Css: πρόβλημα με δήλωση κλάσης

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
LeFoS-7
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 26 Μαρ 2003 03:26
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Css: πρόβλημα με δήλωση κλάσης

Δημοσίευση από LeFoS-7 » 09 Μαρ 2005 10:17

έχω κάνει αυτή τη δήλωση :

Κώδικας: Επιλογή όλων

p,table {
           font-size: 10;
           font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; 
           color:white;
}
ενώ δηλώνω ακόμα μια :

Κώδικας: Επιλογή όλων

table.txt {
           font-size: 13;
		   font-weight: bold;
           font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; 
           color: #208C52;
}
δε μπορώ να την καλέσω, δε μου δουλεύει
την καλώ έτσι :

Κώδικας: Επιλογή όλων

		<table border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 width=800 height=435 class="txt">
μπορεί κάποιος να μου πεί αν κάνω κάπου λάθος και ποιό είναι αυτό;

Ο λόγος που το θέλω είναι οτι έχω ενα php mail script και όταν ο χρήστης δε συμπληρώσει τα πεδία εμφανίζει ένα μήνυμα με τα πεδία που πρέπει να συμπληρώσει. Όμως επειδή το 'χω σε ένα table αυτόματα η γραμματοσειρά είναι άσπρη και θέλω να αλλάξω μόνο το συγκεκριμένο.

Άβαταρ μέλους
softius
Script Master
Δημοσιεύσεις: 241
Εγγραφή: 11 Ιαν 2004 19:07
Επικοινωνία:

Css: πρόβλημα με δήλωση κλάσης

Δημοσίευση από softius » 09 Μαρ 2005 10:32

Από ότι κατάλαβα το κείμενο εξακολουθεί να είναι άσπρο, παρόλο που χρησιμοποιείς την κλάση txt. Σωστά; Μέσα στο table τι υπάρχει ακριβώς; χρησιμοποιείς παραγράφους;

LeFoS-7
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 26 Μαρ 2003 03:26
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Css: πρόβλημα με δήλωση κλάσης

Δημοσίευση από LeFoS-7 » 09 Μαρ 2005 10:47

Ναι σωστά..το κείμενο παραμένει άσπρο.
μεσα στο table έχω το php script το οποίο με κάποια vars εμφανίζει και το κατάλληλο μήνυμα.

Εφόσον σωστα τη καλώ γίνεται να επικαλύπτεται απο την πρωταρχική για το table κλάση μου;

αμα βολέψει να κάνω paste το script απλά είναι λίγο μεγάλο.

Άβαταρ μέλους
milianos
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2004 01:39
Τοποθεσία: schwabenland
Επικοινωνία:

Css: πρόβλημα με δήλωση κλάσης

Δημοσίευση από milianos » 09 Μαρ 2005 11:05

Σε αυτη την περίπτωση, σύμφωνα με το css syntax, θα πρέπει να βάλης μια τελεία μπροστά απο την class για να φανεί το πράσινο?? χρώμα στο κείμενο σου
.xtratxt
{
font-size: 13;
font-weight: bold;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
color: #208C52;
}

LeFoS-7
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 26 Μαρ 2003 03:26
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Css: πρόβλημα με δήλωση κλάσης

Δημοσίευση από LeFoS-7 » 09 Μαρ 2005 11:17

να 'σαι καλα αδερφέ, δούλέψε μια χαρά.

είχα κάνει και εγώ μια τέτοια δήλωση, αλλά από οτι φένεται κάτι είχα κάνει λάθος.

Mut3
Δημοσιεύσεις: 167
Εγγραφή: 03 Σεπ 2004 16:23
Επικοινωνία:

Css: πρόβλημα με δήλωση κλάσης

Δημοσίευση από Mut3 » 09 Μαρ 2005 16:29

Επισης αν δυο κλασεις καλουντε απο το ιδιο element τοτε χρησιμοποιειται η πιο συγκεκριμενη, δηλαδη αυτη που εχει τα πιο πολλα attributes.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Css: πρόβλημα με δήλωση κλάσης

Δημοσίευση από skeftomilos » 09 Μαρ 2005 18:03

Εμένα πάντως μου δούλεψε και ο αρχικός κώδικας (και σε IE και σε Firefox).
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες