Διαγραφή αρχείου με FileSystemObject

Πληροφορίες σχετικές με την ASP, ASP.NET και με τις εφαρμογές που είναι γραμμένες με αυτήν.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
PaperBoy
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 05:47
Τοποθεσία: Kardistan

Διαγραφή αρχείου με FileSystemObject

Δημοσίευση από PaperBoy » 25 Φεβ 2005 20:35

Bre paides problem!!!

Exw anixta permissions kai omos otan kano diagrafi arxeioy (se local) kolaei!!

Otan kano copy, dhmioyrgia, paroysiasi, upload ktl arxeion doyleyei kanonika. Alla sti diagrafi kolaei!!! Ti fteei???

Otan to anebazw sto server poy kanw host doyleyei kanonika se local oxi!!!

Help!!!

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Διαγραφή αρχείου με FileSystemObject

Δημοσίευση από skeftomilos » 26 Φεβ 2005 00:01

ASP ή ASP.NET?

Είχα παρόμοιο πρόβλημα σε .NET Windows Application και το (ψευτο)έλυσα κάνοντας garbage collection πριν τη διαγραφή! :pint:
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
PaperBoy
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 05:47
Τοποθεσία: Kardistan

Διαγραφή αρχείου με FileSystemObject

Δημοσίευση από PaperBoy » 26 Φεβ 2005 00:52

se ASP sketo :-P

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Διαγραφή αρχείου με FileSystemObject

Δημοσίευση από skeftomilos » 26 Φεβ 2005 03:33

Χμ, περίεργο. Τι μήνυμα σφάλματος βγάζει? Τίποτα σχετικό με permissions? Μήπως κάποια άλλη εφαρμογή έχει ανοιχτό το αρχείο? Όταν η ASP δε μπορεί να το σβήσει, μπορείς να το σβήσεις ο ίδιος manually ή είναι αδύνατη η διαγραφή γενικώς?
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Διαγραφή αρχείου με FileSystemObject

Δημοσίευση από soteres2002 » 26 Φεβ 2005 14:35

Κώδικας: Επιλογή όλων

<%
Dim fsObj
Set fsObj = Server.CreateObject&#40;"Scripting.FileSystemObject"&#41;
fsObj.deleteFile&#40;"path_arxeiou"&#41;
Set fsObj = Nothing
%>

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Διαγραφή αρχείου με FileSystemObject

Δημοσίευση από skeftomilos » 26 Φεβ 2005 23:54

Ο κώδικας είναι σωστός. Εκτός αν υπάρχει πρόβλημα με το "path_arxeiou". Χρησιμοποιείς Server.MapPath?

Δεν είναι σημαντικό αλλά οι παρενθέσεις γύρω από τα arguments είναι περιττές. Διαλέγεις ένα από τα δύο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Call fsObj.deleteFile&#40;"path_arxeiou"&#41;
fsObj.deleteFile "path_arxeiou"
Έτσι όπως το έχεις προκαλείς το πέρασμα του argument ByVal αντί ByRef, κάτι που βέβαια δεν έχει διαφορά συνήθως.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
PaperBoy
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 05:47
Τοποθεσία: Kardistan

Διαγραφή αρχείου με FileSystemObject

Δημοσίευση από PaperBoy » 27 Φεβ 2005 20:46

O kodikas einai sostos alla efoson doyleyei kanonika ston server poy kanw hosting!! Se local moy kanei nera!!! Telika den mporo oyte na kanw copy oyte move file!! Profanos einai thema permissions! Exw dosei kai se oloys toy fakeloys IUSR... Modify permissions kai tipota!!!!

Άβαταρ μέλους
PaperBoy
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 05:47
Τοποθεσία: Kardistan

Διαγραφή αρχείου με FileSystemObject

Δημοσίευση από PaperBoy » 28 Φεβ 2005 09:27

Checkarete ligo thn image...

Εικόνα

Eno exw allaksi ta permissions sto Deny exei default check!!!
Mipos gi'ayto den mporo na kanw Write ston fakelo???
An nai, pws mporo na to allaksw???
Pantos san administrator mpaino genika (an exei sxesh)...

Thx...

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Διαγραφή αρχείου με FileSystemObject

Δημοσίευση από skeftomilos » 28 Φεβ 2005 12:55

Έχεις deny κάποια-ες permissions. Πάτα Advanced, επέλεξε account και πάτα Edit για να δεις ακριβώς ποιές είναι. Πάντως δεν πρόκειται για άμεσο deny στο συγκεκριμένο folder αλλά σε κάποιο parent folder, γι'άυτό είναι grayed-out το check-box. Το συγκεκριμένο folder κληρονομεί (inherits) τις permissions του parent folder. Ψάξε έναν-έναν τους parent folders μέχρι τον root. Δεν ξέρω εάν έχεις δώσει το deny σκόπιμα ή από λάθος. Γενικά πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος για να δώσεις deny γιατί και ένα μόνο έχει προτεραιότητα έναντι κάθε αριθμού allow που μπορεί να έχει ένας user μέσω των groups των οποίων είναι μέλος.

BTW. Σώζε σε GIF (ή PNG 8-bit paletted) τα screenshots. Λιγότερα bytes.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
PaperBoy
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 24 Φεβ 2005 05:47
Τοποθεσία: Kardistan

Διαγραφή αρχείου με FileSystemObject

Δημοσίευση από PaperBoy » 28 Φεβ 2005 13:07

Nai bre skeftomilos!!! Ayto einai!!! Mpravo re!!!
Telika eixe Deny to wwwroot (1 step back)
Pws den me ekopse ???

Εικόνα

Mpravo re sei!!!!

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Διαγραφή αρχείου με FileSystemObject

Δημοσίευση από soteres2002 » 02 Μαρ 2005 08:53

re paidia ... re paidia... balte linux!!!!!! ego basika doulebo me PHP, C, Perl, kai Python ktl gia ton Web. ASP den exo xrisimopoiisei pote... alla ksero arketa apo ASP.NET

Απάντηση

Επιστροφή στο “ASP, ASP.NET”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες