asp ΣΥΝΕΝΩΣΗ string

Πληροφορίες σχετικές με την ASP, ASP.NET και με τις εφαρμογές που είναι γραμμένες με αυτήν.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
ttt2005
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 03:43

asp ΣΥΝΕΝΩΣΗ string

Δημοσίευση από ttt2005 » 03 Μαρ 2005 15:27

ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΝ Α1 Ο ΟΠΟΙΟΣ EXEI ΜΙΑ ΣΤΗΛΗ Π ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΥ STRING 6 ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ

ΑΥΤΟΙ ΟΙ 6 ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 3 ΣΤΗΛΕΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ Α3 ΜΗΚΟΥΣ 2 ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ Η ΚΑΘΕ ΣΤΗΛΗ

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ Α3 ΕΧΕΙ
ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ Φ1 ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΩ
ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ Φ2 ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙ
ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ Φ3 ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑ


ΕΤΣΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ Α1 ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΩΔΙΚΑ


ΠΟΙΟ SELECT ΚΑΝΩ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΤΟΥΣ?

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

asp ΣΥΝΕΝΩΣΗ string

Δημοσίευση από agrippas » 03 Μαρ 2005 15:42

- SELECT τα 3 πεδία από τον Α3,

- μεταβλητή string νο 1 = recordset("πρώτο πεδίο")
- μεταβλητή string νο 2 = recordset("δεύτερο πεδίο")
- μεταβλητή string νο 3 = recordset("τρίτο πεδίο")

- μεταβλητή string νο 4 = μεταβλητή string νο 1 & μεταβλητή string νο 2 & μεταβλητή string νο 3

INSERT μέσα στον Α1 τη μεταβλητή string νο 4.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27626
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

asp ΣΥΝΕΝΩΣΗ string

Δημοσίευση από cordis » 03 Μαρ 2005 17:07

please... μη γράφεις με κεφαλαία είναι κοραστικό.. :P :P
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

asp ΣΥΝΕΝΩΣΗ string

Δημοσίευση από skeftomilos » 04 Μαρ 2005 07:45

Χμ, δεν έχω καταλάβει πιο είναι ακριβώς το ζητούμενο. Θέλουμε να μεταφέρουμε τα δεδομένα από έναν πίνακα σε έναν άλλο? Θέλουμε να διατηρούμε τα δεδομένα μας σε δύο διαφορετικούς αλλά συγχρονισμένους πίνακες ταυτόχρονα? Θέλουμε να συνδυάσουμε δεδομένα που βρίσκονται σε δύο πίνακες συνδεμένους με σχέση primary-foreign key, και να γεμίσουμε ένα Recordset?

Για μεταφορά θα χρειαστούμε ένα προγραμματάκι σε VBScript με δύο SQL queries, ένα Select και ένα Insert. Πιο κομψή είναι η λύση μίας stored procedure που θα κάνει και τα δύο ταυτόχρονα, αλλά θέλει καλή γνώση T-SQL. Μπορεί ακόμα να γίνει και με DTS (Data Transformation Services). Μιλάμε πάντα για SQL Server, έτσι δεν είναι?
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

ttt2005
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 03:43

asp ΣΥΝΕΝΩΣΗ string

Δημοσίευση από ttt2005 » 04 Μαρ 2005 10:47

ειμαι αρχαρια σε asp και εχω το εξης προβλημα:

εχω μια βαση σε sql server με 6 πινακες. μετα απο χιλια ζορια και την βοηθεια του φορουμ εκανα την συνδεση.

θελω να κανω μια φορμα και να κανω ΕΙΣΑΓΩΓΗ δεδομενων.

οι πινακες ειναι ο f690 που ειναι ο κυριος πινακας με τα εξης παιδια:
req α/α κλειδι

pri number αυτο το πεδιο συνδεεται με τον πινακα f650pri και εχει δυο πεδια το id και το menu.

cod3 varchar αυτο το πεδιο συνδεεται με τον πινακα f601 και εχει 4 πεδια το erg, tmim, thes(αυτα τα 3 πεδια αποθηκευονται στο cod3 ως ενα string) και το des. εγω θελω να φαινονται και τα 4 πεδια σε ενα combobox

πως θα γινει η εντολη insert?

ειναι πολυ δυσκολο να γινει αυτο?

ευχαριστω για ολη την βοηθεια σας και το χρονο σας

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

asp ΣΥΝΕΝΩΣΗ string

Δημοσίευση από skeftomilos » 04 Μαρ 2005 18:31

Χμ, εξαρτάται από το πόσο αρχάρια είσαι ttt2005. Αν είσαι αρχάρια μόνο στην ASP τότε δεν είναι δύσκολο. Από την ASP θα χρειαστείς μόνο τις μέθοδους Server.CreateObject, Response.Write και τη συλλογή Request.Form, επομένως δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα. Όμως ... τι επιπέδου είναι οι γνώσεις σου για τις παρακάτω τεχνολογίες?

ASP: Αρχάρια
VBScript: ?
ADO: ?
SQL Server: ?
HTML: ?
JavaScript: ? (προαιρετικά)
Σχεδιασμός βάσεων δεδομένων: ? (ενδεχομένως)

Απαιτούνται γνώσεις από όλες τις παραπάνω (εκτός από τις δύο τελευταίες), οπότε αν είσαι αρχάρια στις περισσότερες τότε είναι δύσκολα τα πράγματα. Στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστείς μέρες ή βδομάδες για να κάνεις κάτι που να λειτουργεί. Επιπλέον η εφαρμογή σου μπορεί να έχει κακή απόδοση, χαμηλή scalability και ενδεχομένως και σοβαρές security holes, για τις οποίες δε θα ευθύνεσαι εσύ αλλά η απειρία σου. Ένας γνώστης των τεχνολογιών αυτών θα ήθελε λίγες ώρες για να κάνει την ίδια δουλειά, χωρίς προβλήματα τέτοιας φύσης.

Anyway, ας είμαστε θετικοί. Υποθέτω ότι η εισαγωγή δεδομένων δεν αφορά τους βοηθητικούς πίνακες αλλά μόνο τον κύριο. Οι άλλοι απλά παρέχουν τις επιτρεπτές τιμές για τα αντίστοιχα πεδία του κύριου πίνακα. Η ονοματολογία των πινάκων και των πεδίων τους δείχνει κάποια προχειρότητα, εκτός αν το όνομα f650pri π.χ. αντιστοιχεί σε κάτι σαφές και άμεσα κατανοητό στο συγκεκριμένο business model. Κάτι άλλο που μου προκαλεί απορίες είναι η σύνδεση μεταξύ των πινάκων. Δεν υπάρχουν σχέσεις primary-foreigh key? Απλά οι τιμές αντιγράφονται από τους βοηθητικούς στον κύριο πίνακα? Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο παραβιάζεται ένας βασικός κανόνας του σχεδιασμού βάσεων δεδομένων. Anyway again.

Η πιο απλή λύση είναι να κάνεις δύο asp σελίδες. Η πρώτη θα περιέχει τη φόρμα με τα πεδία combobox, και θα είναι υπεύθυνη για το γέμισμα των combobox με τα αντίστοιχα δεδομένα των βοηθητικών πινάκων. Ο χρήστης θα εισάγει τιμές επιλέγοντας από τα combobox και θα πατάει ένα κουμπί submit. Ο έλεγχος θα μεταφέρεται τότε σε μία δεύτερη σελίδα που θα διαβάζει τις επιλογές του χρήστη και θα τις καταχωρεί στη βάση (στον κύριο πίνακα). Με την ολοκλήρωση της καταχώρησης θα γίνεται μεταφορά στην πρώτη σελίδα (με Server.Transfer) και επανάληψη του κύκλου για νέα εισαγωγή δεδομένων από το χρήστη.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

asp ΣΥΝΕΝΩΣΗ string

Δημοσίευση από soteres2002 » 04 Μαρ 2005 19:46

an thes stile moy ton kodika sou kai to problima sou se sxolia sto soteres2002@greeknetizen.net na sou liso to problima

ttt2005
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 03:43

asp ΣΥΝΕΝΩΣΗ string

Δημοσίευση από ttt2005 » 07 Μαρ 2005 10:30

πως μπορω να κανω αυτο το combobox να λεει Παρακαλω Επιλεξε... και να μην εμφανιζει την πρωτη εγγραφη?



<select name="erg">
<%do while (not Rs.bof) and (not Rs.eof)%>
<option value="<%=Rs.fields("ECOD")%>"><%=Rs.fields("ECOD")%> - <%=Rs.fields("ENAM1")%> <%=Rs.fields("ENAM2")%> <%=Rs.fields("ENAM3")%></option>
<%Rs.movenext
loop %>
</select>

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

asp ΣΥΝΕΝΩΣΗ string

Δημοσίευση από soteres2002 » 01 Ιούλ 2005 18:00

ttt2005 έγραψε:πως μπορω να κανω αυτο το combobox να λεει Παρακαλω Επιλεξε... και να μην εμφανιζει την πρωτη εγγραφη?



<select name="erg">
<%do while (not Rs.bof) and (not Rs.eof)%>
<option value="<%=Rs.fields("ECOD")%>"><%=Rs.fields("ECOD")%> - <%=Rs.fields("ENAM1")%> <%=Rs.fields("ENAM2")%> <%=Rs.fields("ENAM3")%></option>
<%Rs.movenext
loop %>
</select>
boreis na to fortoseis se ena pinaka ola ta apotelesmata kai na ton prospelaseis anapoda me enan broxo mexri na ftaseis sto a stixeio.. kala auto to post apo pot eian....??? pantos auto einai apolitos efkolo na to kaneis....

Απάντηση

Επιστροφή στο “ASP, ASP.NET”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες