frames or tables???

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
harrygr
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 01 Αύγ 2002 11:44
Τοποθεσία: Athens, Galatsi

frames or tables???

Δημοσίευση από harrygr » 06 Αύγ 2002 15:23

Γειά χαρά σε όλους...

η ερώτηση είναι απλή, η απάντηση;;;

Άβαταρ μέλους
Daner
Δημοσιεύσεις: 45
Εγγραφή: 20 Οκτ 2001 03:00
Τοποθεσία: Ζωγράφου - Αθήνα
Επικοινωνία:

frames or tables???

Δημοσίευση από Daner » 06 Αύγ 2002 19:15

Egw proteinw tables

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

frames or tables???

Δημοσίευση από EneMe » 06 Αύγ 2002 21:51

Πιστεύω ότι εξαρτάται από το τί θέλεις να παρουσιάσεις!

Αν έχεις πχ ένα πολύ "βαρύ" menu στα δεξιά ή αριστερά ή πάνω κλπ... χρησιμοποίησε το κλασσικό frame...

Τί να σου πω... έτσι γενικά κι αόριστα δεν θα λάβεις πλήρως κατατοπιστική απάντηση...

This is my opinion...

Άβαταρ μέλους
hellas
Δημοσιεύσεις: 372
Εγγραφή: 15 Αύγ 2001 03:00
Τοποθεσία: Athens, Greece

frames or tables???

Δημοσίευση από hellas » 07 Αύγ 2002 01:53


harrygr
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 01 Αύγ 2002 11:44
Τοποθεσία: Athens, Galatsi

frames or tables???

Δημοσίευση από harrygr » 07 Αύγ 2002 09:48

hellas σε ευχαριστώ για το link. Την έχω παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη
συζήτηση. Ο λόγος που την ξαναθέτω σε αυτό το forum είναι για να έχω
μία δεύτερη γνώμη.

Και για να μπορούμε να συζητήσουμε καλύτερα ας υποθέσουμε οτι το
frame/table θα χρησιμοποιηθεί για menu.

Εγώ είμαι υπέρ των frames. Νομίζω οτι παρά τα λεγόμενα κάποιων άλλων,
δε φορτώνονται όλα τα frames κάθε φορά που κλικάρουμε ένα link, παρα
μόνο αυτό το οποίο έχουμε επιλέξει εμείς.

Αντίθετα τα περιεχόμενα των tables ξαναφορτώνονται, έστω και αν αυτό
γίνεται μέσα από την cache.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

frames or tables???

Δημοσίευση από cordis » 07 Αύγ 2002 14:10

και πως θα κάνει bookmark μια συγκεκριμένη σελίδα ο επισκέπτης εάν βάλουμε frames;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
loukritia
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 02 Αύγ 2002 12:24
Τοποθεσία: Αθήνα

frames or tables???

Δημοσίευση από loukritia » 07 Αύγ 2002 15:55

Σαν "περαστική" που είμαι, να πώ κι εγώ τη γνώμη μου....
Αν και δεν είμαι τόσο "προχωρημένη" στο web design, νομίζω ότι μπορούμε να βάλουμε μέσα σε οποιοδήποτε frame ένα link του τύπου "Bookmark this site" και πίσω του javascript με href=το url που θέλουμε να κάνει bookmark.

Ελπίζω να μην είπα βλακεία, αλλά το έχω δοκιμάσει και γίνεται.
ariadni

Υ.Γ. Μόλις ανακάλυψα ότι δεν είμαι πλέον "περαστική" είμαι απροσάρμοστο σε στάδιο "σε προσαρμογή"!

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

frames or tables???

Δημοσίευση από EneMe » 07 Αύγ 2002 16:14

Ούτε κι εγώ είμαι σίγουρος, αλλά αυτό που λέει η αγαπητή ariadni είναι σωστό!

spookyb52
Δημοσιεύσεις: 1891
Εγγραφή: 23 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Lost in the mansion
Επικοινωνία:

frames or tables???

Δημοσίευση από spookyb52 » 07 Αύγ 2002 17:05

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ προτιμώ τα tables -όπως και οι περισσότεροι νομίζω που σχεδιάζουν κάποιο site (τουλάχιστον αυτό εισπράττω, μπορεί να κάνω και λάθος) - τα frames νομίζω οτι είναι καλό να τα χρησιμοποιείς μόνο όταν είναι ανάγκη -ακόμα και άν φορτώσεις το menu στο frame.

Και κάτι άσχετο : Αυτή η σύνδεση μου στο Internet πότε θα λείξει τελικα??????????????? για να ξέρω και εγώ δηλαδή :evil:

Άβαταρ μέλους
telxinas
Δημοσιεύσεις: 438
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2002 03:10
Επικοινωνία:

frames or tables???

Δημοσίευση από telxinas » 08 Αύγ 2002 07:29

MONO se exezitimenes periptosis frames.

Άβαταρ μέλους
DimitriosX
Δημοσιεύσεις: 448
Εγγραφή: 08 Αύγ 2002 11:19

frames or tables???

Δημοσίευση από DimitriosX » 08 Αύγ 2002 11:58

Ποτε Frames!!!!
Για τους εξής λόγους:
α) Ασυμβατοτητα στους browsers (netscape 4.7 τα κάνει μπαχαλο)
β) Οι μηχανές αναζήτησης μπορεί να φερουν ως αποτέλεσμα ενα απο τα frames και να χάσεις πχ την πλοήγηση (εκτος αν αρχισεις τα javascript για έλεγχο κτλ)
γ) Μολις ο χρήστης κάνει open new window εχασε το μισό site
δ) Καποιος απο αλλο site μπορει να σου τραβήξει το main frame και να το παρουσιασει μεσα απο δικό του frameset ( τι λες τωρα θα μου πεις ... μερικοι θα καταλαβουν :))
ε) Σου κάνει τι ζωή δυσκολη με τα στατιστικά και τα pageviews


Τωρα όλα τα παραπανω με διαφορα τρυκ διορθωνονται αλλα πολυ απλα ειναι πολυ περισσοτερη δουλεια. Αυτα

Άβαταρ μέλους
telxinas
Δημοσιεύσεις: 438
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2002 03:10
Επικοινωνία:

frames or tables???

Δημοσίευση από telxinas » 08 Αύγ 2002 12:18

Fantasou na xrisimopiis kai texture gia background kai to frame pou periexi to menu na exi scrollbar... Ouingtriarilaro.

Άβαταρ μέλους
Ethir
Δημοσιεύσεις: 294
Εγγραφή: 02 Ιουν 2002 19:30
Επικοινωνία:

frames or tables???

Δημοσίευση από Ethir » 09 Αύγ 2002 02:40

Magea an kai asxoloumai arketo kairo me kataskevi selidon molsi xthes ematha tin entoli <iframe> i kapos etsi...kserei kaneis na me enimerosei giro apo to thema giati tha ithela na matho pos na to xrisimpooio?

Άβαταρ μέλους
grjava
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 13 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: athens
Επικοινωνία:

frames or tables???

Δημοσίευση από grjava » 09 Αύγ 2002 04:03

Ethir έγραψε:Magea an kai asxoloumai arketo kairo me kataskevi selidon molsi xthes ematha tin entoli <iframe> i kapos etsi...kserei kaneis na me enimerosei giro apo to thema giati tha ithela na matho pos na to xrisimpooio?
Το <iframe> θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα "ζωντανό" παράθυρο μέσα στην σελίδα μας . Εκεί μπορούμε να εμφανίζουμε μία άλλη σελίδα στις διαστάσεις που έχουμε ορίσει να έχει το <iframe> αλλά και με διάφορα links μέσα από την κύρια σελίδα να μας ανοίγει νέες σελίδες χωρίς να επηρεάζει την κύρια. (Βλέπε παράδειγμα και κώδικα εδώ: http://www.grjava.com/scripts/dia.htm στο link "Dropsites" ).
Tο <iframe> το βλέπει μόνο ο explorer και αν έχεις κάποιες animation εικόνες μέσα στην κύρια σελίδα με το που θα πας σε άλλο link μέσα στο iframe αυτές οι εικόνες παύουν να είναι animation δηλαδή "κολλάνε".
Σε γενικές γραμμές αυτά ...

Άβαταρ μέλους
fmayakos
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1249
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2001 03:00
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

frames or tables???

Δημοσίευση από fmayakos » 11 Αύγ 2002 02:15

Ας βοηθήσω λίγο αν και ούτε εγώ ξερω πολλά για το iframe ωστόσο μπορώ να πω 2 κουβέντες γι' αυτό. Το iframe σε σύγκριση με το απλό frame έχει το πλεονέκτημα του οτι δεν χρειάζεται να χωρίσεις μια σελίδα σε κομμάτια καθέτως ή οριζοντίως. Απλα δημιουργείς ένα τετραγωνάκι μέσα στο οποίο φορτώνει η σελίδα που θέλεις... Αναλυτικά:
<iframe id="datamain" src="external.htm" width=150 height=150 marginwidth=0 marginheight=0 hspace=0 vspace=0 frameborder=1 scrolling=no></iframe>

+στο src βάζουμε την σελίδα η οποία θέλουμε να φαίνεται
+στο width&height βάζουμε αναλόγως το ύψος και το πλάτος σε pixels
+marginwidth&height το κενό (πλαίσιο) που θα έχει το iframe
+h&v space = ένας Θεός ξέρει...
+frame border κάτι αντίστοιχο με τα borders των tables
+scrolling no/yes αν σου δίνεται η δυνατοτητα να "ρολλάρεις" την σελίδα στο iframe

(για τις εξηγήσεις δεν είμαι σίγουρος, έτσι φαντάζομαι πως είναι γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ iframe σε σελίδα)
βαρέθηκα να διαβάζω greeklish!
κάντε έναν κόπο http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp και μεταφράζετε τα μηνυματα σας
περισσότεροι θα τα διαβάσουν στα ελληνικά!

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης