πως θα κάνω το γύρω γύρο σταθερό;

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cracker
Δημοσιεύσεις: 417
Εγγραφή: 01 Δεκ 2003 11:50

πως θα κάνω το γύρω γύρο σταθερό;

Δημοσίευση από cracker » 13 Ιαν 2005 00:00

η ερώτηση είναι η εξής:

έχω φτιάξει μια σελίδα σε html. στην ουσία εχω φτιάξει το γύρω γύρω (εικόνες - γραμματα - links κτλ).

θέλω τώρα κάθε φορά που φτιάχνω μία νέα σελίδα να κρατάει το γύρω γύρω σταθερό και να αλλάζει μόνο το περιεχόμενο από μέσα.

πως μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο. με καταλαβαίνετε ή θέλετε περισσότερες διευκρινήσεις?

Άβαταρ μέλους
versus-7
Δημοσιεύσεις: 227
Εγγραφή: 01 Μαρ 2004 03:23
Τοποθεσία: Bremen
Επικοινωνία:

πως θα κάνω το γύρω γύρο σταθερό;

Δημοσίευση από versus-7 » 13 Ιαν 2005 02:05

afto ginetai me frames

Άβαταρ μέλους
cracker
Δημοσιεύσεις: 417
Εγγραφή: 01 Δεκ 2003 11:50

πως θα κάνω το γύρω γύρο σταθερό;

Δημοσίευση από cracker » 13 Ιαν 2005 09:18

δηλαδή?

αναλυτικά...

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

πως θα κάνω το γύρω γύρο σταθερό;

Δημοσίευση από patriot » 13 Ιαν 2005 11:17

Λάθος. Αυτό γίνεται με iframes και όχι με frames (τυπογραφικό; :wink: ).

Βάλε τον εξής κώδικα εκεί που θες να φαίνεται το περιεχόμενο:
<iframe frameborder="0" height="200" marginheight="0" marginwidth="0" scrolling="auto" src="index.html" width="200"></iframe>

Εξηγήσεις:
1) Frameborder = Οι εννιά στους δέκα χρήστες το αφήνουν 0. Μπορείς όμως να βάλεις και "10". Άλλον αριθμό δεν παίρνει.
2) Marginheight και marginwidth = πόση απόσταση θα έχουν τα άλλα αντικείμενα τις σελίδας από αυτό
3) Scrolling = auto / yes / no
4) Src = Ένα html source που θα μπαίνει το περιεχόμενο. Π.χ index.html


Άλλες εντολές που μπορείς να προσθέσεις:
id=""
style=""
name=""
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

πως θα κάνω το γύρω γύρο σταθερό;

Δημοσίευση από ThyClub » 13 Ιαν 2005 11:31

Σημαντικό: Μην ξεχάσεις να βάλεις ενα name στο iframe σου. Έτσι θα μπορείς να οδηγείς τα links σου εκεί με target="name_of_iframe" :wink:

Αν θυμάμαι καλά... είναι μερικά χρόνια που έχω να το χρησιμοποιήσω και δεν νομίζω να το χρησιμοποιήσω άλλη φορά :wink:

Άβαταρ μέλους
cracker
Δημοσιεύσεις: 417
Εγγραφή: 01 Δεκ 2003 11:50

πως θα κάνω το γύρω γύρο σταθερό;

Δημοσίευση από cracker » 16 Ιαν 2005 02:20

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. αλλά μου ακούγονται πολύ δύσκολα.

με dreamweaver δεν γίνετε τίποτα?

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

πως θα κάνω το γύρω γύρο σταθερό;

Δημοσίευση από ThyClub » 16 Ιαν 2005 03:03

Ναι αυτά που σου λέμε γίνονται και με DreamWeaver...

Έτοιμο το θές; :hammer:

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

πως θα κάνω το γύρω γύρο σταθερό;

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 16 Ιαν 2005 10:33

vomizo 8a ntav kalitera va xrisimopiiseis tables gia va kaveis afti tnv douleia kai miv katafebgeis se liseis frames. Argotera 8a katalabeis giati sto lew afto.
Oloi osoi asxoliouvte me selides perasave kai apo tnv fasi twv frames/iframes kavto gia arxi etsi alla proxorise amesa se tables
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

πως θα κάνω το γύρω γύρο σταθερό;

Δημοσίευση από Basilakis » 16 Ιαν 2005 12:39

Μπορείς να το κάνειε και με τα Templates της dreamwaever. Να δημιουργήσεις το template και να αφήσεις το μεσέο table editable.

Μπορείς να το κάνεις και με php αλά με την dreamwaever είναι ποίο εύκολο!

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

πως θα κάνω το γύρω γύρο σταθερό;

Δημοσίευση από ArchangelX » 16 Ιαν 2005 14:23

Rapid-eraser έγραψε:vomizo 8a ntav kalitera va xrisimopiiseis tables gia va kaveis afti tnv douleia kai miv katafebgeis se liseis frames. Argotera 8a katalabeis giati sto lew afto.
Oloi osoi asxoliouvte me selides perasave kai apo tnv fasi twv frames/iframes kavto gia arxi etsi alla proxorise amesa se tables
Και γιατί αυτό? Ειδικά όταν δέν χρησιμοποιεί php ή asp, αλλα html.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cracker
Δημοσιεύσεις: 417
Εγγραφή: 01 Δεκ 2003 11:50

πως θα κάνω το γύρω γύρο σταθερό;

Δημοσίευση από cracker » 20 Ιαν 2005 09:46

λοιπόν. φτιάχνω ένα αρχείο html. βάζω μέσα μόνο τα γύρω γύρω που θέλω να είναι σταθερά. και το μέσα το αφήνω κενό.

τώρα πως θα κάνω αυτό με τα tables που λέτε? (με dreamweaver μιλάω πάντα)

λογικά θα κάνω αυτό με τα tables θα αποθηκεύσω το αρχείο. και μετά θα κάνω ένα ξεχωριστό, θα αφήνω το γύρω γύρω κενό λέγοντας να παίρνει τα tables από το αρχικό αρχείο?

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

πως θα κάνω το γύρω γύρο σταθερό;

Δημοσίευση από Cha0s » 20 Ιαν 2005 10:07

Archangel έγραψε:
Rapid-eraser έγραψε:vomizo 8a ntav kalitera va xrisimopiiseis tables gia va kaveis afti tnv douleia kai miv katafebgeis se liseis frames. Argotera 8a katalabeis giati sto lew afto.
Oloi osoi asxoliouvte me selides perasave kai apo tnv fasi twv frames/iframes kavto gia arxi etsi alla proxorise amesa se tables
Και γιατί αυτό? Ειδικά όταν δέν χρησιμοποιεί php ή asp, αλλα html.
Ένα απλό παράδειγμα.

Είμαι στην σελίδα τάδε και έχω πάει στο τάδε section.
Στην γραμμή διευθύνσεων δεν αλλάζει το url γιατί το φορτώνει στο iframe/frame.

Κάνω εγώ bookmark την συγκεκριμένη σελίδα τώρα.
Μόλις πάω να την ξανανοίξω τότε θα μου βγάλει το Index γιατί έσωσε το url που υπάρχει στην γραμμή διευθύνσεων αγνοώντας το πιο frame είχα επιλεγμένο...

Σε μία μηχανή αναζήτησης μετά σου βγάζει ότι νάναι βλέποντας τις σελίδες των frames σαν σκέτες σελίδες...

Και αργότερα αν σκέφτεις και το πως μπορεί να εξελλιχθεί η σελίδα αν τώρα την έχεις σε html και αργότερα είναι αναγκαίο να πας σε php, asp, jsp κλπ τότε θα μπλέξεις χωρίς λόγο...


Παραδείγματα γιατί τα frames έχουν μειονεκτήματα μπορούν να βρεθούν ένα σωρό...

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

πως θα κάνω το γύρω γύρο σταθερό;

Δημοσίευση από ArchangelX » 20 Ιαν 2005 14:02

Λοιπόν. Να τα πάμε απο την αρχή. Τί εξυπηρετεί ένα site με frames? Ποιά είναι η ιδιαιτερότητα του? Γιατί να το κάνεις έτσι?

Η απάντηση είναι η "μούρη" όπως αναλύσαμε σε άλλο topic, και το user friendly interface του site. Τα γραφικά του site θα ανοίξουν μόνο μία φορά και ο χρήστης θα έχει τα μενού μπροστά του χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει το scrollbar για να τα ξαναβρεί. Συνήθως το χρησιμοποιούμε σε commercial websites οπου η ταχύτητα παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του πελάτη να αγοράσει το προιόν/την υπηρεσία/να ξαναεπισκευτεί το site.

Χρησιμοποιώ frames εδώ και πάρα πολύ καιρό και γνωρίζω καλά τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Το 90% των project μου είναι σε frames ή με iframes.

Πράγματι υπάρχουν αρνητικά σημεία (Εχε υπόψιν το target group αυτών των σελίδων). Δέν μετράω το url της σελίδας που βγαίνει στη γραμμή διευθύνσεων. Μήν λέμε ότι θέλουμε. Ομως, το οτι το bookmark είναι άχρηστο είναι δεκτό και ίσως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα απ όλα. Επίσης, πράγματι, η ιστορία με τις μηχανές αναζήτησης είναι παλούκι αλλα λύνεται και αυτό.

Το μεγαλύτερο gmt ξέρεις ποιο είναι? Ο χώρος. Αν το target group σου περιλαμβάνει τους πάντες, ε τον ποπό σου να χτυπάς κάτω, δέν έχεις περιθώρια χώρου πάνω απο 434px σε ύψος. Βλέπεις, ακριβώς τόσα είναι τα pixel του κενού ενός internet explorer σε ανάλυση οθόνης 800*600. Τεσπα...

Θα συμφωνήσω με αυτό που είπες οτι το επόμενο λογικό βήμα είναι η κατασκευή της σελίδας σε php. Στην τελική όμως να σου πώ κάτι? Θέλει πολυ περισσότερη δουλειά πράγμα που σημαίνει πολύ περισσότερο χρόνο. Και ο χρόνος σε έναν επαγγελματία είναι το α και το ω. Ελπίζω να συμφωνείς με αυτό.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cracker
Δημοσιεύσεις: 417
Εγγραφή: 01 Δεκ 2003 11:50

πως θα κάνω το γύρω γύρο σταθερό;

Δημοσίευση από cracker » 23 Ιαν 2005 01:58

παιδιά εγώ θα στήσω ένα site. αυτό το site θα έχει μέσα γύρω στις 30 σελίδες. γιατί θα είναι αγγλικά και ελληνικά.

αν χρειαστεί στο μέλλον να προσθέσω ένα banneraki πχ στα πλάγια, επειδή δεν θέλω να κάθομαι να φτιάχνω την αλλαγή και στις 30 σελίδες, θέλω να κάνω αυτά τα frames για να κάνω τις αλλαγές μόνο μια φορά στο μέλλον και να φαίνονται σε όλες τις σελίδες.

βαγγέλη thanks για τις οδηγίες αλλά υπάρχει άλλη λύση?

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

πως θα κάνω το γύρω γύρο σταθερό;

Δημοσίευση από ThyClub » 23 Ιαν 2005 02:43

αν χρειαστεί στο μέλλον να προσθέσω ένα banneraki πχ στα πλάγια, επειδή δεν θέλω να κάθομαι να φτιάχνω την αλλαγή και στις 30 σελίδες, θέλω να κάνω αυτά τα frames για να κάνω τις αλλαγές μόνο μια φορά στο μέλλον και να φαίνονται σε όλες τις σελίδες.
Είναι πολύ απλό. Δημιουργείς ενα div και το αφήνεις κενό. Οταν χρειαστεί να βάλεις banner προσθέτεις ενα css κανόνα και λές οτι το περιεχόμενο του div τάδε θα είναι το τάδε banner.

Βέβαια αυτό είναι πολύπλοκο αλλά όχι δύσκολο

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες