Κολλημα Paging-Dreamweaver

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

Κολλημα Paging-Dreamweaver

Δημοσίευση από freds » 24 Φεβ 2005 16:42

Μια ερωτηση να κανω

Δουλευω με PHP, MySQL και θελω στην σελιδα μου να εχω search επιλογη. Εχω φτιαξεi σελιδα page2.php που εμφανιζει τα αποτελεσματα της αναζητησης απο μια σελιδα page1.php απο την οποια στελνω μια μεταβλητη απο ενα list menu. Τρεχουν ολα ομορφα και ωραια.
Ακομα, και ειναι σημαντικο, εχω βαλει μια αρχικη τιμη στην μεταβλητη μου στην σελιδα page2.php για να δειχνει καποιο αποτελεσμα σε περιπτωση που καποιος μπει κατευθειαν σε αυτη την σελιδα. (τα εχω κανει με Dreamweaver MX)

Το προβλημα παρουσιαζεται οταν παω να βαλω paging στην page2.php. Δηλ. οταν κανω search απο την σελιδα page1.php εμφανιζονται μια χαρα τα πρωτα αποτελεσματα, αλλα οταν παταω "Επόμενη Σελιδα" μου εμφανιζει την επομενη σελιδα αλλα για αποτελεσματα της αρχικης τιμης της μεταβλητης που εχω θεσει. Δηλαδη σε παραδειγμα. Θετω $id=1 και εχω το παρακατω $query="SELECT * FROM mytable WHERE id = $id".

Στην page2.php βαζω τον κωδικα <?php echo $query ?> για να εμφανισω το SQL ερωτημα να δω τελικα τι ζηταω. Ενω αρχικα αν ζητησω να δω τα παντα για $id=2 (ή οτιδήποτε άλλο) το query ειναι το εξης
SELECT * FROM mytable WHERE id = 2 αν ομως πατησω "Επόμενη Σελιδα" γινεται
SELECT * FROM mytable WHERE id = 1 (δηλαδη παιρνει την αρχικη τιμη που εχω θεσει). Παραμενει το ίδιο και μετα αν πατησω "Προηγουμενη Σελιδα". (δηλ. με id=1)

Μηπως καποιος εχει αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα ή μπορει να μου πει κατι για να με βοηθησει.

ΥΓ. Πιστέυω να εγινα κατανοητος.

Άβαταρ μέλους
greekbytes
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 2438
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 15:42
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Κολλημα Paging-Dreamweaver

Δημοσίευση από greekbytes » 24 Φεβ 2005 19:35

Στο link "Επόμενη σελίδα" έχεις βάλει πχ. href="page2.php?offset=10&id=<? echo $_POST['id']; ?>" ? (ή GET, ότι χρησιμοποιείς στη φόρμα σου)

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

Κολλημα Paging-Dreamweaver

Δημοσίευση από freds » 24 Φεβ 2005 23:21

Στο link "Επόμενη σελίδα" έχεις βάλει πχ. href="page2.php?offset=10&id=<? echo $_POST['id']; ?>" ? (ή GET, ότι χρησιμοποιείς στη φόρμα σου)
Θα ειναι λιγο περιεργη η απαντηση γιατι δεν ειμαι σιγουρος επειδη το εχω κανει κατευθειαν με τις επιλογες που σου δινει το Dreamweaver ΜΧ. Εψαξα τον κωδικα, κανει καποια πραγματα αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι του φταιει. Απο οτι καταλαβαινω παντως χρησιμοποιει τα δυο παρακατω με το GET.

totalRows_Recordset1 = $HTTP_GET_VARS['totalRows_Recordset1']
pageNum_Recordset1 = $HTTP_GET_VARS['pageNum_Recordset1'];

Αυτο που βγαινει στο address στον Internet explorer ειναι
page2.php?pageNum_Recordset1=1&totalRows_Recordset1=4

Αλλα δεν δειχνει να στελνει την μεταβλητη στην επομενη σελιδα. (Να συμπληρωσω εδω οτι στην πραγματικη μου εφαρμογη οι μεταβλητες ειναι περισσοτερες, 6 για την ακριβεια. Για τις μεταβλητες μου χρησιμοποιω και POST και GET)

Θα πρεπει λες να γραψω κατι σαν αυτο
href="page2.php?offset=10&id=<? echo $_POST['id']; ?>&year=<? echo $_POST['year']; ?>&...." για καθε μια μεταβλητη. Μπορει να ειναι και αυτο. Θα το δοκιμασω. Αλλα πες ετσι πρεπει να γινεται γιατι δεν γνωριζω και μου την εχει σπασει και το DW MX. Δεν ξερω επισης αν κανω καποιο λαθος (που δεν το νομιζω) στο τροπο χρησης του Recordset Navigation Bar.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27626
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Κολλημα Paging-Dreamweaver

Δημοσίευση από cordis » 24 Φεβ 2005 23:26

πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε τι φταίει όταν δεν έχουμε οπτική επαφή με τον κώδικα που έχει παραχθεί...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

Κολλημα Paging-Dreamweaver

Δημοσίευση από freds » 24 Φεβ 2005 23:55

Συμφωνω οτι ειναι δυσκολο να το καταλαβετε και ζητω την κατανοηση σας.

Γενικα παντως οταν κανεις paging και χρησιμοποιεις καποιο recordset που εχει μεσα μεταβλητες, στα links Πρωτο|Προηγουμενο|Επομενο|Τελευταιο θα πρεπει να τις ξαναστελνεις συνεχεια στο HREF?

Λογικο ακουγεται παντως.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27626
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Κολλημα Paging-Dreamweaver

Δημοσίευση από cordis » 25 Φεβ 2005 00:21

θα πρέπει να στέλενεις αυτά που θέλεις να βάλεις στο where την σελίδα και το πλήθος των εγγραφών ανά σελίδα, εάν αυτό δεν είναι σταθερό...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

freds
Δημοσιεύσεις: 320
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 16:11

Κολλημα Paging-Dreamweaver

Δημοσίευση από freds » 25 Φεβ 2005 02:53

ena paradeigmataki tha me voithouse, den katalava kala ti thes na peis

Alla nomizo oti ta exo sto where ( dil where mytable.id=me thn metavliti). omos otan paei sthn epomeni i proigoumeni i proti i teleutaia selida tote pairnei tis arxikes times pou exo dosei.

DIL theto

$id= "1"; // Edo theto arxiki timi
if (isset($_POST['selectid'])) { // an pragmatika exei stalei to selectid tote to $id tha parei tin timi tou selectid
$id= (get_magic_quotes_gpc()) ? $_POST['selectid']: addslashes($_POST['selectid']);} // Kodikas tou DWMX

Opou to $id to xrisimopoio sto WHERE

Otan trexei to search me selectid=2 (ή 3 ή 4 ή ...) τοτε $is=2 (ή 3 ή 4 ή ...) alla otan patao gia epomeni selida tote pairnei tin arxiki opos exo thesei stin arxi, dil iso me 1 opote me auto allazoun ta apotelesmata tou recordset afou anti gia where mytable.id=2 (ή 3 ή 4 ή ...) auto einai where mytable.id=1 kai parousiazei all'ant'allon.

Tha prepei na theto href="page2.php?offset=10&id=<? echo $_POST['selectid']; ?> ?????? To rotao auto giati opos eipa stin efarmogi mou exo perissoteres apo mia metavlites (6 to sinolo). Kathe mia apo autes tha prepei na tis stelno sto HREF?

kai meta pos tha tin diavazo, me GET? kai meta se poia metavliti tha tin theto, stin idia tin $id. Giati exo $id=$_POST['selectid'] kai tha prepei na ginei $id=$_GET['selectid'] (ή τα έχω μπλέξει?)

Einai diskolo isos na me katalavete kai na me voithisete. Isos den ta leo ego kala.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες