[solved] <select> to switch case

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

[solved] <select> to switch case

Δημοσίευση από chchrist » 27 Ιαν 2005 19:50

Χαιρετώ τα μέλη του freestuff και τουσ ζητώ να μου δώσουν τα φώτα τους :wink:

Έχω την εξής φόρμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form action="langselect.php" method="post">
Select language&#58;

<select name="languages">

 <option value="english">English</option>
 <option value="greek">Greek</option>
 <option value="deutch">Deutch</option>

</select>

<input type="submit" value="Go" />

</form>

Και θέλω όταν επιλέξει ο χρήστης την γλώσσα του να πηγαίνει στην αντίστοιχη σελίδα μέσω αυτού του κώδικα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

switch&#40;$_POST&#91;'languages'&#93;&#41;&#123;

  case "english" &#58;
   
    header&#40;"Location&#58;http&#58;//".$_SERVER&#91;'SERVER_NAME'&#93;."/Tracofin/tracofinen.html"&#41;; 
	
      break;

  case "greek" &#58;

    header&#40;"Location&#58;http&#58;//".$_SERVER&#91;'SERVER_NAME'&#93;."/Tracofin/tracofingr.html"&#41;;
  
      break;


  case "deutch" &#58;

   header&#40;"Location&#58;http&#58;//".$_SERVER&#91;'SERVER_NAME'&#93;."/Tracofin/tracofinde.html"&#41;;
   
      break;

&#125;

?>
Το πρόβλημα είναι οτι δεν δουλεύει....Βγαίνει απλά άδεια η σελίδα langselect.php (που περιέχει τον κώδικα) . Τι κάνω λάθος;

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

[solved] <select> to switch case

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 27 Ιαν 2005 20:57

av sou dixvei tov kodika malov o server pou trexeis to sigkekrimevo php arxeio dev exei php

kata ta alla mou fevete eivai sosto av eksereseis pos stnv header()

meta to Location: prepei va afiseis eva kevo kai meta to http:// .

Av dev sou kavei ka8olou redirect fteei afto .

Episis av se odigei se 404 error simevei pos kati dev paei kala sta path sou.

Bebea afto pou kaveis dev kserw kata poso to kaveis apla gia va ma8eis to switch n giati efarmogi
pavtos dev eivai poli leitourgikos o tropos pou skeftikes ka8os kai me eva aplo javascript 8a mporouses va petixeis to idio apotelesma.

Av i8eles va aksiopiiseis tnv php gia va kaveis pologloso to site sou xoris va xriazete va allazeis grafiko apla ta keimeva iparxouve ligo pio siv8etoi tropoi alla kerdizeis se xrovo :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

[solved] <select> to switch case

Δημοσίευση από chchrist » 27 Ιαν 2005 21:13

Ναι το ξέρω οτι γίνεται με javascript αλλά ήθελα να μάθω την switch όπως είπες. Όταν λες πιο σύνθετοι τρόποι ποιούς εννοείς. Ξέρω οτι γίνεται με το Google Language Translation Services. Πάντως κώδικα δεν μου βγάζει στην οθόνη (οπότε γίνεται parse) αλλά το script δεν δουλεύει.... δεν καταλαβαίνω γιατι. Βγαίνει μια ασπρη σελίδα με <html><body></body></html> σαν source.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

[solved] <select> to switch case

Δημοσίευση από ThyClub » 27 Ιαν 2005 21:47

στο header() δοκίμασε αυτό:
header("refresh: 4; url=http://".$_SERVER['SERVER_NAME']."/Tracofin/tracofinen.html");
Όπου 4 ο χρόνος που θέλεις να περιμένει ο χρήστης μέχρι να γίνει το refresh

Αυτό ίσως δουλέψει :wink:

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

[solved] <select> to switch case

Δημοσίευση από chchrist » 27 Ιαν 2005 21:55

Δυστυχώς δεν δουλεύει ούτε αυτό.....(τα νεύρα μου!!)
Πάω να φάω ένα προφιτερόλ να ξεχάσω.....

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

[solved] <select> to switch case

Δημοσίευση από ThyClub » 27 Ιαν 2005 22:40

Κάνε ενα echo $_SERVER['SERVER_NAME'];

και ένα --> echo $_POST['languages'];

και γράψε εδώ τι σου βγάζει.

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

[solved] <select> to switch case

Δημοσίευση από chchrist » 27 Ιαν 2005 22:47

Για το echo $_SERVER['SERVER_NAME']; μου βγάζει το όνομα του server αλλά για το άλλο τίποτα....Μήπως κάποια ρύθμιση στο php.ini ;

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

[solved] <select> to switch case

Δημοσίευση από ThyClub » 27 Ιαν 2005 23:09

Κάνε αυτό:
$lang=$_POST['languages'];

και στο switch κάντο:
switch($lang){

case "english" :

...

...

...
κτλ κτλ
Αν δουλέψει έτσι τότε ή στραβά αρμενίζουμε ή...

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

[solved] <select> to switch case

Δημοσίευση από chchrist » 27 Ιαν 2005 23:53

Δεν το πιστεύω δούλεψε....Ούτε καν πήγε εκεί το μυαλό μου...Ευχαριστώ πολύ ThyClub!
Άραγε πως εξηγείται αυτό τώρα; Είναι απλά bug του switch όταν σχετίζεται με forms;

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

[solved] <select> to switch case

Δημοσίευση από ThyClub » 28 Ιαν 2005 00:50

Κάτι τέτοιο... Δεν ξέρω σήμερα το πρόσεξα. Ίσως και το config της php :wink:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες