Καταχώρηση με ... ημερομηνία λήξης

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Καταχώρηση με ... ημερομηνία λήξης

Δημοσίευση από Cha0s » 03 Φεβ 2005 13:58

Χμμμ

Τοπικά το δοκιμάζεις;

Έχεις dns server τοπικά με σεταρισμένα τα reverse dns ώστε να σου κάνει resolve η PHP το hostname σου από την IP που μπαίνεις;

Άβαταρ μέλους
elavd
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 16 Σεπ 2004 00:04
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Καταχώρηση με ... ημερομηνία λήξης

Δημοσίευση από elavd » 03 Φεβ 2005 14:04

Oχι... Τι είναι αυτό ??? :lol: :lol: :-?

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Καταχώρηση με ... ημερομηνία λήξης

Δημοσίευση από Cha0s » 03 Φεβ 2005 14:05

Δοκίμασε να τρέξεις το script σε κάποιον server στο internet να δεις αν σου γυρνάει το hostname.

Αν στο γυρνάει τότε είσαι οκ.

Να στήσεις DNS Server τοπικά μόνο και μόνο για ένα script δεν αξίζει :P

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Καταχώρηση με ... ημερομηνία λήξης

Δημοσίευση από Cha0s » 03 Φεβ 2005 14:09

Και για να είναι και πιο ολοκληρωμένο το τόπικ :P

DNS είναι ένα σύστημα που μεταφράζει τα hostnames (πχ www.freestuff.gr) σε μία IP.

Τα Reverse DNS κάνουν το ανάποδο.
Λες ότι η IP 10.26.35.65 θα αντιστοιχεί στο hostname server.kati.com για παράδειγμα.

Ποτέ δεν μπορούσα να εξηγήσω σωστά το τι είναι DNS.

Αν κάποιος έχει καλύτερο λέγειν ας το κάνει :)
Rapid0;;; :lol:

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Καταχώρηση με ... ημερομηνία λήξης

Δημοσίευση από mrpc » 03 Φεβ 2005 14:17

Cha0s σίγουρα είναι απόλυτα κατανοητό αυτό που λες.

Άβαταρ μέλους
elavd
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 16 Σεπ 2004 00:04
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Καταχώρηση με ... ημερομηνία λήξης

Δημοσίευση από elavd » 03 Φεβ 2005 14:21

Υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιώ σε ένα εξωτερικό script στέλνοντας την IP που θέλω, και να μου επιστρέφει το HOST NAME?

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Καταχώρηση με ... ημερομηνία λήξης

Δημοσίευση από Cha0s » 03 Φεβ 2005 14:22

Δεν κατάλαβα τι εννοείς.

Εξωτερικό Script ;
Δηλαδή;

Και όταν λες να στέλνεις την IP τι εννοείς;

Άβαταρ μέλους
elavd
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 16 Σεπ 2004 00:04
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Καταχώρηση με ... ημερομηνία λήξης

Δημοσίευση από elavd » 03 Φεβ 2005 14:24

Γράφοντας στον κώδικα μου $_SERVER["REMOTE_ADDR"] θα έχω την IP σωστά?
Υποθέτω ότι ίσως υπάρχει κάποιο free script που μπορεί να ενσωματωθεί στον κώδικά μου και την $ip που θα έχω αποθηκεύσει, να την μετατρέπει σε DNS.
(Για να πω και την αλήθεια δεν μου είναι και τόσο απαραίτητο το hostname, αλλά αν μπορώ να το έχω, γιατί όχι;)

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Καταχώρηση με ... ημερομηνία λήξης

Δημοσίευση από Cha0s » 03 Φεβ 2005 14:43

Σε τοπικό επίπεδο (αν η IP σου είναι πχ 192.168.0.χ) όπως και να έχει αν δεν υπάρχει DNS Server πάλι δεν θα γίνεται resolve.

Στο Internet δεν χρειάζεται να μπεις σε τέτοια διαδικασία καθώς το script που θα χρησιμοποιήσεις κάνει την ίδια δουλεια με το REMOTE_HOST.

Οπότε δεν κερδίζεις κάτι.

Άβαταρ μέλους
elavd
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 16 Σεπ 2004 00:04
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Καταχώρηση με ... ημερομηνία λήξης

Δημοσίευση από elavd » 03 Φεβ 2005 14:51

Δεν πειράζει... Καλή είναι και η ΙΡ! Μη τα θέλουμε όλα δικά μας!!!! :)
Εικόνα

aetos
Δημοσιεύσεις: 182
Εγγραφή: 24 Αύγ 2003 09:00
Τοποθεσία: Evia
Επικοινωνία:

Καταχώρηση με ... ημερομηνία λήξης

Δημοσίευση από aetos » 03 Φεβ 2005 19:27

po po re pedi mou epipedo. Niotho ilithios.
iparxi pote periptosi na matho php?

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Καταχώρηση με ... ημερομηνία λήξης

Δημοσίευση από ThyClub » 03 Φεβ 2005 19:36

po po re pedi mou epipedo
:victory:
Niotho ilithios.
Γιατί;
iparxi pote periptosi na matho php?
Αυτό έλεγα κι εγώ πρίν 1 χρόνο.

Υπάρχει και με πολλές πιθανότητες

Άβαταρ μέλους
elavd
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 16 Σεπ 2004 00:04
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Καταχώρηση με ... ημερομηνία λήξης

Δημοσίευση από elavd » 03 Φεβ 2005 20:46

aetos αν και δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει γιατί και εγώ είμαι στα πρώτα βήματα της PHP, πιστεύω ότι αν προσπαθήσεις μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα αρκεί να δουλεύεις σε ένα υπαρκτό πρόβλημα.
Θέλω να πω ότι εγω γενικότερα μισούσα τον προγραμματισμό γιατί προσπαθούσα να μάθω γλώσσες που μου ήταν εντελώς αδιάφορες, γιατί δεν είχα ένα στόχο στο τι ήθελα να φτιάξω.
Με την PHP είναι αλλιώς. Έχω ιδέες που θέλω να τις δω να λειτουργούν και πιθανόν να εξυπηρετούν και κάποιον άλλον... Ε, όπως και να έχει, αυτό είναι ένα παραπάνω κίνητρο για να ασχοληθείς πιο "ζεστά"...:)
Άλλωστε και δε το λέω για κολακεία, την παραμικρή ηλίθια ερώτηση στην απαντάνε τα παιδιά στο freestuff στο άψε σβήσε (για του λόγου το αληθές, κοίτα στο συγκεκριμένο thread την ώρα που έστειλα ορισμένα ερωτήματα και την ώρα που έλαβα απάντηση και θα καταλάβεις πολλά ;))
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες