Ελαφρια Windows...

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας τα Windows και τα προγράμματά τους. Νέα & ειδήσεις.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Ελαφρια Windows...

Δημοσίευση από deninho » 24 Ιαν 2005 16:32

Λοιπόν, έχω ένα PIII 667MHz, 640MB RAM, HDD1: 40gb, DD2:10gb, VGA Geforce 420mx. Λοιπόν θέλω να του περάσω τα WinXP, αλλά θέλω να τα κάνω όσο πιο ελαφριά... Λοιπόν πρώτη ερώτηση: Pro ή Home;;; Και δεύτερον τι επιλογές να απενεργοποιήσω ώστε να ελαφρύνω κάπως το λειτουργικό;;; By the way το μηχάνημα θα είναι προς το παρόν για απλές χρήσεις: Internet, εφαρμογές γραφείου και κάτι τέτοια απλά

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27626
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Ελαφρια Windows...

Δημοσίευση από cordis » 24 Ιαν 2005 16:45

Windows XP Home and Professional Hardware Requirements

XP Home Minimum
P233 64 MB 1.5 GB Super VGA

XP Home Recommended
P300 128 MB 2.0+ GB Super VGA

XP Pro Minimum
P233 64 MB 1.5 GB Super VGA

XP Pro Recommended
P300 128 MB 2.0+ GB Super VGA
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
DNET
Δημοσιεύσεις: 531
Εγγραφή: 01 Απρ 2004 13:51
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Ελαφρια Windows...

Δημοσίευση από DNET » 24 Ιαν 2005 20:20

και καλά τώρα ότι τα XP θα τρέξουν σε Ρ300 με 128ΜΒ μνήμης....

μήπως να έβαζες τα 2000? όχι ότι στον δικό σου υπολογιστή δεν θα τρέξουν τα ΧΡ, αλλά καλύτερα τα 2000 (γνώμη μου...)

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Ελαφρια Windows...

Δημοσίευση από deninho » 24 Ιαν 2005 20:55

Βασικά σκεφτόμουν το Linux, αλλά λόγω ασυμβατότητας με κάποιο hardware, δε το βάζω. Win2k πουλάνε ακόμα; Αν ναι που μπορώ να βρω; Πάντως άμα ξέρει κανείς τι δε χρειάζονται τα Windows XP (βασικά θυμάμαι ένα άρθρο που έλεγε ποια services δε χρειάζονται ανάλογα με το λόγο χρήσης του πισιού) ας το πει...

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Ελαφρια Windows...

Δημοσίευση από Cha0s » 25 Ιαν 2005 11:50

Εφόσων έχεις μπόλικη RAM μια χαρά θα παίξουν...

Ο επεξεργαστής θα μπορούσε να είναι γρηγορότερος αλλά θα είναι οκ.

Βέβαια μην περιμένεις τρελές επιδόσεις αλλά βασικά πράγματα θα μπορείς να τα κάνεις άνετα.

Άβαταρ μέλους
Crypton-R-
Δημοσιεύσεις: 104
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 19:28
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Ελαφρια Windows...

Δημοσίευση από Crypton-R- » 25 Ιαν 2005 13:54

Egw exw ena p3 sta 800 me 320 ram kai einai ok.

Bale ta xp pro. Exoun ligotera problimata(apo ta home).
An exeis to service pack 2, bale opoia theleis.

Allakse tin emfanisi, apo xp se tupiki(win2000), kai min baleis wallpaper gia na exeis perissoteri mnimi.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Crypton-R- την 25 Ιαν 2005 13:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Ελαφρια Windows...

Δημοσίευση από Cha0s » 25 Ιαν 2005 13:55

Αν απενεργοποιήσεις ότι εφέ έχουν τα XP και βάλεις το κλασσικό theme θα είσαι μια χαρά.

Άβαταρ μέλους
megamak
Δημοσιεύσεις: 559
Εγγραφή: 13 Ιαν 2005 15:54
Τοποθεσία: Πάτρα, Μέγαρα

Ελαφρια Windows...

Δημοσίευση από megamak » 09 Φεβ 2005 17:42

Εγώ πάλι κατά ένα περίεργο τρόπο από τότε που απενεργοποίησα όλα τα εφέ και έβαλα το theme των κλασσικών Windows (πάλαι ποτέ Windows 95... : :cry: ) και από τότε τα ΧΡ μου τρώνε κάτι απίστευτα προβλήματα!! Από προβλήματα με τη μνήμη έως να κάνει επανεκκίνηση μόνο του!! Και χωρίς να έχει κανένα γνωστό ιό... Περίεργα πράγματα... :roll:

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

Ελαφρια Windows...

Δημοσίευση από ArchangelX » 09 Φεβ 2005 18:51

Σε ένα παλιό laptop που έχω (Intel celeron 700, 128Mb ram, 6G δίσκο), έβαλα τα pro με SP1. Μετά απο κάποιες μικροαλλαγές που έκανα στο taskbar, πήγα performance, και αφού επέλεξα το best performance, επέλεξα σαν εμφάνιση πάλι το style των XP. Δέν το περίμενα αλλα έτρεχε κανονικότατα.

Υπόψιν. Χωρίς AV, firewall και άλλα προγράμματα που προσθέτουν διεργασίες.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Ελαφρια Windows...

Δημοσίευση από Cha0s » 09 Φεβ 2005 23:09

Αν δεν υπάρχει Firewall, Antispyware & Antivirus εγκατεστημένο τα Windows πετάνε κυριολεκτικά!

Μιλάμε για πολύ αισθητή διαφορά και σε καλά μηχανήματα!

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Ελαφρια Windows...

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 11 Φεβ 2005 11:04

Με το μιχανιμα που εχεις δε χριαζεται να τα κανεις πιο ελαφρια!Παντως υπαρχουν πολλά που μπορεις να κανεις.Καταρχειν για Home δεν το συζιταω εγω μη τα αναφερεις καν.Ο πυρινας τους ειναι ο ιδιος "ιλιθιος"(Στιριζονται και οι δυο στα παλεοτερα WinNT).Απλα οταν θα τα κανεις εγκατασταση και μπεις στα XP κανε τα εξεις:Δεξι κλικ στο ικονιδιο ο ηπολογιστης μου και πανε στις ιδιοτιτες.Πανε στην καρτελα για προχοριμενους.Κανε κλικ εκει που λεει επιδοσεις και ρυθμισεις.Θα ανιξει ενα αλο παραθιρω και κανε κλικ στην επιλογη ριθμιση για βελτιστη αποδοση και πατα ΟΚ.Μετα στην επιφανια εργασιας κανε δεξι κλικ σε ενα κενο μερος , θα εμφανιστει ενα αναδιομενο μενου πατα ιδιοτιτες.Στην καρτελα που εμφανιζεται στο Θεμα βαλε κλασικα windows και πατα ΟΚ.Και τελος Στη μπαρα εργασιων κατω στο μενου εναρξη κανε διπλα απτιν εναρξη δεξι και ιδιοτιτες.Πανε στη καρτελα Μενου "Εναρξη" πανω δεξια και κατα στην επιλογη κλασικο μενου ενορξη.Τελος μπορεις να ρυθμισεις πιες εφαρμογες θα ξεκινανε μαζι μετα windows πιγενοντας στη εναρξη-Εκτελεση και πληκτρολογοντας MsConfig.Κανε κλικ στο τελευτεο καρτελακι εκινιση και απο εκει μπορεις να επιλεξεις τι θα ξεκιναει μαζι μετα windows.(Το ξερς σε κουρασα!!)

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Ελαφρια Windows...

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 11 Φεβ 2005 11:26

Παρεπιπτοντος παρακατω καπου διαβασα να προτινουν Win2000. Γνωμη μου ειναι πως οχι.Εγω ετρεχα με τις ριθμισεις που προανεφερα τα XP Pro σε PIII 450 με 96ΜΒ RAM και GPU OnBoard της intel χωρις προβλιματα.Παντως αν το BIOS σου δινει τη δινατοτιτα να κανεις overcloking τη CPU μπορεις να την ανεβασεις αρκετα(αν ξερεις να το κανεις).Τον PIII εγων τον εφτασα στα 700ΜΗz απο 450Mhz.Ισως ο δικος σου να πιγενει και 900-950ΜΗz.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Ελαφρια Windows...

Δημοσίευση από Cha0s » 11 Φεβ 2005 18:01

Connor MacLeod έγραψε:Παρεπιπτοντος παρακατω καπου διαβασα να προτινουν Win2000. Γνωμη μου ειναι πως οχι.
Θα μπορούσες να το αιτιολογήσεις το όχι; :-?

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Ελαφρια Windows...

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 13 Φεβ 2005 15:34

parepiptovtos gia va miv avoigo allo thread ...

mporei kapoios va mou poulizei eva license gia windows 2000 pro ?

Giati psaxvo sta katastimata kai dev briskw gmt tpt
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

LightForce
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3812
Εγγραφή: 13 Απρ 2003 23:49

Ελαφρια Windows...

Δημοσίευση από LightForce » 13 Φεβ 2005 16:00

Μιά που μιλάμε για windows ρίχτε και ένα γιαουρτάκι στον Βill, με το κουμπί..




we love you .. :yea:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Windows Software Guide”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης