Scanner βγάζει γραμμές στο σκανάρισμα

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Scanner βγάζει γραμμές στο σκανάρισμα

Δημοσίευση από cdhyper » 17 Μαρ 2005 13:09

Σε πολλά scanners (και στο δικό μου) έχω παρατηρήσει ότι η σκαναρισμένη φωτογραφία βγάζει κάποιες παράλληλες οριζόντιες ή κάθετες γραμμές. Νόμιζα ότι είναι εξαιτίας της παλαιότητας του scanner αλλά το ίδιο συνέβει και σε ένα φίλο που του πήρα το καινούριο διάφανο scanner της hp (δε θυμάμαι μοντέλο τώρα, είναι γνωστό).

Πού μπορεί να οφείλεται αυτό; Έχω αλλάξει ρυθμίσεις, έχω ψάξει αρκετά.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Scanner βγάζει γραμμές στο σκανάρισμα

Δημοσίευση από EneMe » 17 Μαρ 2005 13:32

Πιστεύω πώς όσο "τέλειο" κι αν είναι το μηχάνημα, ποτέ η ταχήτητα κίνησης της κεφαλής δεν θα είναι ακριβώς ομαλή/σταθερή, οπότε θα εμφανίζονται πάντα τέτοιες γραμμές.

Η κατάσταση φυσικά επιδεινώνεται με την παλαιότητα του μηχανήματος...

Εκεί το αποδίδω εγώ... :)

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Scanner βγάζει γραμμές στο σκανάρισμα

Δημοσίευση από Cha0s » 17 Μαρ 2005 15:22

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... anner+3200

Περίπου το ίδιο πρόβλημα...

Ποτέ δεν βρήκα λύση :(

Άβαταρ μέλους
suckis
Δημοσιεύσεις: 263
Εγγραφή: 11 Αύγ 2002 18:04
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Scanner βγάζει γραμμές στο σκανάρισμα

Δημοσίευση από suckis » 18 Μαρ 2005 02:47

Από ότι έχω διαβάσει πάντως, τα περισσότερα scanners έχουν βηματικούς κινητήρες πλέον και αυτό κατά τη γνώμη μου αυξάνει τα προβλήματα.

nickred
Δημοσιεύσεις: 128
Εγγραφή: 08 Οκτ 2004 04:32
Επικοινωνία:

Scanner βγάζει γραμμές στο σκανάρισμα

Δημοσίευση από nickred » 22 Μαρ 2005 00:54

επειδη εχει τυχει κ σε μενα εκανα το εξης, εβγαλα το καλωδιο του εκτυπωτη που ειναι συνδεδεμενο με τον scanner.
το αποτελεσμα ηταν καθαρο ;)

γιαδειτε κ σεις

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Scanner βγάζει γραμμές στο σκανάρισμα

Δημοσίευση από EneMe » 22 Μαρ 2005 22:33

Συμβαίνει και σε usb scaners...

Aλλά στα παλιά scanners, που περνούσε και η θύρα του εκτυπωτή, η αποσύνδεσή αυτή, όντως βελτίωνε τα αποτελέσματα! ;)

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27626
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Scanner βγάζει γραμμές στο σκανάρισμα

Δημοσίευση από cordis » 23 Μαρ 2005 01:07

αρνητικά προσπαθείς να σκανάρεις;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Scanner βγάζει γραμμές στο σκανάρισμα

Δημοσίευση από cdhyper » 23 Μαρ 2005 03:39

Όχι κανονικά. Θετικά :lol:
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

alvelweb
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 17 Απρ 2005 01:02
Επικοινωνία:

Scanner βγάζει γραμμές στο σκανάρισμα

Δημοσίευση από alvelweb » 18 Απρ 2005 00:19

ΟΤΑΝ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΔΟΚΙΜΑΣΕ
ΝΑ ΣΑΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ,ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΦΤΑΙΕΙ Η ΛΑΜΠΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΕΡ Η ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΦΤΗΝΟ ΣΚΑΝΕΡ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ,ΦΙΛΙΚΑ

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Scanner βγάζει γραμμές στο σκανάρισμα

Δημοσίευση από cdhyper » 18 Απρ 2005 00:25

Στη μεγαλύτερη ανάλυση έχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Και το scanner είναι ένα hp που δεν θεωρείται και φτηνό.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

alvelweb
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 17 Απρ 2005 01:02
Επικοινωνία:

Scanner βγάζει γραμμές στο σκανάρισμα

Δημοσίευση από alvelweb » 18 Απρ 2005 00:30

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ 3 SCANNER KAI TA 2 HP
AΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΛΑΜΠΑ,ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ HP ΓΙΑ SCANNING.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Scanner βγάζει γραμμές στο σκανάρισμα

Δημοσίευση από Cha0s » 18 Απρ 2005 00:51

Δηλαδή αν κάνει αναβάθμιση στο πρόγραμμα να φτιάξει η λάμπα;

Που δεν είναι λάμπα αλλά ας μην το αναλύσουμε αυτό εδώ ;)

alvelweb
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 17 Απρ 2005 01:02
Επικοινωνία:

Scanner βγάζει γραμμές στο σκανάρισμα

Δημοσίευση από alvelweb » 18 Απρ 2005 18:03

ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΛΑΜΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΜΠΑΣ (ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΕΙ) ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ FREE.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Scanner βγάζει γραμμές στο σκανάρισμα

Δημοσίευση από Cha0s » 18 Απρ 2005 18:56

Δεν το είπες, αλλά η διατύπωση σου αυτό έδινε να καταλάβει όποιος το διάβαζε.

Και μην γράφεις με κεφαλαία γιατί στον κόσμο του internet σημαίνει ότι φωνάζεις ;)

alvelweb
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 17 Απρ 2005 01:02
Επικοινωνία:

Scanner βγάζει γραμμές στο σκανάρισμα

Δημοσίευση από alvelweb » 18 Απρ 2005 19:03

ok sorry,apla moy fainontai pio eykola.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες