Problima me include_path!Exw trelathei!

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
mihalisp
Δημοσιεύσεις: 123
Εγγραφή: 04 Ιουν 2002 03:00
Επικοινωνία:

Problima me include_path!Exw trelathei!

Δημοσίευση από mihalisp » 27 Δεκ 2004 02:49

Ax bre paidia akoyga ki egw oti einai eykoli h egkatastash se php,mysql kai apache ki exw xathei mesa se ola ayta ta configuration files poy prepei na peiraxtoyn.

Ebala sthn arxh to xmapp kai to easyphp poy ta kanoyn ola aytomata kolage h efarmogh(hlektroniko katasthma se php,apache,mysql) balame me ena filo pio palia php 4.2,apache 1,33,mysql 3.23 kai epaikse.

Mporei kapoios na moy eksigisei ti prepei na peiraksw sto include_path kai ti akribws kanei ayto?

se kathe selida kanw include ena arxeio connectdb.php to opoio kanei syndesh me th bash kai kanei include kapoia functions.php

Enw ola ta path sta php arxeia einai kala orismena opws(../connectdb.php) se 2-3 selides moy petaei lathos opws parakatw:

Warning: main(../functions/functions.php): failed to open stream: No such file or directory in c:\easyphp1.7\www\index\onlinecd\connectdb.php on line 16

Fatal error: main(): Failed opening required '../functions/functions.php' (include_path='.;C:\EasyPHP1.7\php\pear\') in c:\easyphp1.7\www\index\onlinecd\connectdb.php on line 16


parakatw dinw ta 2 arxeia to connectdb.php kai to sendmail.php poy kalei to connectdb.php


sendmail.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
include &#40;"connectdb.php"&#41;;
include &#40;"header.php"&#41;;
include&#40;"./users/user.php"&#41;;
?>
<script language="JavaScript1.2">

if &#40;document.all||document.getElementById&#41;
document.body.style.background="url&#40;'./images/email.gif'&#41; white center no-repeat fixed"

</script>
<center>
<font size=6><b>E-Mail !</b></font>
<hr color=black>
</center>
<br>
<br>.......
de mas endiaferei to meta html einai

kai to connectdb.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
class object &#123;&#125;;

$CFG = new object;

$CFG->dbhost = "127.0.0.1";
$CFG->dbname = "CDData";
$CFG->dbuser = "root";
$CFG->dbpass = "root";

$CFG->wwwroot = "/index/OnlineCD";
// initiate a session
session_start&#40;&#41;;
session_register&#40;"SESSION"&#41;;

require&#40;"../functions/functions.php"&#41;;
require&#40;"../functions/client_functions.php"&#41;;
require&#40;"../users/required.php"&#41;;

/* initialize the SESSION variable if necessary */
if &#40;! isset&#40;$SESSION&#41;&#41; &#123;
	$SESSION = array&#40;&#41;;
&#125;

/* initialize the CART array if necessary */
if &#40;! isset&#40;$SESSION&#91;"cart"&#93;&#41;&#41; &#123;
	$SESSION&#91;"cart"&#93;&#91;"items"&#93; = array&#40;&#41;;
	$SESSION&#91;"cart"&#93;&#91;"total"&#93; = 0;
&#125;


$link = mysql_connect&#40;$CFG->dbhost, $CFG->dbuser, $CFG->dbpass&#41; or die
&#40;"Unable to connect!"&#41;;

	mysql_select_db&#40;$CFG->dbname&#41;;

?>
mporei kaneis na me boithisei???sas eyxaristw

Άβαταρ μέλους
greek_manager
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1243
Εγγραφή: 21 Οκτ 2002 19:01
Τοποθεσία: Back to Greece
Επικοινωνία:

Problima me include_path!Exw trelathei!

Δημοσίευση από greek_manager » 27 Δεκ 2004 14:31

To /functions/functions.php υπάρχει?
aka thkouk
Football Manager - H ελληνική κοινότητα
παιχνιδια στρατηγικης - Παίξε Δωρεάν

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Problima me include_path!Exw trelathei!

Δημοσίευση από soteres2002 » 27 Δεκ 2004 19:53

koitakse basika efoson doulebeis se platforma linux to sostotero einai na kaneis include os eksis. px pes oti o parent gia to web einai o public_html kai exeis enan fakelo protected. tha ekanes

include("/usr/your_name/public_html/protected/somefile.php");

elpizo na katalabes!

Άβαταρ μέλους
greek_manager
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1243
Εγγραφή: 21 Οκτ 2002 19:01
Τοποθεσία: Back to Greece
Επικοινωνία:

Problima me include_path!Exw trelathei!

Δημοσίευση από greek_manager » 28 Δεκ 2004 02:52

Α τώρα το είδα το "c:\easyphp1.7\" στο warning.
Δεν μας λες αν η δομή των folders σου είναι σωστή? Στο loclahost είναι αυτό το πρόβλημα?
aka thkouk
Football Manager - H ελληνική κοινότητα
παιχνιδια στρατηγικης - Παίξε Δωρεάν

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Problima me include_path!Exw trelathei!

Δημοσίευση από soteres2002 » 30 Δεκ 2004 20:53

greek_manager έγραψε:Α τώρα το είδα το "c:\easyphp1.7" στο warning.
Δεν μας λες αν η δομή των folders σου είναι σωστή? Στο loclahost είναι αυτό το πρόβλημα?
den exei simasia. to localhost dixnei se ena orismeno directory.

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

Problima me include_path!Exw trelathei!

Δημοσίευση από softius » 31 Δεκ 2004 11:06

Αν δούμε το πρώτο αρχείο που μας δίνεις, προκύπτει ότι τα αρχεία sendmail.php, connectdb.php, header.php και το directory users βρίσκονται στο ίδιο directory.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
include &#40;"connectdb.php"&#41;;
include &#40;"header.php"&#41;;
include&#40;"./users/user.php"&#41;;
?> 
Αν δούμε όμως το δεύτερο αρχείο παρατηρούμε πως το directory users βρίσκεται ένα επίπεδο πιο πάνω από το connectdb.php. Εφόσον στο πρώτο αρχείο δεν παίρνεις κάποιο μήνυμα λάθους, μάλλον στο δεύτερο αρχείο τα require να έπρεπε να τα γράψεις ως εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

require&#40;"./functions/functions.php"&#41;;
require&#40;"./functions/client_functions.php"&#41;;
require&#40;"./users/required.php"&#41;;

Άβαταρ μέλους
greek_manager
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1243
Εγγραφή: 21 Οκτ 2002 19:01
Τοποθεσία: Back to Greece
Επικοινωνία:

Problima me include_path!Exw trelathei!

Δημοσίευση από greek_manager » 31 Δεκ 2004 14:14

soteres2002 έγραψε:
greek_manager έγραψε:Α τώρα το είδα το "c:\easyphp1.7" στο warning.
Δεν μας λες αν η δομή των folders σου είναι σωστή? Στο loclahost είναι αυτό το πρόβλημα?
den exei simasia. to localhost dixnei se ena orismeno directory.
:roll:

Άμα το είχε σε ένα php file το config αυτό στο localhost του και το είχε φορτώσει το site όπως είναι χωρίς αλλαγές σε έναν linux server όπου αγόραζε hosting θα έπαιζε ? :roll:

Είναι προφανές ότι έχει κάνει ένα λάθος με την δομή των directories και πρέπει να το βρει μόνος του, γιατί ούτε δυσκολο είναι, όυτε είναι κανείς από εμάς μέσα στο pc του , να του το βρει...
aka thkouk
Football Manager - H ελληνική κοινότητα
παιχνιδια στρατηγικης - Παίξε Δωρεάν

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες