Pia glosa programatismou protimate???

Γενικά θέματα για τις γλώσσες προγραμματισμού που δεν καλύπτονται από τις άλλες περιοχές της κατηγορίας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Pia glosa programatismou protimate???

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 23 Αύγ 2005 22:54

egw pavtos ksekivisa me GWbasic kai meta ekava logo
(kai afto giati tnv balave tov epomevo xrovo sta pc :P)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Pia glosa programatismou protimate???

Δημοσίευση από mrpc » 24 Αύγ 2005 01:07

Καλή η GW Basic! Θυμάμαι ότι ήταν ότι πιο κοντινό στην basic του ZX-Spectrum που την ήξερα πολύ καλά. Τελικά όμως άρχισα να μαθαίνω quick basic που ήταν καλύτερη... Και μετά pascal ένα διάστημα, μέχρι που το πήρα απόφαση ότι το dos ήταν πεθαμένο. Έτσι άρχισα να παίζω doom και ισύχασε το κεφάλι μου :p

Cmg__
Δημοσιεύσεις: 1710
Εγγραφή: 29 Μαρ 2005 22:40

Pia glosa programatismou protimate???

Δημοσίευση από Cmg__ » 24 Αύγ 2005 01:28

mrpc έγραψε:Έτσι άρχισα να παίζω doom και ισύχασε το κεφάλι μου :p

:violi: :violi: :violi: :violi: :violi: :violi: :violi:

yannis43
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 09 Απρ 2004 15:47
Τοποθεσία: Αθήνα

Pia glosa programatismou protimate???

Δημοσίευση από yannis43 » 24 Αύγ 2005 03:32

Εγώ μελετώ C++ και Java.

Η C++ είναι πάρα πολύ δύσκολη γλώσσα στην εκμάθηση ακόμα και για τα εντελώς βασικά (το C κομμάτι, λίγο strings, λίγο κλάσεις, λίγο templates, vectors, container classes κλπ.). Άσε που τα περισσότερα features είναι επικίνδυνα για έναν αρχάριο και μπορεί πολύ εύκολα να χάσεις τον έλεγχο. Έχω την εντύπωση ότι πήγαν να τα βάλουν όλα στη C++ και τα κάνανε θάλασσα.

H Java θέλει τον τρόπο της αλλά η υποστήριξη και τα resources είναι άφθονα και δεν έχεις παρά να την μελετήσεις με υπομονή και επιμονή.

Πάντως σε έναν εντελώς αρχάριο στον προγραμματισμό θα πρότεινα Python. Ευκολότατη στην εκμάθηση.

ΥΓ.
"If programming in Pascal is like being put in a straightjacket, then programming in C is like playing with knives, and programming in C++ is like juggling chainsaws."
Anonymous

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Pia glosa programatismou protimate???

Δημοσίευση από dva_dev » 28 Σεπ 2005 03:48

Οταν πρωτοήρθα σε επαφή με τους υπολογιστές ξεκίνησα όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι με την basic (locomotive basic που είχε ο AMSTRAD CPC6128). Αφού μπήκα στο κλίμα του προγραμματισμού και περισσότερο των παιχνιδιών, το γύρισα σε assembly (Z80A) για αρκετά χρόνια, κυρίως για να μπορώ να προσθέτω στα προγράμματα μου όλα αυτά τα εντυπωσιακά κόλπα που έκαναν τα παιχνίδια και με την basic δεν μπορούσαν να γίνουν (τι να σου κάνει μια interpreted γλώσσα με 8bit cpu στα 4MHz, με διαθέσιμη μνήμη ούτε 64KB αφού τα υπόλοιπα 64 ήταν σελιδοποιημένα και τα έβλεπες μόνο με assembly).
Αργότερα περνώντας φάσεις δοκιμών με διαφορετικούς υπολογιστές (atari, amiga, mac, pc) διαφορετικά λειτουργικά και γλώσσες προγραμματισμού (68xxx asm, 8088 asm, cobol - τι σίχαμα γλώσσα ήταν αυτή -, fortran, pascal, C) κατέληξα να δουλεύω σε PC (προσωπικά νομίζω πως δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά τουλάχιστον έχουν βελτιωθεί κατά πολύ σε σχέση με παλιότερα) χρησιμοποιώντας κατά 98% VC++ 2% VB+javascript+vbscript.
Δεν κατάφερα να ασχοληθώ με τη βιομηχανία παιχνιδιών όπως ήλπιζα στο ξεκίνημα μου (άλλωστε οι ελληνικές εταιρίες παιχνιδιών είχαν κλείσει πριν εγώ να μπορώ να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον προγραμματισμό) παρά ασχολούμαι με erp εφαρμογές διαχείρισης προσωπικού, μισθοδοσίας, βάσεις δεδομένων και τελείως πρόσφατα με το χώρο του web.
Εχοντας πάρει μια ικανοποιητική γέυση από τις γλώσσες προγραμματισμού κατέληξα ότι αυτή που με βολεύει τελικά είναι αυτή που είναι οικονομική στη σύνταξη (ακριβώς το αντίθετο από την cobol δηλαδή που για να κάνεις μια πρόσθεση θέλει μισό κιλό κώδικα), να είναι κοντά στη γλώσσα μηχανής, να είναι αντικειμενοστεφής χωρίς να σε δεσμεύει, και ο κώδικας των εφαρμογών που παράγεται να είναι γρήγορος και εκτελέσιμος από τον υπολογιστή χωρίς να χρειάζεται ενδιάμεσους μεταφραστές, και χωρίς να χρειάζεται να προσθέσεις στον υπολογιστή σου 50 κιλά βιβλιοθήκες.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Pia glosa programatismou protimate???

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 28 Σεπ 2005 10:19

dva_dev psimevos sto epagkelma dld e? :)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Pia glosa programatismou protimate???

Δημοσίευση από skeftomilos » 28 Σεπ 2005 15:25

Εντυπωσιακή βιογραφία προγραμματιστή! :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Cmg__
Δημοσιεύσεις: 1710
Εγγραφή: 29 Μαρ 2005 22:40

Pia glosa programatismou protimate???

Δημοσίευση από Cmg__ » 28 Σεπ 2005 23:46

Δηλαδή ποιά dva_dev ?

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Pia glosa programatismou protimate???

Δημοσίευση από dva_dev » 29 Σεπ 2005 01:26

(Visual) C++.
Προτιμώ σαν περιβάλλον τo Visual Studio 6 από το C++ Builder 6 γιατί ο C++ builder μου δίνει την αίσθηση ότι κάνει πολλά πράγματα "πίσω από την πλάτη μου". Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό απλώς δεν μου αρέσει.

LightForce
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3812
Εγγραφή: 13 Απρ 2003 23:49

Pia glosa programatismou protimate???

Δημοσίευση από LightForce » 29 Σεπ 2005 20:38

Προτιμώ την C, δεν έχω όμως ασχοληθεί πολύ μαζί της, 1+ χρόνο στο παρελθόν, έχω γράψει όμως αρκετά Dos προγραμματα.
Εχω δουλέψει αρκετα GW-Basic, Αmiga Basic, Visual Basic (έχω πάνω απο 500 project σε VB)
Eχω κάνει λίγο C++, όχι πολλά πράγματα όμως, παραδείγματα και ασκήσεις βιβλίων.
Ξέρω τα βασικά σε Assembly, και για την ώρα έχω κολήσει με την Actionscript του flash, και εχω ήδη ξαναρχίσει την C αλλά με αργούς ρυθμούς.

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Pia glosa programatismou protimate???

Δημοσίευση από xultimatex » 29 Σεπ 2005 22:04

Μιας και βρήκα όλους τους προγραμματιστές μαζί και είμαι στο ψάξιμο...
Έχετε τελειώσει κάποια σχολή; Αν ναι, ποια;
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
Bugman
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2003 20:39
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Επικοινωνία:

Pia glosa programatismou protimate???

Δημοσίευση από Bugman » 07 Οκτ 2005 17:23

Η πιο βολική γλώσσα για μεγάλα προγράμματα είναι η Visual Basic!
Απλά χρειάζεται να μάθει κανείς το API των windows....για να έχει αποτελέσματα!
Το βασικό πλεονέκτημα είναι να τρέχεις την εφαρμογή να την σταματάς με breakpoint, να αλλάζεις τον κώδικα ενώ είναι σε αναμονή εκτελέσεως, να βάζεις και άλλα breakpoints, να το αφήνεις να τρέχει μέχρι εκεί που θέλεις!
Προγραμματίζω με την VB 5. (δεν έχω άλλη).
Αγόρασα την VB .Net και την κοιτάω σαν κουτός! Σιγά μη θύμάμαι όλα τα objects και τα methods και τις παναγιά τα μάτια που έχει αυτή η γλώσσα!

Επειδή ξεκίνησα με BBC BASIC, έχω κολήσει με Procedures και Functions.
Συνέχισα με GFA BASIC (ATARI), Quick Basic και αμέσως μετά VB 5.

Προγράμματα:
Ηέκτρονική Αρχειοθέτηση (δουλεύει με OCX σκαναρίσματος του imagine της KODAK, Windows 98, αν τα αντιγράψετε σε XP θα δουλέψει και εκεί)
EuroCalc κομπουτεράκι Euro. Μαζί με τον κώδικα!
http://www.geocities.com/george_karras/ ... c_code.zip
http://www.geocities.com/george_karras/



Γλώσσα Προγραμματισμού, με δικό της περιβάλλον, με γραφικά, βάσεις δεδομένων τύπου mdb, πολυμέσα, Δίγλωσσο (θέλω να ανοίξω τον κώδικα αλλά δεν βλέπω κανέναν να ενδιαφέρεται)
www.m2000.tk

Επαγγελματικό Πρόγραμμα για Φωτογραφείο (τρώω ψωμάκι με αυτό καθημερινά...στο φωτογραφείο μου)
www.fotodigitallab.tk

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Pia glosa programatismou protimate???

Δημοσίευση από skeftomilos » 07 Οκτ 2005 19:10

Τουλάχιστον αναβάθμισε σε VB6 για να έχεις Split, Join και Replace functions, Functions να επιστρέφουν Arrays, και φυσικά ADO! Αλλά ακόμα καλύτερα πέτα τα όλα στο καλάθι των αχρήστων και πιάσε τη VB.NET που την έχεις αγοράσει ήδη. Μην τη φοβάσαι. Δε σου λέει κανείς να μάθεις απ'έξω όλα τα namespaces, όπως δε σου είπε κανείς να μάθεις όλο το Win32 API πριν ακουμπήσεις την classic VB. Θα δεις ότι η VB.NET είναι σε μεγάλο βαθμό compatible, και αρκεί να δουλέψεις μαζί της μερικές μέρες για να ρίξεις οριστικά μαύρη πέτρα πίσω στα παλιά. Όπως καταλαβαίνεις μιλάω εκ πείρας! :)

Υ.Γ. Just an opinion of course. :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Bugman
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2003 20:39
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Επικοινωνία:

Pia glosa programatismou protimate???

Δημοσίευση από Bugman » 07 Οκτ 2005 20:12

Κοίτα, όλες μου σχεδόν οι ρουτίνες σε VB, καλούν το API των Windows.
Τώρα για να πάω στη VB.Net πρέπει να βρω τις αντίστοιχες κλήσεις σε .Net, πράγμα δύσκολο.
Στο Foto Digital Lab έχω φτιάξει ένα στοιχείο ελέγχου που λειτουργεί ως ένα ή πολλαπλά κουμπιά με τρόπο τέτοιο ώστε να δείχνουν το γραφικό φόντο. Όταν πλησιάζεις το κουμπί "ανάβει" ένα shape της vb με καμπύλες γωνίες!
Η vb.net δεν υποστηρίζει τέτοια shape!
The Shape control in Visual Basic 6.0 has no equivalent in Visual Basic .NET. During upgrade, Shape controls are replaced with the Windows Forms Label control, with the BorderStyle property set to FixedSingle, and the BackColor, Width, and Height properties set to match the original control.
Και ξέρεις γιατί δεν έχει τα shapes η VB.NET; για να μην μπορούν να βγάλουν άλλοι GUI με καμπύλα κουμπιά, για να το κάνει μετά από δυο χρόνια η ίδια η Microsoft.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Pia glosa programatismou protimate???

Δημοσίευση από mrpc » 07 Οκτ 2005 22:44

Κυκλοφορούν ένα σωρό free contols για να κάνεις τέτοια πραγματάκια σε .net.

Απάντηση

Επιστροφή στο “γλώσσες προγραμματισμού - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης