Αλγόριθμοι Ταξινόμησης *** java

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

Αλγόριθμοι Ταξινόμησης *** java

Δημοσίευση από tsiger » 05 Φεβ 2005 13:27

Bubble Sort VS Quick Sort

Και οι δυο αλγοριθμοι ειναι πολυ αργοι για παρα πολλα στοιχει αλλα για παραδειγμα μέχρι 100 στοιχεια λειτουργουν αρκετα γρηγορα.

Για ταξινόμηση πολλών στοιχείων καλο θα ητανε να χρησιμοποιησετε τον Αλγόριθμο Odd-Even Transposition Sort ή για απίστευτα γρήγορα αποτελέσματα τον Αλγόριθμο Shear Sort. Για τους πρώτους 2 αλγόριθμους παραθέτω κώδικα:

BUBBLE SORT ** JAVA

Κώδικας: Επιλογή όλων

class BubbleSortAlgorithm extends SortAlgorithm {
    void sort(int a[]) throws Exception {
	for (int i = a.length; --i>=0; )
	    for &#40;int j = 0; j<i; j++&#41; &#123;
		if &#40;stopRequested&#41; &#123;
		    return;
		&#125;
		if &#40;a&#91;j&#93; > a&#91;j+1&#93;&#41; &#123;
		    int T = a&#91;j&#93;;
		    a&#91;j&#93; = a&#91;j+1&#93;;
		    a&#91;j+1&#93; = T;
		&#125;
		pause&#40;i,j&#41;;
	    &#125;
	pause&#40;-1,-1&#41;;
    &#125;
&#125;

QUICK SORT ** JAVA

Κώδικας: Επιλογή όλων

class QSortAlgorithm extends SortAlgorithm &#123;
    void sort&#40;int a&#91;&#93;, int lo0, int hi0&#41; throws Exception &#123;
	int lo = lo0;
	int hi = hi0;
	pause&#40;lo, hi&#41;;
	if &#40;lo >= hi&#41; &#123;
	    return;
	&#125;
	int mid = a&#91;&#40;lo + hi&#41; / 2&#93;;
	while &#40;lo < hi&#41; &#123;
	    while &#40;lo<hi && a&#91;lo&#93; < mid&#41; &#123;
		lo++;
	    &#125;
	    while &#40;lo<hi && a&#91;hi&#93; > mid&#41; &#123;
		hi--;
	    &#125;
	    if &#40;lo < hi&#41; &#123;
		int T = a&#91;lo&#93;;
		a&#91;lo&#93; = a&#91;hi&#93;;
		a&#91;hi&#93; = T;
		pause&#40;&#41;;
	    &#125;
	&#125;
	if &#40;hi < lo&#41; &#123;
	    int T = hi;
	    hi = lo;
	    lo = T;
	&#125;
	sort&#40;a, lo0, lo&#41;;
	sort&#40;a, lo == lo0 ? lo+1 &#58; lo, hi0&#41;;
    &#125;

    void sort&#40;int a&#91;&#93;&#41; throws Exception &#123;
	sort&#40;a, 0, a.length-1&#41;;
	pause&#40;-1,-1&#41;;
    &#125;
&#125;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tsiger την 09 Φεβ 2005 09:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Αλγόριθμοι Ταξινόμησης *** java

Δημοσίευση από Cha0s » 05 Φεβ 2005 17:27

Πολύ Καλό!

Συγχαρητήρια :)

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Αλγόριθμοι Ταξινόμησης *** java

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 05 Φεβ 2005 19:36

Popo ti mou 8imises twra ... Programtismo 2 ... perito va sou pw oti o tomos tis avalisis aglori8mov eixe kamoia 300aria algori8mous movo gia taksivomisi ... xoris va logariazo fazzy kai vebronikes diatakseis :P

paw va kavw eva mpavio avgxo8ika movo pou ta ksavaskeftika
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

Αλγόριθμοι Ταξινόμησης *** java

Δημοσίευση από tsiger » 05 Φεβ 2005 19:50

giati ore? kai gw simera ta thimithika pou epesa panw se kati simeiwseis.. de peirazei as agxothikes olo kai kapoios tha 3ekinaei molis twra me ola auta.. xexe.. pragmatika yparxoun polloi algorithmoi proswpika 3exwrisw ton shear sort. Xreiastike kapoies fores na ta3inomisw kamposa stoixeia (merika ekatomiria) kai den xampariazei mia..:)

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Αλγόριθμοι Ταξινόμησης *** java

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 05 Φεβ 2005 20:02

gia meva o pio praktikos aglori8mos taksivomisis legete
"ek8etiki diadiki ipoxorisi"

Kai briskei efarmogi sta ilektrovika pio sigkekrimeva sta diktia se pipedo bits
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Αλγόριθμοι Ταξινόμησης *** java

Δημοσίευση από geraki » 06 Φεβ 2005 11:45

:clap: +fav
Εικόνα &#8592; Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Άβαταρ μέλους
viktoras
Δημοσιεύσεις: 963
Εγγραφή: 05 Απρ 2001 03:00
Τοποθεσία: Γαλάτσι, Αθήνα
Επικοινωνία:

Αλγόριθμοι Ταξινόμησης *** java

Δημοσίευση από viktoras » 08 Φεβ 2005 23:58

Μήπως να γινόταν split το αρχικό post του topic ώστε να πάει ο PHP κώδικας στο σωστό μέρος; [Εγώ δεν θα κοίταγα ποτέ εδώ]
Γιατί τα classes που δίνεις tsiger είναι καταπληκτικά!
<?="Hello Freestuff";?>
Quality hosting by Cityhost

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Αλγόριθμοι Ταξινόμησης *** java

Δημοσίευση από Cha0s » 09 Φεβ 2005 09:33

Βασικά επειδή είναι σε ένα post και ο PHP Κώδικας και ο Javascript κώδικας αν μπορεί ο Μάκης ας τα ξεχωρίσει με edit και δέυτερο post.

Προσωπικά δεν θέλω να κάνω edit το μύνημα του για αυτό τον σκοπό.

Δεν μου αρέσει να κάνω edit μυνήματα αλλων όπως με ενοχλεί αφάνταστα να μου το κάνουν (φυσικά όχι σε αυτό το forum αλλά γίνεται αλλού...)

Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

Αλγόριθμοι Ταξινόμησης *** java

Δημοσίευση από tsiger » 09 Φεβ 2005 09:57

done boy. metaferete ta stis katalliles katigories. Oh.. it's java not javascript!

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Αλγόριθμοι Ταξινόμησης *** java

Δημοσίευση από Cha0s » 09 Φεβ 2005 10:00

Σωστός ;)

Άβαταρ μέλους
stratakis_stavros
Δημοσιεύσεις: 103
Εγγραφή: 13 Οκτ 2004 21:12
Επικοινωνία:

Αλγόριθμοι Ταξινόμησης *** java

Δημοσίευση από stratakis_stavros » 26 Φεβ 2005 14:20

Ωραίος για άλλη μια φορά !

Ειμαί στο 4ο έτος φοιτητής και ο κώδικας αυτός μας το ζητούσανε πριν 2 χρόνια θέμα να το γράψουμε έπερνε 1.5 μονάδα!

Τι μου θύμισες

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες