WLAN Δεν γίνεται ping σε κανένα Η/Υ

Πληροφορίες σχετικές με τα τοπικά δίκτυα, WiFi, τον εξοπλισμό, τις εφαρμογές τους και σχετικό λογισμικό.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
WebTechnologies
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 27 Σεπ 2004 23:18
Τοποθεσία: Μενίδι
Επικοινωνία:

WLAN Δεν γίνεται ping σε κανένα Η/Υ

Δημοσίευση από WebTechnologies » 11 Μαρ 2005 18:15

Καλησπέρα αγόρασα 2 WiFi καρτούλες μία για το desktop μου και μια για το laptop μου. Συγκεκριμένα την US ROBOTICS USR5410 και μια της EDIMAX την EW-7128g.Χρησιμοποιώ και στους δύο WinXP Pro SP-2 με Apache server kai MySQL ώς service των Windows ενώ προυπήρχε δίκτυο ενσύρματο το οποίο το καθαίρεσα απεγκαταστώντας την παλιά κάρτα Ethernet.
Έκανα την προβλεπόμενη εγκατάσταση και στους 2 και όταν ήρθε η ώρα του configuration επέλεξα το Zero Configuration των Windows από οπου έκανα την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου με ίδιο Workgroup name όπως και διαφορετικό computername και στα 2 PC με την χρήση flash disk για να μήν έχω πρόβλημα.
Στις επιμέρους ρυθμίσεις εισήγαγα στον Host PC IP 192.168.0.1 Subnet Mask 255.255.255.0 και default gateaway την 192.168.0.1.Στον client IP 192.168.0.2 Subnet Mask 255.255.255.0 default gateaway την IP του Host και DNS την IP του Host επίσης.
Στα configuration των καρτών έθεσα AdHoc Mode , SSID XXXX , WEP key HEX 11111(5 ψηφία) ίδιο κανάλι (11) και Αυτο ΤΧ και ολοκληρώνωντας τις ανωτέρω ρυθμίσεις έκανα επανεκκίνηση και στους 2.
Εδώ αρχίζει η περιπέτεια...
Τα δίκτυα αναγνώρισαν το ένα το άλλο και φάνηκαν να συνδέονται.Στο status της σύνδεσης όμως δεν αναγνώρισα activity ενώ στα network places αμφότερα δεν έβλεπα ούτε τον host ούτε τον client.
Πάω σε cmd και κάνω ping τις addresses , τζίφος και από τις 2 πλευρές...
Κάνοντας ipconfig /all είδα ότι κάποιες υπηρεσίες στον ένα ήταν enabled ενώ στον άλλο όχι (Αν δεν κάνω λάθος η DHCS..?)
Από ότι ξέρω αυτές είναι και οι βασικές ρυθμίσεις για την δημιουργία δικτύου χωρίς A.P.

1.Μήπως έχει κάποιος καμιά ιδέα γιατί μπορεί να έχω αυτό το πρόβλημα ;
2.Υπάρχει περίπτωση ασυμβατότητας μεταξύ των συγκεκριμένων καρτών ;
3.Παίζει ρόλο που η μία είναι στα 108Mbps και η άλλη στα 54Mbps εφόσον το TX είναι Auto ;
4.Κάθε απάντηση ή ιδέα είναι καλοδεχούμενη... :roll:

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

WLAN Δεν γίνεται ping σε κανένα Η/Υ

Δημοσίευση από Cha0s » 15 Μαρ 2005 23:29

Βασικά μήπως έχεις ενεργοποιημένο το Firewall των Windows;

Άβαταρ μέλους
WebTechnologies
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 27 Σεπ 2004 23:18
Τοποθεσία: Μενίδι
Επικοινωνία:

WLAN Δεν γίνεται ping σε κανένα Η/Υ

Δημοσίευση από WebTechnologies » 16 Μαρ 2005 19:55

Cha0s έγραψε:Βασικά μήπως έχεις ενεργοποιημένο το Firewall των Windows;
Λοιπόν το έψαξα εκτενέστερα το θέμα και τελικά δεν ήταν λάθος ρυθμίσεων...
Ασυμβατότητα μεταξύ των καρτών ήταν το συμπέρασμα που έβγαλα και το πρόβλημα βαραίνει περισσότερο την Edimax.Αντικατέστησα τις κάρτες μου με 2 αντίστοιχες της Asus και βρήκα την υγειά μου.
Από την μικρή μου εμπειρία λοιπόν ένα έχω να πώ σε οποιoνδήποτε προσπαθήσει να δημιουργήσει ενα wifi δίκτυο ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και αυτό για να εξασφαλίσετε την συμβατότητα τους.
Thanks by the way Cha0s... :wink:

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

WLAN Δεν γίνεται ping σε κανένα Η/Υ

Δημοσίευση από Cha0s » 16 Μαρ 2005 21:14

Από Wireless εξοπλισμό έχουν περάσει από τα χέρια μου πάρα πολλές κάρτες και Access Points.

Άλλα ήταν της πλάκας (βλ Level1) και άλλα πολύ καλά (βλ Cisco).

Κανένα δεν είχε ασυμβατότητα με κάποιο άλλο.
Σίγουρα υπάρχουν ιδιότροπες συσκευές (για την ακρίβεια chipset αφού οι περισσότερες έχουν την ίδια πλακέτα και chipset με άλλο αυτοκόλητο απέξω) ώστε να μην συνεργάζονται με άλλες.

Πάντως δεν μου έχει τύχει κάτι και δεν έχουν πέσει στα χέρια μου τα μοντέλα που ανέφερες.

Είμαι Cisco & Prism II Kid :D:D

Απάντηση

Επιστροφή στο “Δίκτυα, WiFi και εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης