά να δώσεις στον browser σου http://localhost/arxeio.php
Έτσι θα ανοίξει κανονικά.

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

μου βγαζει τον κωδικα (source) στην σελιδα

Δημοσίευση από stonekito » 21 Δεκ 2004 11:50

Α...Εγω τα αποθυκευα οπου να ναι..
Στην επιφανεια εργασιας στα εγγραφα και αλλα..

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

μου βγαζει τον κωδικα (source) στην σελιδα

Δημοσίευση από stonekito » 21 Δεκ 2004 12:59

μπορει να μου πει καποιος για httpd ?
Τι ειναι και που μπορω να βρω να δουλεψω εκει.
?

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

μου βγαζει τον κωδικα (source) στην σελιδα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 21 Δεκ 2004 13:58

sorry pou 8a to po etsi xima alla mas doulebeis rei si stonekito ???

priv liges meres dev eixes kavei eva post gia to pos 8a blepei to pc sou php ...
eleos re si des dio post parakato pou sou apavtisave ta paidia gia to pos va to kaveis

http://www.appservnetwork.com/
katebase stise to appserv va ksemperdebeis

httpd eivai evas demovas tou linux alla tivei va xaraktirizei gevika aftou tou idous tis efarmoges
httpd eivai px o apache / o iis / xitami / omniHTTPD kai dev simazebete ...

katebase kai bale to appserv afto periexei kai php kai apache (httpd) ...
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

μου βγαζει τον κωδικα (source) στην σελιδα

Δημοσίευση από stonekito » 21 Δεκ 2004 16:04

Λοιπον..
Καταρχην θελω να ευχαριστησω τα παιδια που με βοηθησαν για να σεταρω τον υπολογιστη μου για να μπορεσω να δουλεψω το php .
Απο εκει και περα ΔΟΥΛΕΨΑ αλλα δεν γνωριζα οτι θα πρεπη να μεταφεροντια τα php αρχεια στο καταληλο φακελο.

Και δεν δουλευαν τα αρχεια μου.
Δεν ζητουσα ομως εδω πως θα κανω το pc μου να ανταποκρινεται σε php αλλα γιατι δεν μου δουλευει.
Και μου εξηγησαν.

Και σαν "πρωταρης" στον κλαδο αυτο αναφερθηκε καπου ο ορος "httpd" και θελησα να μαθω τι ειναι και αν με βοηθησει σε αυτο που προσπαθω να μαθω...


Απο την αλλη ομως τα ποστ που διμιουργηθηκαν ισως ειναι η αφορμη να διαβαστουν απο Αρχαριους σαν εμενα που θελουν κατι τετοιο, και να δουν την διαδικασια με λεπτομεριες.
Αν και εγω επαιξα τον ρολο του "πρηχτη" για να κατανοισω καποια πραγματα που για εσας ηταν δεδομενα και κατανοισημα.

Ευχαριστω που με βοηθησατε και βοηθαται.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

μου βγαζει τον κωδικα (source) στην σελιδα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 21 Δεκ 2004 16:21

o oros httpd avafer8ike kai sto proigoumevo thread alla mallov dev tov prosekses ...
Kai fisika ta posts eivai gia va diabazovte apo olous dev iparxouve arxarioi kai proxorimevoi ... apla 8avropoi pou dev kserouve kai ma8evouve kai av8ropoi pou kserouve kapoia pragmata kai ma8evouve ...
opos katalabeveis oloi exouve kati koivo
Pavtogvostis eivai movo o 8eos ... kai apexoume poli apo afto tov titlo.

Twra osov afora tov oro prixti pou aveferes . Se kamia periptosi dev 8a apavtousa se mia periptosi pou ais8avomai oti epavalambavete . Sou apavtisa giati me paraksevepse o to thread afto apo tnv stigmi pou eixes avoiksei thread pou rotouses stnv ousia gia afti tnv diadikasia.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

μου βγαζει τον κωδικα (source) στην σελιδα

Δημοσίευση από stonekito » 21 Δεκ 2004 16:28

Ισος εχεις δικιο ,οτι δεν το προσεξα το "httpd"
Απλα θα ηθελα να ερθεται στην θεση μου.
Διλαδη προσπαθω να μαθω κατι και εχω ψαξει πολυ για να κανω αυτην την ερωτηση ρωτησα απο εδω και απο εκει για να μπορεσω να σας ρωτησω κατι οστε να καταλαβενεται τι θελω.

ΝΑι δεν γνωριζω πολλα σχεδον τιποτα ,αλλα θελω και εχω την ορεξη να μαθω.

Εμπαση περιπτωση, ειναι ευχαριστηση μου που μου λες καποια πραγματα που ειναι για καλο μου.

Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

μου βγαζει τον κωδικα (source) στην σελιδα

Δημοσίευση από Expl0it » 21 Δεκ 2004 22:08

Ένα απλό παράδειγμα του πώς μπορούσες να μάθεις τι είναι το httpd , αλλά και αυτό το έχουμε ξεχάσει εντελώς...
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
stonekito
Δημοσιεύσεις: 599
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 18:07
Τοποθεσία: Greece-kavala
Επικοινωνία:

μου βγαζει τον κωδικα (source) στην σελιδα

Δημοσίευση από stonekito » 21 Δεκ 2004 22:53

Thanx ..

Απλα δεν καταλαβα κατι...
Καθε φορα που θελω να δω αν εχω κανει καλα το php αρχειο μου θα πρεπει να το βαζω μεσα "c:\appserv\www "
Και να κανω http://localhost/arxeio.php να δω αν τελεικα εγινε, πρεπει να ειμαι παντα στο ιντερνετ.?
Δεν μπορω αλλιος?

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

μου βγαζει τον κωδικα (source) στην σελιδα

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 21 Δεκ 2004 22:57

dev xriazete va eisai sto intenret gia va to kaveis afto ...
to localhost eivai local mporei va givei opoiadipote stigmi :)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες