Χρήση 2 databases στο ίδιο PHP αρχείο

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
elavd
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 16 Σεπ 2004 00:04
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Χρήση 2 databases στο ίδιο PHP αρχείο

Δημοσίευση από elavd » 24 Φεβ 2005 12:15

Γίνεται να χρησιμοποιήσω 2 databases της mySQL στο ίδιο PHP; Δηλαδή να κάνω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
include&#40;'connection1.php'&#41;;
include&#40;'connection2.php'&#41;;
?>
(όπου στα connetion1.php και connetion2.php θα έχω αποθηκευμένα τα στοιχεία της σύνδεσης: user, password κλπ) να κάνω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_select_db&#40;$database1, $connection1&#41;;
μετά τα απαραίτητα queries και παρακάτω στον κώδικα να κάνω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_select_db&#40;$database2, $connection2&#41;;
για να συνδεθώ σε άλλη βάση;
Αν ναι, τότε τί σκ@τ@ κάνω λάθος εγω;;;; :x
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Χρήση 2 databases στο ίδιο PHP αρχείο

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 24 Φεβ 2005 12:46

katarxiv ti exeims mesa sta connection1.php kai 2
ta vixia mas 8a mirisoume ?

otav exeis perisotera conection prepei va grapseis kati tetoio
$connection1 = mysql_connect("localhost", "mysql_user", "mysql_password");
$connection2 = mysql_connect("localhost", "mysql_user", "mysql_password");

profavos apo edw kai perva gia va mporeseis va xrisimopiiseis ta ksexorista links
prepei va avafereis sto aparetito orisma tis function to resource link identifier pou avtistixei sto conection sou.

twra av to deftero link sou exei to idio host tote dev 8a avoiksei kevourio conection alla 8a xrisimopiisei to iparxov conection. opote sto deftero conection prepei va peraseis kai to option new_link
$connection2 = mysql_connect("localhost", "mysql_user", "mysql_password",TRUE);

gia va xrisimopisieis to new link prepei va exeis php4.2.0 kai pavo
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
elavd
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 16 Σεπ 2004 00:04
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Χρήση 2 databases στο ίδιο PHP αρχείο

Δημοσίευση από elavd » 24 Φεβ 2005 12:53

Rapid-eraser έγραψε:katarxiv ti exeims mesa sta connection1.php kai 2
ta vixia mas 8a mirisoume ?
Καλά ντε μη βαράς! :D
Τα αρχεία connection1.php και connection2.php είναι της μορφής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
# FileName="Connection_php_mysql.htm"
# Type="MYSQL"
# HTTP="true"
$hostname = "localhost";
$database= "db1";
$username= "xxx";
$password= "xxxx";
$connection = mysql_pconnect&#40;$hostname, $username, $password&#41; or trigger_error&#40;mysql_error&#40;&#41;,E_USER_ERROR&#41;; 
?>
Η PHP μου είναι 4.1.1 :(
Δηλαδή δεν υπάρχει λύση; Θα πρέπει να αντιγράψω τον πίνακα με τα στοιχεία που θέλω απο τη Βάση1 στη Βάση2?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Χρήση 2 databases στο ίδιο PHP αρχείο

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 24 Φεβ 2005 13:01

fisika kai iparxei sto prooto arxeio 8a grapseis

$connection1 = mysql_pconnect($hostname, $username, $password)

kai sto deftero

$connection2 = mysql_pconnect($hostname, $username, $password)

kai 8a xrisimopiisei to idio conection me diaforetiko identifier

profavos omos iparxei kai pio apli lisi gia va avtigrapseis tous pivakes

dev kserw av aftn eivai movimi diadikasia pou 8es va exeis kai to grafeis me ka8aro kodika
alla mporeis px va pareis to datadump apo tnv mia basi kai va to peraseis stnv alli

av omos milame gia tov idio xristi stnv idia basi
pou apla exei dikeoma va dei kai va grapsei kai stis dio baseis tote n lisi givete kai me eva conection
apla dev 8a kaveis select_db gia va 8eseis os default mia db . kai profavos mesa sta sqls sou 8a prepei avti va avaferese movo sto pinaka tis basis va avaferese kai stnv idia tnv basi px

Select * from mydatabase1.table2
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
elavd
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 16 Σεπ 2004 00:04
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Χρήση 2 databases στο ίδιο PHP αρχείο

Δημοσίευση από elavd » 24 Φεβ 2005 15:58

Rapid-eraser δοκίμασα αυτό που είπες αλλά δεν τα κατάφερα...Ίσως να κάνω κάπου λάθος...
Anyway, για να λύσω το πρόβλημά μου έκανα datadump τους πίνακες που χρειαζόμουνα από τη δεύτερη βάση στην πρώτη... Λίγο "μπακαλίστικος" τρόπος ξέρω...αλλά με κούρασε το γεγονός ότι δε μπορούσα να το κάνω αλλιώς
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Χρήση 2 databases στο ίδιο PHP αρχείο

Δημοσίευση από iNDEFiX » 24 Φεβ 2005 20:29

To ekanes kai den sou doulepse?? Vasika giati vazeis pconnect? :o Dokimase to os ekshs, me 1 connection:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$dbcon = mysql_connect&#40;"localhost", "mysql_user", "mysql_password"&#41;; 

$query1 = mysql_query&#40;"SELECT * FROM database1.table",$dbcon&#41;;
$query2 = mysql_query&#40;"SELECT * FROM database2.table",$dbcon&#41;;

Άβαταρ μέλους
elavd
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 16 Σεπ 2004 00:04
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Χρήση 2 databases στο ίδιο PHP αρχείο

Δημοσίευση από elavd » 25 Φεβ 2005 11:52

Γεια σου ρε Indefix! Τώρα δουλεύει μια χαρά :D:D:lol::lol:
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Χρήση 2 databases στο ίδιο PHP αρχείο

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 25 Φεβ 2005 12:00

ipe8esa pos to pconect ikseres ti ekave :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
elavd
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 16 Σεπ 2004 00:04
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Χρήση 2 databases στο ίδιο PHP αρχείο

Δημοσίευση από elavd » 25 Φεβ 2005 12:11

Από ότι αποδείχτηκε...όχι :D:D:D
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Χρήση 2 databases στο ίδιο PHP αρχείο

Δημοσίευση από iNDEFiX » 25 Φεβ 2005 12:23

Mpa den nomizo eftege afto... alla outos i allos perito htan ;) Einai ligaki periergo to connection se 2 dbs kai synxa mperdevonte oi perisoteroi se afto.

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Χρήση 2 databases στο ίδιο PHP αρχείο

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 25 Φεβ 2005 12:26

oxi dev lew gia ta dio conections gia to oti dev eipa tipota eksarxis gia tnv xrisi tis :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Χρήση 2 databases στο ίδιο PHP αρχείο

Δημοσίευση από iNDEFiX » 25 Φεβ 2005 12:30

xexe ego pantos stous servers to exo kleidosei to pconnect() giati polloi to xrisimopoioun averta xoris logo kai fortonei to sympan!

Άβαταρ μέλους
elavd
Δημοσιεύσεις: 323
Εγγραφή: 16 Σεπ 2004 00:04
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Χρήση 2 databases στο ίδιο PHP αρχείο

Δημοσίευση από elavd » 25 Φεβ 2005 12:37

Γιατί τι κάνει ακριβώς το pconnect() και το κλείδωσες?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Χρήση 2 databases στο ίδιο PHP αρχείο

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 25 Φεβ 2005 12:42

avoigei eva persistent connection sto MySQL server .

gia perisotera info RTFM ... :)
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
iNDEFiX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2569
Εγγραφή: 20 Δεκ 2002 00:48
Τοποθεσία: κλειστή λόγω έργων
Επικοινωνία:

Χρήση 2 databases στο ίδιο PHP αρχείο

Δημοσίευση από iNDEFiX » 25 Φεβ 2005 13:12

Opos eipe kai o rapid anoigei ena monimo connection sthn mysql (gia kapoio diastima) oste na mhn kanei synexeia reconnect otan kaleis to script sou. To kako me afto einai vevaia oti paramenei anoixto gia kathe enan xrhsth pou mpenei ston site kai o mysql server travaei para poli CPU me apotelesma na fortonetai to mhxanhma.

To pconnect() xreisimioiieitai se poli spanies periptoseis.

http://gr2.php.net/manual/el/features.p ... ctions.php

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες