Scrolbar και div!

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Ryu
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: 24 Σεπ 2004 16:32

Scrolbar και div!

Δημοσίευση από Ryu » 21 Δεκ 2004 14:05

Μπορώ να κάνω ένα div (με css φυσικά) να έχει scrollbar? Πώς; Δεν θέλω να βάλω iframe αντί για div...

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Scrolbar και div!

Δημοσίευση από geraki » 21 Δεκ 2004 14:29

Βάλε overflow: auto
Εικόνα ← Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Ryu
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: 24 Σεπ 2004 16:32

Scrolbar και div!

Δημοσίευση από Ryu » 21 Δεκ 2004 15:36

Ευχαριστώ. :kaloe: Το βρίσκω πολύ χρήσιμο κολπάκι. Δεν το ήξερα! (Με γλύτωσες και από πολύ δουλειά. :hammer: )

Ryu
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: 24 Σεπ 2004 16:32

Scrolbar και div!

Δημοσίευση από Ryu » 02 Ιαν 2005 01:12

Έχω άλλες δύο ερωτήσεις αν τις ξέρεις παρακαλώ που έχουν σχέση με divs:

α) Σε ένα background image αν θέλουμε να το βάλουμε στο κέντρο τις σελίδας απλά λέμε background-position:50% 50%. Πώς κάνουμε το ίδιο με ένα div από την στιγμή που το div δεν είναι background; (Άσχετα με το τι έχει μέσα που εγώ θέλω να έχει κείμενο.)

b) Μπορούμε να βάλουμε ένα target/name/id ή κάτι σχετικό για να οδηγήσουμε ένα link εκεί μέσα (στο div) όπως δηλ κάνουμε με ένα iframe;

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Scrolbar και div!

Δημοσίευση από geraki » 02 Ιαν 2005 01:25

α) Δύο τρόποι περιγράφονται εδώ: http://tom.me.uk/html-to-css/center-vertically.html
β) Το ποιό σωστο είναι να βάλεις <a name="mplampla"></a> μέσα στο div (εκεί δηλαδή που θέλεις να πηγαίνει ακριβώς, και το link να είναι <a href="selida.html#mpampla">....</a>
Εικόνα &#8592; Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

maria_thess
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2004 15:55

Scrolbar και div!

Δημοσίευση από maria_thess » 11 Ιαν 2005 14:20

Kalispera se olous.

Se iframe mporoume na orisoume to scrollbar vertically na einai "auto" kai horizontally na einai "no"?

Thanks
maria

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

Scrolbar και div!

Δημοσίευση από ArchangelX » 11 Ιαν 2005 15:59

Μαρία, ο απλός τρόπος να κάνεις κάτι τέτοιο είναι η σελίδα που είναι μέσα στο iframe να έχει συγκεκριμένο ύψος (ίσως με την βοήθεια ενός πίνακα) και να την φτιάξεις έτσι ωστε να μήν ξεπερνάει το ύψος που έχεις ορίσει για το iframe. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, το ανενεργό κάθετο scrollbar, δέν το γλυτώνεις. Εστω τα pixel του. Οπότε το επόμενο λογικό βήμα είναι να "χρωματίσεις" το scrollbar. να του φτιάξεις style δηλαδή. Δέν λέω, κομπογιαννίτικος τρόπος. Αλλα συνήθως πιάνει.
Εικόνα

maria_thess
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2004 15:55

Scrolbar και div!

Δημοσίευση από maria_thess » 12 Ιαν 2005 11:23

Efxaristw Archangel, an kai mou fainetai parakseno na mi ginetai... Giati pragmati exw valei table sti selida mou, kai periorizw to platos. Ara to orizontio scrollbar den exei logo uparksis... Des gia paradeigma sto site tou multirama pou exei ena mikro plaisio aristera pou vazoun ta nea kai malista scrollarei mono tou... kati tetoio thelw, xwris vevaia na scrollarei giati emena einai olo to site mou stimeno sto kentriko iframe.
Ti les?

PS. Xairomai pou edw mesa milas kai katalavaineis oti kapoios akouei... Kalimera se olous

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

Scrolbar και div!

Δημοσίευση από ArchangelX » 12 Ιαν 2005 11:46

Κάτσε μαράκι γιατί μπερδέυτηκα. Ισως επειδή δέν είχα πιεί καφε. Anyway, στο παραπάνω κείμενο μου, όπου παίζει ύψος, βάλε πλάτος και το αντίστοιχο.

Απο εκεί και πέρα, να ξέρεις οτι όταν βάζεις table μέσα στην σελίδα του iframe, το table θα πρέπει να είναι 17 pixels μικρότερο απο το πλάτος του iframe αλλιώς θα δείς και το οριζόντιο scrollbar.

Αυτό που έχουν στα multirama με την κίνηση είναι ένα javaκι. Τίποτα ιδιαίτερο.

Μία πρόταση όσον αφορά το iframe σου είναι να βγάλεις το table απο μέσα του και να κάνεις στοίχηση με <p> ή με <div>. Να δείς για πότε στρώνει το θέμα...
Εικόνα

maria_thess
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2004 15:55

Scrolbar και div!

Δημοσίευση από maria_thess » 12 Ιαν 2005 13:59

Ara ginetai! Xairomai, alla na doume pws tha to kataferw...giati oso steno ki an kanw to periexomeno tis selidas, (px. mia leksi align left alla se polles sunexomenes seires) mou vgazei kai ta 2 scrollbars...
Molis diavasa to minima sou eipa "AXAaaa! Ta 17 pixels mou ftaigane". Alla telika oxi...
Isws ftaine ta css kai styles pou xrisimopoiw, kai oso ki an prospathw den mporw na ta diorthwsw...
Mipws ksereis poia attributes tou css epireazoun to platos?

thanks again... :)
maria

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

Scrolbar και div!

Δημοσίευση από ArchangelX » 12 Ιαν 2005 14:16

ο ορισμός σε px του πίνακα ή του εκάστοτε div ή p. Θα μπορούσες να δώσεις ένα λινκ να το δούμε λίγο εκτενέστερα?
Εικόνα

maria_thess
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2004 15:55

Scrolbar και div!

Δημοσίευση από maria_thess » 25 Ιαν 2005 12:13

Epistrefw meta apo kathisterisi imerwn, sorry. Archangel dustuxws auto den einai online gia na sou dwsw link. (By the way, i proigoumeni foto sou pigaine perissotero :-? )
Omws exw na prosthesw oti, enw opws elega to fardos einai periorismeno kai tha eprepe na min emfanizei tin orizontia mpara alla mono tin katheti, paratirisa ksafnika oti MONO o explorer me talaipwrei toses meres! O mozilla, netscape kai opera deixnoun mono tin katheti mpara (!!!!!) Etsi loipon, an kai exw xasei apeiro xrono na to dokimazw, kai i douleia mou telika den egine, par'ola afta niwthw ligo kalitera...
Efxaristw poli kai pali
maria

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Scrolbar και div!

Δημοσίευση από skeftomilos » 13 Φεβ 2005 15:09

Στη σελίδα http://tom.me.uk/html-to-css/center-vertically.html που ανέφερε το "geraki" περιγράφονται δύο αποτυχημένες προσπάθειες για το κεντράρισμα ενός DIV στο κέντρο του browser με χρήση CSS. Ο συγγραφέας καταλήγει ότι δεν υπάρχει λύση που να λειτουργεί σε όλους τους browsers. Από καθαρή περιέργεια δοκίμασα το παρακάτω απλό και εντελώς προφανές για να δω γιατί δε δουλεύει:

Κώδικας: Επιλογή όλων

.centered &#123;
  position&#58; absolute;
  top&#58; 25%;
  left&#58; 25%;
  width&#58; 50%;
  height&#58; 50%;
  background-color&#58; red;
  color&#58; white;
&#125; 
Όμως δουλεύει! Το δοκίμασα και στους τρεις κύριους browsers. Υποθέτω ότι ο συγγραφέας ήταν τόσο απορροφημένος στο να βρει την πιο απίθανη "χακιά" που παρέλειψε να εξετάσει το αυτονόητο.

Εικόνα
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης