Marquee & PHP με vertical scroll

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
elavd
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 16 Σεπ 2004 00:04
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Marquee & PHP με vertical scroll

Δημοσίευση από elavd » 16 Φεβ 2005 10:17

Έχω βρει ένα javascript το οποίο κάνει vertical scroll κάποιο κείμενο στην αρχική σελίδα του site μου (shoutbox λεγεται αυτό ή κάνω λάθος;;;). Θέλω όμως το κείμενο αυτό να μη το γράφω εγώ αλλά να το παίρνω από μια βάση MySQL και να το εμφανίζω δυναμικά με την PHP.
Στο javascript, μεταξύ άλλων, υπάρχει μια γραμμή όπου λέει:

Κώδικας: Επιλογή όλων

...
var scrollercontent='<p>και εδώ βάζω το κείμενο</p>'
...
Εγώ θέλω μέσα σε αυτή τη μεταβλητή να βάλω το κείμενό μου με τη μορφή:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php echo $text; ?>
Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό;
Επίσης, ξέρετε κανένα καλό (free) javascript που να είναι ελαφρύ και να κάνει vertical scroll (το θέλω για news στην αρχική σελίδα)?

Άβαταρ μέλους
Tanaka
Δημοσιεύσεις: 174
Εγγραφή: 27 Απρ 2004 21:40
Τοποθεσία: Κορωπί

Marquee & PHP με vertical scroll

Δημοσίευση από Tanaka » 16 Φεβ 2005 10:22

Όπως παράγεις δυναμικά HTML με την PHP, με τον ίδιο τρόπο μπορείς να παράγεις και δυναμικά javascript. Αν στην μεταβλητή $text έχεις αποθηκεύση το περιεχόμενο που θέλεις να εμφανίζεται τότε μπορεί να κάνεις κάτι σαν το παρακάτω.

Κώδικας: Επιλογή όλων

...
var scrollercontent='<p><?php echo $text; ?></p>'
...

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Marquee & PHP με vertical scroll

Δημοσίευση από Cha0s » 16 Φεβ 2005 10:26

<marquee direction="up" scrolldelay="220"><?=$text;?></marquee>

Δεν μπορώ να θυμηθώ το javascript που μπαίνει ώστε onmouseover να σταματάει το scroll.

Μόλις το βρω θα το postάρω.

Άβαταρ μέλους
elavd
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 16 Σεπ 2004 00:04
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Marquee & PHP με vertical scroll

Δημοσίευση από elavd » 16 Φεβ 2005 10:45

Το θέμα είναι ότι στην πράξη δε θα βάλω ένα $text, αλλά τις 3 νεώτερες καταχωρήσεις της MySQL. Επομένως το echo $text είναι σε μια loop (for $i=0 to...) για να μου εμφανίζει και τα 3 αποτελέσματα του query που έκανα. Επομένως πρέπει να βάλω στο javascript

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php echo $text; &#125; ?>
κάπου γίνεται μπέρδεμα...
Cha0s, ωραίο το κολπάκι με το marquee και φαίνεται να δουλεύει με τη PHP (αν και θα ήθελα όντως να σταματάσει onmouse over), αλλά συμβαίνει το εξής παράδοξο:
τα 3 αποτελέσματα του query αρχίζουν να σκρολάρουν προς τα πάνω αλλά το 2o σαν να "τρέχει" περισσότερο από το 1ο και να το προλαβαίνει...:D:D:D

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Marquee & PHP με vertical scroll

Δημοσίευση από Cha0s » 16 Φεβ 2005 10:56

Κώδικας: Επιλογή όλων

<? $query = //TO QUERY EDO// ; ?>
<marquee direction="up" scrolldelay="220">
<? while &#40;$row = mysql_fetch_array&#40;$query&#41;&#41; &#123; echo $row&#91;'field'&#93; . "<br>\n" ;&#125; ?>
</marquee> 
Πιστέυω αυτό θα σε καλύψει :wink:

Άβαταρ μέλους
elavd
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 16 Σεπ 2004 00:04
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Marquee & PHP με vertical scroll

Δημοσίευση από elavd » 16 Φεβ 2005 11:50

Σωστός ο Παίκτης!!!!! Thanks Cha0s :D:D
Αν βρεις και το script να σταματάει onmouseover, στείλτο please!

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Marquee & PHP με vertical scroll

Δημοσίευση από Cha0s » 16 Φεβ 2005 11:53

οκ ;)

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Marquee & PHP με vertical scroll

Δημοσίευση από ThyClub » 16 Φεβ 2005 11:58

onmouseover(this.stop)

i kapws etsi :wink:

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Marquee & PHP με vertical scroll

Δημοσίευση από Cha0s » 16 Φεβ 2005 12:00

Ναι κάτι τέτοιο είναι... δεν το θυμάμαι γμτ, και δεν το βρίσκω... είναι σε κάποιο 'χαμένο' project μου :(

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Marquee & PHP με vertical scroll

Δημοσίευση από greekbytes » 16 Φεβ 2005 12:13

βάλε στο marquee onMouseOver=this.stop() και onMouseOut=this.start()
πχ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<marquee onMouseOver=this.stop&#40;&#41; onMouseOut=this.start&#40;&#41; direction="up" scrolldelay="220"> 

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Marquee & PHP με vertical scroll

Δημοσίευση από Cha0s » 16 Φεβ 2005 12:14

Σωστός!

Αυτό ήταν μπράβο!

Λέω να γίνει βοήθημα! ;)

Άβαταρ μέλους
elavd
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 16 Σεπ 2004 00:04
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Marquee & PHP με vertical scroll

Δημοσίευση από elavd » 16 Φεβ 2005 12:35

ΤΕΛΕΙΟ!!!! Με γλίτωσες από ένα τεράστιο javascript, που απλά έπιανε χώρο, δεν ήξερα τι έκανε και έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα...
(www.bat.uoi.gr)
Απομένει τώρα να κάνω δυναμικά links αυτά που εμφανίζονται στο marquee, αλλά αυτό ξέρω πώς γίνεται... :wink:

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Marquee & PHP με vertical scroll

Δημοσίευση από Cha0s » 16 Φεβ 2005 12:38

Φυσικά το scroll delay μπορείς να το αλλάξεις σε ότι θες!

Παίρνει πολλά attributes ακόμα η marquee και να γλυτώσεις από πολλά για να τα πετύχεις!

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Marquee & PHP με vertical scroll

Δημοσίευση από ThyClub » 16 Φεβ 2005 12:40

Άλλος ενας ευχαριστημένος χρήστης των υπηρεσιών FreeStuff :wink:

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Marquee & PHP με vertical scroll

Δημοσίευση από Cha0s » 16 Φεβ 2005 12:41

Αλλάζω και τον τίτλο για να είναι πιο κατατοπιστικό ;)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες