Έχουμε 2 IP;

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας τα Windows και τα προγράμματά τους. Νέα & ειδήσεις.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
insane
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 19 Οκτ 2004 02:50

Έχουμε 2 IP;

Δημοσίευση από insane » 08 Ιαν 2005 01:15

Θέλω να ρωτήσω τον cordis-Administrator.
Όλοι μας "σχεδόν" έχουμε 2 ip. Εσύ βλέπεις και τις 2;
Γιατί χωρίς την ip του τηλεφώνου έχω την εντύπωση ότι δεν γίνετε δουλειά.

Matrox
Δημοσιεύσεις: 287
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2004 04:28

Έχουμε 2 IP;

Δημοσίευση από Matrox » 08 Ιαν 2005 01:28

Τι γίνεται με τις IP?
Αν έχουμε κάποιο Firewall όπως το zonealarm, δίνει την πραγματική IP έξω ή κάποια άλλη ψεύτικη και δεν μπορεί να βρεί κανένας από πού είμαστε?

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Έχουμε 2 IP;

Δημοσίευση από EneMe » 08 Ιαν 2005 01:33

insane έγραψε:Θέλω να ρωτήσω τον cordis-Administrator.
Όλοι μας "σχεδόν" έχουμε 2 ip. Εσύ βλέπεις και τις 2;
Γιατί χωρίς την ip του τηλεφώνου έχω την εντύπωση ότι δεν γίνετε δουλειά.
2 IP???

H μία είναι το μηχάνημα, η άλλη τί είναι; Δώρο;
Από τα λίγα που ξέρω κάθε dial-up χρήστης έχει 1 IP!
http://searchwebservices.techtarget.com ... p1,00.html

Μάλλον κάτι άλλο εννοείς!

(Από την IP που έγραψες αυτό το μήνυμα έχει postάρει κι άλλο μέλος του freestuff πάντως! Άρα δεν είναι στατική! :P )

Άβαταρ μέλους
insane
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 19 Οκτ 2004 02:50

Έχουμε 2 IP;

Δημοσίευση από insane » 08 Ιαν 2005 01:38

Απότι μέχουν πει οι 2 ip είναι:
1) ιp υπολογιστή
2) ip τηλεφώνου
Ξέρω ότι έτσι έχει επικοινωνία ο ΟΤΕ με την γραμή μας αλλά δεν ξέρω άμα σένα SITE μπορεί ο άλλος να δεις την ip τις γραμμή για να βρουν που είμαστε

Matrox
Δημοσιεύσεις: 287
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2004 04:28

Έχουμε 2 IP;

Δημοσίευση από Matrox » 08 Ιαν 2005 01:46

Λοιπόν από αυτά που γνωρίζω έχουμε μόνο μία IP κάθε φορά που κάνουμε μία σύνδεση και ο παροχέας μας δίνει κάθε φορά διαφορετική IP(εκτός αν έχουμε στατική και όχι δυναμική).
Από την ίδια IP μπορεί να έχουν κάνει κάποιο post και άλλοι αλλά ποτέ την ίδια ώρα που είμαστε εμείς συνδεμένοι.
Έτσι αν π.χ η otenet μου δώσει μία IP όταν συνδεθώ, δεν την δίνει σε κάποιον άλλο όσο εγώ είμαι ακόμη συνδεμένος και η IP είναι πάντα μοναδική.

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Έχουμε 2 IP;

Δημοσίευση από EneMe » 08 Ιαν 2005 01:50

Ακριβώς όπως τα είπε ο Matrox!

Τώρα, Matrox, για την δική σου απορία... Άλλο firewall, άλλο proxy server ας πούμε....

Matrox
Δημοσιεύσεις: 287
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2004 04:28

Έχουμε 2 IP;

Δημοσίευση από Matrox » 08 Ιαν 2005 02:05

Για ανάλυσε το για να μαθαίνουμε και εμείς.
Νομίζω πως κάποιες ρυθμήσεις στα firewalls δίναουν την επιλογή να εκπέμπεις μία fake IP.
Αν είναι έτσι μπορούνε να με βρούνε ή ίσως να μπορούνε?
proxy server μπορώ να έχω στον υπολογιστή μου ή είναι m;ono για LAN και internet share?
O proxy server δίνει μία IP για όλους τους υπολογιστές και είναι πραγματική ή ψεύτικη και δεν μπορούνε να μας βρούνε?

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Έχουμε 2 IP;

Δημοσίευση από Cha0s » 08 Ιαν 2005 03:47

IP τηλεφώνου;

Εγώ έχω και IP φούρνου μικροκυμάτων για να μπαίνω μέσω Internet και να ζεσταίνω το παστίτσιο όταν γυρνάω από την δουλειά να είναι έτοιμο στο πιάτο!

χαχαχαχα


Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Στον router μου που με 'βγάζει' στο internet έχει 8 ips πάνω γιατί έχει 8 interfaces.
Στο internet όμως βγαίνω με μία πάντα.
Ο κάθε χρήστης βγαίνει με μία και μοναδική σε όλο τον ΚΟΣΜΟ IP.
Δεν γίνεται να έχω ταυτόχρονα την ip κάποιου άλλου.

Αν μιλάμε για NAT εκεί αλλάζει λίγο το πράγμα (από ένα LAN με NAT όλοι οι χρήστες βγαίνουν με την ίδια IP αλλά εκεί πάμε σε άλλα πράγματα)

Τα firewall δεν εκπέμπουν ips.
Μπλοκάρουν εισερχόμενα connections τα οποία μπορεί να είναι κακόβουλα.

Ο proxy είναι μεσολαβητης για να συνδεθείς κάπου.

Αν εγώ τώρα κάνω ένα post κανονικά από την γραμμή μου θα βγάλει την IP μου.
Αν ρυθμίσω τον IE να χρησιμοποιεί κάποιο proxy όταν κάνω post (και γενικότερα όταν μπαίνω σε σελίδες - και ότι άλλο μου επιτρέπει ο proxy και μόνο) θα φαίνεται η IP του proxy και όχι η δικιά μου IP.

Επίσης δεν υπάρχει το 'δεν μπορούν να με βρούνε'
Τα πάντα Logάρονται αλλά δεν μπορώ εγώ ο ξεκάρφωτος να πάω να πω πείτε μου από ποιον έγινε το τάδε connection στον server μου και με την IP του να κάνω trace να δω από ποιον provider μπήκε και έτσι για πλάκα ο Provider να μου πει ναι ήταν ο τάδε και μπήκε την τάδε ώρα καλώντας από αυτον τον αριθμό τηλεφώνου.

Οτί γίνεται γίνεται - όχι όμως από κάποιον που απλά θέλει να βρει κάτι.
Μόνο για κανένα σοβαρό λόγω (το κράτος ίσως θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο σε κάποια συγκεκριμένη περίπτωση...)

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Έχουμε 2 IP;

Δημοσίευση από mrpc » 12 Ιαν 2005 11:45

IP τηλεφώνου δεν υπάρχει σε περίπτωση των εναλακτικών εταιριών (πχ vivodi) που χρησιμοποιούν voice over ip συστήματα; (είμαι άσχετος, μπορεί να λέω μ******ς).

Άβαταρ μέλους
versus-7
Δημοσιεύσεις: 227
Εγγραφή: 01 Μαρ 2004 03:23
Τοποθεσία: Bremen
Επικοινωνία:

Έχουμε 2 IP;

Δημοσίευση από versus-7 » 13 Ιαν 2005 02:39

Cha0s έγραψε: Επίσης δεν υπάρχει το 'δεν μπορούν να με βρούνε'
Τα πάντα Logάρονται αλλά δεν μπορώ εγώ ο ξεκάρφωτος να πάω να πω πείτε μου από ποιον έγινε το τάδε connection στον server μου και με την IP του να κάνω trace να δω από ποιον provider μπήκε και έτσι για πλάκα ο Provider να μου πει ναι ήταν ο τάδε και μπήκε την τάδε ώρα καλώντας από αυτον τον αριθμό τηλεφώνου.

Οτί γίνεται γίνεται - όχι όμως από κάποιον που απλά θέλει να βρει κάτι.
Μόνο για κανένα σοβαρό λόγω (το κράτος ίσως θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο σε κάποια συγκεκριμένη περίπτωση...)
yparxei mia etaireia pou ypostirizei oti den logarei http://www.findnot.com/

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Έχουμε 2 IP;

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 14 Ιαν 2005 11:38

mporei va mi logarei afti logarouve oloi oi alloi :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Απάντηση

Επιστροφή στο “Windows Software Guide”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης