Έλεγχος του χρόνου εκτέλεσης ενός MovieClip???

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Sephiroth
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 04 Φεβ 2005 16:49

Έλεγχος του χρόνου εκτέλεσης ενός MovieClip???

Δημοσίευση από Sephiroth » 05 Φεβ 2005 16:18

Λοιπόν... Είμαι σχεδόν noob στο Action Script του Flash και λέω σχεδόν γιατί έχω κάποιες σχετικές γνώσεις σε C, C++, Prolog & Java. Να λοιπόν τι θέλω να κάνω...
Έστω ότι στη βασική Scene 1 έχω μόνο 2 Frames. Στο πρώτο δημιουργώ ένα movie clip και κάνω ένα μικρό tweening δημιουργώντας ένα animation 15 frames... Θέλω μόλις παίξει μία φορά αυτό το animation μία φορά, τότε να πηγαίνει στο 2ο frame της βασικής ταινίας και να σταματάει και εκεί για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα... Δοκίμασα πάντως κάποιους προφανείς τροπους με if gotoAndStop κ.α αλλά δεν κατάφερα τίποτα... Αυτό το πρόβλημα είναι το βασικότερο που με έχει αποτρέψει από το να συνεχίσω το development ενός μικρού παιχνιδιού...

Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

Έλεγχος του χρόνου εκτέλεσης ενός MovieClip???

Δημοσίευση από tsiger » 05 Φεβ 2005 19:39

afou stamatisei ekei gia ena prokathorismeno diastima meta ti tha kanei?
fantazomai pws prepei na ftia3eis ena sistima kathisteris xrisimopoiontas enan timer.. xontrika pistevws pws:

1. arxikopoieis enan timer
2. dilwneis tin kathisterisi
3. ekteleis mia allh routina meta to perasma tou xronou.

Άβαταρ μέλους
Sephiroth
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 04 Φεβ 2005 16:49

Έλεγχος του χρόνου εκτέλεσης ενός MovieClip???

Δημοσίευση από Sephiroth » 06 Φεβ 2005 12:06

Να σου πω... Εγώ έβαλα μια if στο πρώτο από τα δύο frames της αρχικής ταινίας (Scene 1) που θέλω να δημιουργήσω. Έθεσα επίσης μια μεταβλητή move και την αρχικοποίησα σε 0. Έτσι έγραψα στην if ότι αν αυτή η μεταβλητή είναι 0 τότε stop();. Αυτό σημαίνει πως η ταινία θα παγώσει στο frame αυτό... Παρ' όλα αυτά, τα movieclips αυτού του frame παίζουν κανονικά. Πήγα λοιπόν στο τελευταίο frame του μοναδικού της movieclip και έθεσα τη μεταβλητή move να είναι 1 έτσι ώστε να φύγει από το if και να συνεχίσει για το frame 2 επιτέλους. Πάντως, δε δούλεψε... Φαινόταν να μην ξαναελέγχει τη συνθήκη if και έτσι έμενε στο frame 1 παίζοντας συνέχεια το ίδιο movieclip.
Θα εξηγήσω καλύτερα τι θέλω να πετύχω: Θέλω να φτίαξω ένα μικρό παιχνίδι και στην αρχή στο βασικό timeline στο 1ο frame να εισάγω ένα μικρό logo(movie clip) με το όνομά μου, να το παίζει μία φορά και να μπαίνει στο κεντρικό μενού του παιχνιδιού στο 2ο frame.Την ίδια τακτική θέλω να ακολουθήσω και παρακάτω στο παιχνίδι για να κινούμαι απο frame σε frame όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις. Γενικότερα θέλω τα frames στο αρχικό timeline να αποτελούν μικρά ολοκληρωμένα videakia η interactive videakia έτσι ώστε να συμβαίνουν τα events και απλά να αλλάζω frames.
Ελπίζω να καταλάβατε περίπου τι εννοώ...

LightForce
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3812
Εγγραφή: 13 Απρ 2003 23:49

Έλεγχος του χρόνου εκτέλεσης ενός MovieClip???

Δημοσίευση από LightForce » 06 Φεβ 2005 17:29

στο τέλευταίο frame του Movieclip σου δώσε την εντολή

_root.play();

η την εντολή

_root.nextFrame();

και έτσι θα προχωρήσεις στο επόμενο keyframe του κεντρικού timeline απόπου και να είσαι μέσα σε ένα clip..
αν κατάλαβα καλά

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

Έλεγχος του χρόνου εκτέλεσης ενός MovieClip???

Δημοσίευση από spookyb52 » 06 Φεβ 2005 22:09

Η κάνεις αυτό που είπε ο Lightforce προσαρμόζοντάς το στα δικά σου δεδομένα η άν θές απαραίτητα να ελέγχεις κάποιο χρόνο σε δευτερόλεπτα που θα σταματάει στο δεύτερο frame δίνεις στο τελευταίο frame του clip με το logo την εντολή

Κώδικας: Επιλογή όλων

_root.nextFrame()
η _root.gotoAndStop(2)
και στο δεύτερο frame δημιουργείς μια καθυστέρηση με μιά interval όπως η παρακάτω που απλά εμφανίζει ένα μήνυμα στο output Παράθυρο out of time μετά από ένα δετερόλεπτο

Κώδικας: Επιλογή όλων

seconds_time = 1000;
new_event = function(){ 
trace("out of time"); 
clearInterval(myTimer);
}
myTimer = setInterval(new_event, seconds_time);
Life is like a fast car on an icy road. Brakes don't work, yes I know it, but I step on the gas
Garage punk | Rockabilly | Rock 'n' Roll | Stoner

Άβαταρ μέλους
Pixelatorios
Δημοσιεύσεις: 457
Εγγραφή: 05 Δεκ 2004 16:01
Τοποθεσία: Berlin - Thes/niki
Επικοινωνία:

Έλεγχος του χρόνου εκτέλεσης ενός MovieClip???

Δημοσίευση από Pixelatorios » 07 Φεβ 2005 02:15

Η χρησιμοποιείς το telTarget (είναι παλιό αλλα σίγουρο) αλλα το _root. είναι το πιο σίγουρο για το flash.
motion. web. print. designer

Άβαταρ μέλους
Sephiroth
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 04 Φεβ 2005 16:49

Έλεγχος του χρόνου εκτέλεσης ενός MovieClip???

Δημοσίευση από Sephiroth » 07 Φεβ 2005 02:33

Καλά είστε τρομεροί... Πουθενά δε μου είχε τύχει να δω ότι αναφέρεσαι στο βασικό timeline σαν _root. Αυτό έκανε όλη τη δουλεία... Και πάλι ευχαριστώ παιδιά...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες