asp και εγγραφή σε βάση δεδομένων...

Πληροφορίες σχετικές με την ASP, ASP.NET και με τις εφαρμογές που είναι γραμμένες με αυτήν.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

asp και εγγραφή σε βάση δεδομένων...

Δημοσίευση από agrippas » 12 Αύγ 2002 21:50

Δύο ερωτήσεις, απλές ίσως αλλά έχω κολλήσει...
Το πρώτο:
  • Κάνω submit μια φόρμα για καταχώρηση των εγγραφών στη βάση δεδομένων αλλά παίρνω το σφάλμα

    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005'
    [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Operation must use an updateable query.
    :(

    Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχω λάθος στον vbscript κώδικα. Νομίζω κάτι γίνεται με τις άδειες στο IIS: έχω ορίσει Read, Write, Directory Browsing, Log visits, Index this resource.
Το δεύτερο για τα ελληνικά:
  • Ενώ στον υπολογιστή μου η βάση δεδομένων εμφανίζει τις ελληνικές εγγραφές κανονικά στην asp σελίδα, όταν την ανεβάζω στο server βγάζει αντί για Ελληνικά κάτι τέτοια: ?e?ta???a?. Αυτό γίνεται μόνο στις ελληνικές εγγραφές που παίρνει από το mdb. Το encoding της σελίδας είναι εντάξει. Γιατί αυτό;
(δουλεύω σε IIS των αγγλικών WinXP και σε ελληνική MS-Access 2002 με το .mdb αποθηκευμένο σε format 2000)

PLSSSSSSS HELP!!!

Dr_Michael
Δημοσιεύσεις: 681
Εγγραφή: 10 Μάιος 2002 10:09
Τοποθεσία: Ευρώπη
Επικοινωνία:

asp και εγγραφή σε βάση δεδομένων...

Δημοσίευση από Dr_Michael » 13 Αύγ 2002 00:57

agrippas έγραψε:Το δεύτερο για τα ελληνικά:
  • Ενώ στον υπολογιστή μου η βάση δεδομένων εμφανίζει τις ελληνικές εγγραφές κανονικά στην asp σελίδα, όταν την ανεβάζω στο server βγάζει αντί για Ελληνικά κάτι τέτοια: ?e?ta???a?. Αυτό γίνεται μόνο στις ελληνικές εγγραφές που παίρνει από το mdb. Το encoding της σελίδας είναι εντάξει. Γιατί αυτό;
(δουλεύω σε IIS των αγγλικών WinXP και σε ελληνική MS-Access 2002 με το .mdb αποθηκευμένο σε format 2000)
IE ή NS? Αν είναι NS τότε το πρόβλημα των ελληνικών είναι αναμενόμενο!

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

asp και εγγραφή σε βάση δεδομένων...

Δημοσίευση από agrippas » 13 Αύγ 2002 01:04

Internet Explorer φιλαράκο μου, γι' αυτό και με προβληματίζει... Μήπως φταίει ο server της brinkster;

Dr_Michael
Δημοσιεύσεις: 681
Εγγραφή: 10 Μάιος 2002 10:09
Τοποθεσία: Ευρώπη
Επικοινωνία:

asp και εγγραφή σε βάση δεδομένων...

Δημοσίευση από Dr_Michael » 13 Αύγ 2002 01:11

agrippas έγραψε:Internet Explorer φιλαράκο μου, γι' αυτό και με προβληματίζει... Μήπως φταίει ο server της brinkster;
παίζει και αυτό!

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

asp και εγγραφή σε βάση δεδομένων...

Δημοσίευση από agrippas » 13 Αύγ 2002 05:51

agrippas έγραψε:κάτι γίνεται με τις άδειες στο IIS
Γι' αυτό βρήκα λύση τελικά: Έπρεπε να αλλάξω τις άδειες στο NTFS των Windows.

Άβαταρ μέλους
hohios
Δημοσιεύσεις: 171
Εγγραφή: 10 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: Heraklion Crete,Greece
Επικοινωνία:

asp και εγγραφή σε βάση δεδομένων...

Δημοσίευση από hohios » 13 Αύγ 2002 10:05

Ενώ στον υπολογιστή μου η βάση δεδομένων εμφανίζει τις ελληνικές εγγραφές κανονικά στην asp σελίδα, όταν την ανεβάζω στο server βγάζει αντί για Ελληνικά κάτι τέτοια: ?e?ta???a?. Αυτό γίνεται μόνο στις ελληνικές εγγραφές που παίρνει από το mdb. Το encoding της σελίδας είναι εντάξει. Γιατί αυτό;
Δεν είναι πρόβλημα κανενός browser, είναι θέμα encoding του server, και αφού στη Brinkster δεν υπάρχει περίπτωση να είναι εγκατεστημένο κανένα Ελληνικό πακέτο (είτε windows είτε office) έχεις αυτά τα προβλήματα.
1) Η εύκολη λύση:
  • Μετατρέπεις την access σε έκδοση 97 και τελείωσες.
2) Αν δεν θέλεις να είσαι με τη παλιά μόδα (Access 97) τότε βάλε τον παρακάτω κώδικα στην αρχή κάθε ASP σελίδας ή σε ένα Include...
  • <%@ Language=VBScript codepage=1253%>
    <%Session.CodePage = 1253
    Response.Charset="windows-1253"%>

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

asp και εγγραφή σε βάση δεδομένων...

Δημοσίευση από agrippas » 13 Αύγ 2002 11:11

Αυτό ήταν τελικά! Προτίμησα τη δεύτερη λύση ως πιο γρήγορη στην εκτέλεση και επιτέλους λύθηκε το πρόβλημα!!

Σας ευχαριστώ και τους δύο! :wink:

Άβαταρ μέλους
telxinas
Δημοσιεύσεις: 438
Εγγραφή: 15 Ιούλ 2002 03:10
Επικοινωνία:

asp και εγγραφή σε βάση δεδομένων...

Δημοσίευση από telxinas » 13 Αύγ 2002 12:46

agrippas έγραψε:Δύο ερωτήσεις, απλές ίσως αλλά έχω κολλήσει...
Το πρώτο:
  • Κάνω submit μια φόρμα για καταχώρηση των εγγραφών στη βάση δεδομένων αλλά παίρνω το σφάλμα

    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005'
    [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Operation must use an updateable query.
    :(

    Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχω λάθος στον vbscript κώδικα. Νομίζω κάτι γίνεται με τις άδειες στο IIS: έχω ορίσει Read, Write, Directory Browsing, Log visits, Index this resource.
Το δεύτερο για τα ελληνικά:
  • Ενώ στον υπολογιστή μου η βάση δεδομένων εμφανίζει τις ελληνικές εγγραφές κανονικά στην asp σελίδα, όταν την ανεβάζω στο server βγάζει αντί για Ελληνικά κάτι τέτοια: ?e?ta???a?. Αυτό γίνεται μόνο στις ελληνικές εγγραφές που παίρνει από το mdb. Το encoding της σελίδας είναι εντάξει. Γιατί αυτό;
(δουλεύω σε IIS των αγγλικών WinXP και σε ελληνική MS-Access 2002 με το .mdb αποθηκευμένο σε format 2000)

PLSSSSSSS HELP!!!
Ekanes Dim to recordset?
To connection sou prepi na exi tin exis morfi

<!-- #include file="adovbs.inc" -->
<%
Dim oConn
Dim ors
Dim sSQL


Set oConn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
Set ors = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")

oConn.Open "Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};" & _
"Dbq=" & Server.MapPath ("db/onoma vasis.mdb;") & _
"Uid=admin;" & _
"Pwd=*****(an exis vali password);"

sSQL = "SELECT * FROM table(to table tou .mdb pou thelis na kani to add ton dedomenon)"

ors.Open sSQL, oConn, adOpenDynamic , adLockOptimistic
%>
Meta den the prepi na xexasis tin stigmi pou kanis to request.form na xekinisis etsi:
ors.adsdnew
ors.fields("onoma pediou stin .mdb")=request.form("onoma pediou apo tin forma apo tin selida pou irthes")
... to idio gia osa pedia xriazonte add stin vasi
...
...
ors.update

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

asp και εγγραφή σε βάση δεδομένων...

Δημοσίευση από agrippas » 13 Αύγ 2002 13:28

Ekanes Dim to recordset?
Telxinas όλες οι μεταβλητές του recordset είναι δηλωμένες και τις συνδέσεις ADODB τις έχω βάλει όπως αναφέρεις. Η ανάγνωση από τη βάση λειτουργούσε κανονικά, όμως στη γραμμή

Κώδικας: Επιλογή όλων

ors.adsdnew
κλώτσαγε γιατί δεν είχε δικαίωμα εγγραφής λόγω περιορισμών του NTFS. Τελικά κατάλαβα γιατί στο server της η brinkster με υποχρεώνει να αποθηκεύσω το mdb σε συγκεκριμένο φάκελο, που έχει όλα τα δικαιώματα εγγραφής - ανάγνωσης κλπ. :wink:

Τελικά όλα είναι ok τώρα! :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “ASP, ASP.NET”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες