Σελίδα με scroll χωρίς να φαίνεται;;

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Paralias
Δημοσιεύσεις: 82
Εγγραφή: 29 Ιαν 2005 20:00

Σελίδα με scroll χωρίς να φαίνεται;;

Δημοσίευση από Paralias » 10 Φεβ 2005 09:31

Καλημέρα σε όλους!
Έχω μία σελίδα με 3 frames (για όσους θυμούνται και από το προηγούμενο θέμα που είχα ανοίξει) 1 οριζόντιο και από κάτω 2 κάθετα.Το κάτω αριστερά frame περιέχει menu και άλλες πληροφορίες.Όμως σε ανάλυση μικρότερη από 1280*1024 χάνονται πολλά από αυτά που λέει επειδή έχω βγάλει το scroll.Θέλω λοιπόν να έχω scroll,αλλά χωρίς να φαίνεται η μπάρα.Για να μη χαλάσει αισθητικά η σελίδα.Πώς μπορώ να το κάνω αυτό;;;

Άβαταρ μέλους
Paralias
Δημοσιεύσεις: 82
Εγγραφή: 29 Ιαν 2005 20:00

Σελίδα με scroll χωρίς να φαίνεται;;

Δημοσίευση από Paralias » 11 Φεβ 2005 14:25

Δε γνωρίζει κανείς;;;

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Σελίδα με scroll χωρίς να φαίνεται;;

Δημοσίευση από ThyClub » 11 Φεβ 2005 14:38

Φίλε μου θα πρέπει να κάνεις όλα τα στοιχεία της σελίδας σου relative.
ΠΧ:
width: 80%
font-size: 90%

κτλ κτλ κτλ :wink:

Άβαταρ μέλους
Paralias
Δημοσιεύσεις: 82
Εγγραφή: 29 Ιαν 2005 20:00

Σελίδα με scroll χωρίς να φαίνεται;;

Δημοσίευση από Paralias » 11 Φεβ 2005 14:43

Δηλαδή απλά να μικρύνω τα γράμματα για να κάνω περισσότερο "χώρο";

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Σελίδα με scroll χωρίς να φαίνεται;;

Δημοσίευση από ThyClub » 11 Φεβ 2005 14:51

Κατα κάποιο τρόπο να μικρύνεις τα πάντα. Αν τα κάνεις relative θα παίζουν σε μικρότερες αναλύσεις. Βέβαια αν το μενού είναι πολύ μεγάλο πάλι θα κάνει scroll. :pint:

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Σελίδα με scroll χωρίς να φαίνεται;;

Δημοσίευση από skeftomilos » 13 Φεβ 2005 06:44

Τι scroll θέλεις να γίνεται, οριζόντιο ή κάθετο? Όταν ένα frame δεν έχει scrollbars τότε και πάλι μπορεί να γίνει η κύλιση επιλέγοντας κείμενο με το mouse και τραβώντας προς τα δεξιά ή κάτω. Βέβαια δε μπορείς να βασιστείς σε αυτό καθώς είναι άβολο και δεν το ξέρουν όλοι.

Άλλη λύση είναι να φροντίσεις ο ίδιος για την κύλιση προσθέτοντας δύο κουμπιά που να τρέχουν JavaScript. Είναι λίγο περίπλοκο αλλά δεν αυτό το μόνο πρόβλημα. Ορισμένοι δεν έχουν ενεργοποιημένη τη JavaScript και γι αυτό ένα site δεν πρέπει να βασίζεται σ'αυτήν για κάτι τόσο ουσιώδες όσο το navigation. Επιπλέον βλάπτει τη usability του site καθώς υποχρεώνει τους χρήστες να μάθουν νέους τρόπους για να κάνουν γνωστά πράγματα.

Νομίζω ότι θα πρέπει να συμβιβαστείς με την εμφάνιση της scrollbar. Εκτός αν αποφασίσεις να καταργήσεις τα frames, το οποίο είναι η δική μου πρόταση καθώς είναι καλή ιδέα και για άλλους λόγους (απλότητα, search engines).
:strong:
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Paralias
Δημοσιεύσεις: 82
Εγγραφή: 29 Ιαν 2005 20:00

Σελίδα με scroll χωρίς να φαίνεται;;

Δημοσίευση από Paralias » 13 Φεβ 2005 17:27

Κάθετο scroll θέλω να κάνω..
Και αν καταργήσω τα frames πώς θα φτιάξω τη σελίδα;;
Το link της σελίδας μου είναι αυτό: http://dias.aueb.gr/~p3030082/einstein
Είναι εργασία εξαμήνου για τη σχολή μου(δεν είναι τελειωμένη και έχει μερικά λαθάκια)
Αν θες κοίταξέ τη και πες μου

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Σελίδα με scroll χωρίς να φαίνεται;;

Δημοσίευση από skeftomilos » 14 Φεβ 2005 14:04

Μία ιδέα μπορείς να πάρεις από τη Home σελίδα του FreeStuff.gr! Τα περισσότερα sites ακολουθούν αυτό το στυλ navigation. Δηλαδή υπάρχει στα αριστερά μία λίστα με links η οποία αποτελεί μέρος της σελίδας. Η scrollbar κυλάει όλη τη σελίδα μαζί την κεφαλίδα, το μενού και το αριστερό navigation. Ο βασικός σκελετός της κάθε σελίδας είναι κάπως έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<body>
  <table width="100%">
    <tr>
      <td colspan="2" height="200px">
        <!--Κεφαλίδα και πιθανό μενού-->
      </td>
    </tr>
    <tr>
      <td width="25%">
        <!--Αριστερό navigation-->
      </td>
      <td width="75%">
        <!--Περιεχόμενο-->
      </td>
    </tr>
  </table>
</body>
Αυτό επαναλαμβάνεται σε όλες τις σελίδες, αλλά το μόνο που αλλάζει είναι το περιεχόμενο. Η κεφαλίδα και το navigation παραμένουν τα ίδια, με την ουσιώδη διαφορά ότι το link που αντιστοιχεί στο τρέχον περιεχόμενο δεν πρέπει να είναι ενεργό (ένα λάθος που συμβαίνει συχνά). Η επανάληψη τόσου HTML κώδικα σε τόσες πολλές σελίδες μάλλον δεν πρέπει να σου φαίνεται καλή ιδέα, και πράγματι δεν είναι. Γι αυτό το λόγο υπάρχουν τα Server Side Includes (SSI). Π.χ.:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<body>
  <table width="100%">
    <tr>
      <td colspan="2" height="200px">
        <!--#include file ="Top.inc" -->
      </td>
    </tr>
    <tr>
      <td width="25%">
        <!--#include file ="Left.inc" -->
      </td>
      <td width="75%">
        Η θεωρία της σχετικότητας κ.λπ. &#40;Περιεχόμενο&#41;
      </td>
    </tr>
  </table>
</body>
Παρατηρείς ότι τα αρχεία που συμπεριλαμβάνονται έχουν κατάληξη .inc και όχι .htm. Αυτό δεν είναι υποχρεωτικό αλλά δηλώνει ότι τα αρχεία δεν είναι πλήρεις σελίδες αλλά τμήματα HTML κώδικα. Για να λειτουργήσει η συμπερίληψη πρέπει η σελίδες να έχουν ειδική κατάληξη όπως .stm ή .shtm ή .shtml ή ακόμα .asp, και επιπλέον να το έχει επιτρέψει ο administrator του web-server κάνοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Δυστυχώς η HTML specification δε δίνει τη δυνατότητα για Client Side Includes, μία θλιβερή παράλειψη κατά τη γνώμη μου.

Μειονεκτήματα: Το πάτημα ενός link προκαλεί το φόρτωμα όλης της σελίδας και όχι ενός τοπικού frame. Αυτό προκαλεί ένα δυσάρεστο αίσθημα αποδόμησης και αστάθειας. Επιπλέον γίνεται download ξανά και ξανά ο HTML κώδικας για το navigation, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η εναλλαγή των σελίδων και να υποβαθμίζεται η εμπειρία που αποκομίζει ο χρήστης. Παρόλα αυτά τα περισσότερα sites αποφεύγουν τα frames κρίνοντας ότι παρουσιάζουν περισσότερα και πιο ουσιώδη προβλήματα. Αξιοσημείωτη εξαίρεση αποτελεί το site της Microsoft για τους developers (MSDN).

Αν νομίζεις ότι θα έπρεπε να υπήρχε ένας τρόπος να συνδυαστούν τα καλύτερα των δύο κόσμων, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Θα έπρεπε δηλαδή να μπορεί να οριστεί ως target ενός link το κελί ενός table. Όμως κάτι τέτοιο δεν έχει προβλεφθεί. Ωστόσω υπάρχει ένα ενδιαφέρον hack που επιτυγχάνει ακριβώς αυτό με χρήση JavaScript, HTML-DOM και ενός κρυμμένου IFrame, αλλά είναι τόσο ανορθόδοξο που δε θα το αναφέρω εδώ.

Όσο για το site που φτιάχνεις, με την άδειά σου έχω να κάνω τα εξής σχόλια:

1) Εντυπωσιακό interface, ταιριαστό με το θέμα του (τον A.Ainstain). Το ηχητικό εφέ "λέει".

2) Τα Java Applets δεν εμφανίζουν σωστά τα ελληνικά όπως μπορείς να δεις εδώ, εδώ και εδώ.

3) Τα Java Applets δεν εμφανίζονται καθόλου όταν βλέπω τις σελίδες off-line, δες εδώ.

4) Ορίζεις ένα έγγραφο PDF 184Κ σε ένα link, χωρίς καμία προειδοποίηση. Τα PDF δεν είναι τόσο κατάλληλα για την εμφάνιση online περιεχομένου. Γενικά είναι ογκώδη και εμφανίζονται άσχημα μέσα στον browser. Στο δικό μου υπολογιστή μάλιστα προκαλούν 100% κατανάλωση CPU ενώ φορτώνονται, για άγνωστο λόγο. Δίπλα σε κάθε τέτοιο link να αναφέρεις καθαρά ότι πρόκειται για PDF καθώς και το μέγεθος του αρχείου.

5) Στην image-galerry δε χρησιμοποιείς thumbnails αλλά τις πηγαίες εικόνες με μέσο μέγεθος 70K. Φαντάζομαι ότι σκοπεύεις να φτιάξεις thumbnails για να κατεβαίνει γρήγορα η σελίδα.

6) Αν κάνω mouse-down και σύρω προς τα δεξιά στο αριστερό frame, το navigation φεύγει προς τα αριστερά και χάνεται. Αυτό οφείλεται σε ένα μακρόστενο γραφικό που περιέχει (ουράνιο τόξο). Θέλει οριζόντια σμίκρυνση.

7) Το τονισμένο κεφαλαίο ελληνικό άλφα (Ά) έχει πρόβλημα στο charset iso-8859-7. Με το charset Windows-1253
εμφανίζεται κανονικά.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Paralias
Δημοσιεύσεις: 82
Εγγραφή: 29 Ιαν 2005 20:00

Σελίδα με scroll χωρίς να φαίνεται;;

Δημοσίευση από Paralias » 15 Φεβ 2005 03:36

Καταρχήν σ'ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου και πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε το interface!!
Αυτά που αναφέρεις αρχικά για το στήσιμο της σελίδας είναι πολύ σωστά και με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.Μόνο που επειδή πρόκειται για εργασία της σχολής και σκοπός του site είναι να αποτελεί ένα "κέντρο εύρεσης πληροφοριών".Δηλαδή ο επισκέπτης να μπορεί μπαίνοντας σε αυτό το site μόνο να βρίσκει πολλά links σε άλλους ιστότοπους για αυτό που ψάχνει.Και έχουμε συγκεκριμένες οδηγίες για το πως θα στήσουμε το site.Πρέπει να γίνει με frames.Δυστυχώς... :hammer:
1)Μάλλον ηχητικό εφέ εννοείς τον ήχο του μενού,σωστά;

2)Απ'ότι είδα χρησιμοποιείς mozilla(και καλά κάνεις,και'γω αυτό χρησιμοποιώ).Ο mozilla έχει ως default character encoding Western (ISO-8859-1).Aν το αλλάξεις με Greek (Windows-1253) τότε θα εμφανιστούν κανονικά.Αν το έκανες ήδη και πάλι δεν εμφανίζονται σωστά πες μου να το κοιτάξω.

3)Γίνεται τα applets να εμφανίζονται ακόμα και όταν βλέπεις τη σελίδα offline;Και αν ναι πώς;

4)Όπως προείπα η σελίδα δεν είναι έτοιμη ακό,έχει αρκετή δουλίτσα.Έχεις πολύ δίκιο για το pdf,όμως είχα σκοπό πριν από αυτό να εμφανίζεται μία σελίδα η οποία θα έχει link για το pdf και θα προειδοποιεί τον επισκέπτη ότι πρόκειται να ανοίξει pdf έγγραφο-και φυσικά θα λέει το μέγεθός του- και ότι γι'αυτό θα χρειαστεί το πρόγραμμά Acrobat Reader και πως αν δεν το έχει μπορεί να το προμηθευτεί από "εδώ" όπου το "εδώ" θα είναι link για να κατεβάσει το Acrobat Reader.Απλά το έγγραφο το ανέβασα τώρα για να δω πόση ώρα θέλει να ανέβει και πως φαίνεται.

5)Εδώ πέταξες άγνωστη λέξη:thumbnails.Τι είναι αυτό και ποια η χρησιμότητά του;

6)Είσαι πάρα πολύ σωστός.Θα διορθωθεί άμεσα.

7)Είναι αυτό που σου είπα παραπάνω.Μάλλον θα πρέπει να βάλω στις σελίδες το:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="content-Type" content="text/html"; charset="windows-1253">

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Σελίδα με scroll χωρίς να φαίνεται;;

Δημοσίευση από skeftomilos » 15 Φεβ 2005 05:27

1) Yes!

2) Είχα το ISO-8859-7. Δοκίμασα και το Windows-1253 αλλά πάλι σκανδιναβικά. Μάλιστα παρατηρώ τώρα ότι στο online φαίνονται σκανδιναβικά και τα γράμματα της HTML κάτω από το applet. Έχεις ξεχάσει να βάλεις την οδηγία <meta ...charset ...> στη σελίδα του αριστερού frame. Μήπως αυτό φταίει και για το applet?

3) Applets off-line: Δεν έχω ιδέα. Κάποιος Java Guru υπάρχει για να μας διαφωτήσει?

5) Thumbnails είναι μικρές σε μέγεθος εκδοχές μίας κανονικής εικόνας. Συνήθως ο HTML κώδικας έχει αυτή τη μορφή:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="Einstein.jpg"><img src="Einstein_Thumb.jpg"></a>
... όπου Einstein.jpg είναι η κανονική εικόνα 800x550 70K ενώ η Einstein_Thumb.jpg είναι μία μικρή εκδοχή με μέγεθος 110x86 5K. Ο λόγος ύπαρξής τους είναι απλός: ταχύτητα στο κατέβασμα των σελίδων. Απ' ό,τι είδα έχεις φτιάξει ξεχωριστή HTML σελίδα για κάθε εικόνα. Δε χρειάζεται. Οι browsers έχουν η δυνατότητα να εμφανίζουν μεμονωμένες εικόνες, δηλαδή είναι και image viewers.

Θα πρότεινα να αντικαταστήσεις το Java Menu με HTML links (ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσεις τον ήχο!). Η υπόθεση navigation είναι πολύ σημαντική για να την αφήσεις κρεμάμενη στην ύπαρξη ενός plug-in που μπορεί να μην υπάρχει. Προσωπικά δεν έχω δει κανένα site με Java navigation. Για να είμαι ειλικρινής σπανίως συναντώ Java applets γενικώς. Μπορείς να πετύχεις εξίσου εντυπωσιακά εφέ (highlight κ.λπ.) με JavaScript, ή ακόμα απλούστερα και πιο αξιόπιστα με CSS. Δες π.χ. το μενού της μηχανής αναζήτησης www.alltheweb.com, φτιαγμένο με χρήση CSS. Παρακάτω ένα απλό παράδειγμα κώδικα CSS που μπαίνει στο τμήμα <head> και αλλάζει την εμφάνιση όλων των links της σελίδας:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<style>
  a &#123;
    padding&#58; 3px 12px 2px 12px;
    border&#58; 1px solid black;
    background-color&#58; yellow;
  &#125;
  a&#58;hover &#123;
    background-color&#58; red;
  &#125;
</style>
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Σελίδα με scroll χωρίς να φαίνεται;;

Δημοσίευση από skeftomilos » 15 Φεβ 2005 05:29

Ακόμα καλύτερα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<style>
  a &#123;
    padding&#58; 3px 12px 2px 12px;
    border&#58; 1px solid black;
    background-color&#58; yellow;
    color&#58; Black;
    text-decoration&#58;none;
  &#125;
  a&#58;hover &#123;
    background-color&#58; red;
  &#125;
</style>
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Paralias
Δημοσιεύσεις: 82
Εγγραφή: 29 Ιαν 2005 20:00

Σελίδα με scroll χωρίς να φαίνεται;;

Δημοσίευση από Paralias » 15 Φεβ 2005 12:41

2)Λογικά... Θα το κοιτάξω.

3)Δεν έχω ιδέα αν γίνεται,αλλά νομίζω πως όχι,διότι ένα script (διότι το ρολόι και το κείμενο που δε φαίνονται είναι scripts και όχι applets) θέλει το αρχείο .class για να δουλέψει το οποίο είναι πάντα στον server.

5)Τhanks!Θα το φτιάξω.

Τέτοια στυλ έχω βάλει για τα links που θα υπάρχουν στη σελίδα,για τη βιογραφία του,τη θεωρία της σχετικότητας κτλ... (οι οποίες σελίδες δεν έχουν ανέβει ακόμα)

Σκεφτόμουν να αλλάξω το applet menu με ένα flash menu που βρήκα πολύ πιο όμορφο και πολύ πιο εντυπωσιακό.Νομίζω με το flash μενού θα συμφωνήσεις ε;Έχω όμως ένα μικρό πρόβλημα.Δεν ξέρω καθόλου να χειρίζομαι flash.Μήπως ξέρεις και μπορείς να βοηθήσεις;;

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Σελίδα με scroll χωρίς να φαίνεται;;

Δημοσίευση από skeftomilos » 15 Φεβ 2005 22:15

Το αρχείο .class πρέπει να κατέβει στον client για να τρέξει, αλλιώς πώς θα γίνει? Μετά αναλαμβάνει δουλειά η virtual-machine Της Java. Στον υπολογιστή μου βρίσκεται στο φάκελο "C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_05". Όταν σώζω τη σελίδα στο δίσκο για off-line χρήση θα έπρεπε να σωθεί και το αρχείο .class στο φάκελο pagename_files μαζί με τις εικόνες και τα css. Όμως αυτό δε συμβαίνει. Ίσως είναι χαρακτηριστικό ασφαλείας. Πάντως είναι δουλειά του browser να αποφασίσει ποια αρχεία θα σωθούν. Για παράδειγμα ο IE σε αντίθεση με τον Firefox δεν σώζει τα .swf αρχεία (Flash). Δεν ξέρω εάν ισχύει το ίδιο και με τον IE στο SP2 γιατί δεν το έχω κατεβάσει ακόμα.

Πράγματι προτιμώ τα Flash από τα Applets. Το 95% των χρηστών έχει το Flash-viewer plug-in, αλλά κι αν δεν το έχει είναι πολύ μικρότερο download από τη VM της Java. Επιπλέον τα Flash animations έχουν φτιαχτεί εξ'αρχής με σκοπό να είναι όμορφα, ενώ τα applets φτιάχτηκαν για να είναι λειτουργικά. Πάντως τα sites που χρησιμοποιούν Flash για το navigation διαθέτουν καλού-κακού εφεδρικά links στο κάτω μέρος της σελίδας, που αντιγράφουν τα links στο Flash.

Πάντως εξακολουθώ να προτιμώ την απλότητα των HTML links. Τα Flash animation μου φαίνοντα σαν ξένο σώμα σε μια σελίδα, όταν χρησιμοποιούνται για οτιδήποτε άλλο πέρα από αισθητικό στοιχείο. Δεν αλληλεπιδρούν με την υπόλοιπη σελίδα. Η αιώρηση του mouse πάνω από ένα Flash-link δεν εμφανίζει στη statusbar τη διεύθυνση του link. Η πλοήγηση μοιάζει με ραντεβού στα τυφλά. Επιπλέον δεν μπορώ να κάνω δεξί κλικ και να επιλέξω την εμφάνιση σε άλλο tab ή παράθυρο. Ούτε οι search-engines μπορούν να διαβάσουν να links που κρύβονται στο Flash, και επομένως το υπόλοιπο site δεν θα ταξινομηθεί εκτός αν έχεις προβλέψει να προσθέσεις εφεδρικά HTML links. Να προσθέσω τέλος ότι τα Flash είναι τα τελευταία στοιχεία της σελίδας που κατεβαίνουν, αφού τελειώσει το κατέβασμα των css και των εικόνων. Ένας ανυπόμονος χρήστης που δεν βρίσκει γρήγορα ένα link να προχωρήσει, μην έχεις καμία αμφιβολία ότι θα πατήσει το κουμπί "Back" και θα πάει από κει που ήρθε.

Για να φτιάξεις Flash animations νομίζω ότι χρειάζεσαι το Macromedia Flash - δεν είναι free software. Μετά πρέπει να πάρεις ένα βιβλίο να διαβάσεις - το έχω κάνει. Ενώ διαβάζεις πρέπει να κάνεις πρακτική - δεν το έκανα - αλλιώς θα τα ξεχάσεις όλα. Τέλος ίσως χρειαστεί να μάθεις και λίγο Active Script, τη γλώσσα του Flash, αν και μπορείς να κάνει πολλά και χωρίς αυτήν. Φοβάμαι ότι δεν έχω ούτε επαρκείς γνώσεις ούτε ζωηρή διάθεση να ασχοληθώ με το άθλημα! :)
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Paralias
Δημοσιεύσεις: 82
Εγγραφή: 29 Ιαν 2005 20:00

Σελίδα με scroll χωρίς να φαίνεται;;

Δημοσίευση από Paralias » 16 Φεβ 2005 21:03

Σε περίπτωση που τελικά βάλω flash menu θα έχω link στο αριστερό frame που θα λέει "αν δεν εμφανιστεί menu σε x χρονικό διάστημα κάνε κλικ εδώ" -για παν ενδεχόμενο- έτσι ώστε να καλύψω και την περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.
Ρε γαμώτο το menu που έχω βρει είναι κορυφαίο,αλλά δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με flash και τώρα δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ λόγω εξεταστικής.Άρα μάλλον το "όνειρο" για flash menu πάει περίπατο...
Πάντως τα ΗΤΜL links σαν menu δεν ξέρω αν θα τα προτιμούσα για την συγκεκριμένη σελίδα -με όσο όμορφο εφέ και αν έχουν όταν κάνεις mouse over- επειδή νομίζω πως δεν κολλάει με την υπόλοιπη σελίδα η οποία έχει αρκετά scriptακια...

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες